تهدید نظامی رژیم صهیونیستی علیه ایران عملی نیست
تهدید نظامی رژیم صهیونیستی علیه تهران با توجه به قدرت بازدارندگی و پاسخگویی ایران, نمی تواند به اهرم فشاری در دست دولت جدید امریکا برای بازگشت مشروط به برجام تبدیل شود.
بر اساس گزارش اسپوتنیک, آویو کوخاوی رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی روز سه شنبه در سخنانی در مؤسسه مطالعات امنیت ملی این رژیم، برنامه جامع اقدام مشترک، برجام را توافقی توصیف کرد که خواه از نگاه راهبردی و خواه در سطح عملیاتی برای تل آویو پذیرفتنی نیست.
کوهاوی مدعی شد: اگر توافق هسته ای سال 2015 موفقیت آمیز باشد ایران دست آخر به سوی دستیابی به بمب هسته ای پیش می رود، زیرا در این توافق محدودیتی وجود ندارد که مانع آن شود.
این مقام ارتش رژیم صهیونیستی افزود دستور داده است اقدام های عملیاتی برای جلوگیری از موفقیت برجام یا هر توافقی همچون برجام در دستورکار قرار گیرد، زیرا بازگشت به توافق سال 2015 یا حتی نسخه اصلاح شده آن، هم از دیدگاه راهبردی و هم از نگاه عملیاتی، برای اسرائیل پذیرفتنی نیست.
تهدیدهای نظامی این مقام ارتش رژیم صهیونیستی علیه ایران , در حالی است که با جابجایی قدرت در کاخ سفید, بایدن وتیم همراه او پیام های ضد ونقیضی در خصوص بازگشت به برجام ارسال کرده اند بطوریکه در عین حالی که آنها از بازگشت به برجام سخن گفته اند با این حال چهره هایی چون بلینکن وزیر امور خارجه اشاره کرده اند که این توافق باید بستری باشد برای ورود به سایر موضوعات از جمله محدود کردن نقش منطقه ای وبرنامه موشکی ایران, ضمن اینکه پیش از این هم برخی مقام های غربی از جمله وزیران خارجه آلمان وفرانسه در باره لزوم تغییر برخی مبندهای برجام در خصوص غروب هسته ای سخن گفته اند.
در کنار تهدید نظامی ژیم صهیونیستی, اما نوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه نیز خواسته است که ابتدا ایران به تعهدات برجامی خود را ازسربگیرد سپس امریکا به برجام برگردد.
با شکست ترامپ در انتخابات , موضع ایران بسیار قوی تر از گذشته شده است چرا که فشارهای حداکثری به اذعان مسوولان دولت جدید بایدن از جمله وندی شرمن با شکست روبرو شد و تهران به هیچوجه حاضرنشد از حقوق هسته ای خود کوتاه بیاید. بر این اساس از مجموع این تحولات به نظر می رسد بازتولید تهدید نظامی آن هم از زبان مقام ها رژیم صهیونیستی با این هدف صورت می گیرد که موضع دولت بایدن را در مذاکره احتمالی با ایران تقویت نماید.
از سویی با جابجایی قدرت در کاخ سفید این تصور از سوی برخی محافل سیاسی ورسانه ای مطرح می شد که ممکن است ایران صبر استراتژیک خود را کنار بگذارد و انتقام از اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن دانشمند هسته ای خود محسن فخری زاده را پس از آغاز بکار دولت بایدن در دستور کار قرار دهد از این زاویه به نظر می رسد ممکن است چنین تهدیدهایی هم ناشی از نگرانی رژیم صهیونیستی باشد و با رجزخوانی سعی دارد بازدارندگی ایجاد نماید.
در این ارتباط می توان به پرواز مجدد چند فروند بمب افکن بی 52 امریکا به خلیج فارس اشاره کرد که خبر آن روز چهارشنبه منتشر شد و پنتاگون اعلام کرد اتفاق تازه ای نیفتاده و این تحرکات با هدف جلوگیری از تهدیدهای احتمالی از سوی هر کشوری است.
اما سوال اینجاست که آیا رژیم صهیونیستی قادر خواهد بود تهدید خود را عملی کند؟ و اگر تهدید عملی شود چه پیامدهایی خواهد داشت؟ در پاسخ باید گفت که هر چند رژیم صهیونیستی نیروی هوایی قدرتمندی در اختیار دارد اما این نیرو نمی تواند در حمله احتمالی سرنوشت ساز باشد و هر گونه محاسبه اشتباه می تواند با عواقب سنگینی برای این رژیم روبرو شود و تهران با حملات موشکی پاسخ ویرانگر وموثری به تل آویو دهد.
ضمن اینکه بعید است با توجه به سامانه های موشکی و پراکندگی سایت های هسته ای و وسعت جغرافیایی ایران هرگونه حمله احتمالی با موفقیت روبرو شود. آن هم در حالیکه در مقابل واکنش ایران می تواند رژیم صهیونیستی را که نه عمق اسراتژیک دارد نه وسعت جغرافیایی, با نابودی روبرو نماید. هدف قرار دادن دیمونا یا تاسیسات شیمیایی این رژیم در حیفا تنها دو گزینه از بانک اهداف ایران است که سرنوشت ساز خواهد بود.
---------------------------------------
رضا محمدمراد