پخش زنده
امروز: -
با تصمیماتی که در ستاد تسهیل اتخاذ شد مقرر گشت با همکاری وزارت نفت سوخت مورد نیاز کارخانجات سیمان استان سیستان و بلوچستان تامین شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، آقای بابک دین پرست در حاشیه صدوهفتمین جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور در جمع خبرنگاران افزود: این واحدهای تولیدی مشمول دریافت سوخت بودند,، ولی مورد توجه قرار نگرفتند که مسئولان وزارت نفت نیز این موضوع را پذیرفتند.
قائم مقام رئیس ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور افزود: امیدواریم بتوانیم به این واحدها کمک کنیم، ضمن این که معاون اول رئیس جمهور هم دستوری صادر کردند که قرار شد که تمهیدات لحاظ شود و سوخت واحدها تامین شود.
وی گفت: در جلسه امروز ستاد تسهیل، آخرین وضعیت واحدهای تولیدی استان سیستان و بلوچستان بررسی شد.
دینپرست افزود: همچنین رسیدگی به احیای واحدهای تحت تملک شبکه بانکی، واحدهای راکد مستقر در شهرکهای صنعتی و بررسی آخرین وضعیت تامین منابع مالی برای طرحهای سرمایه گذاری استان از دیگر موضوعاتی بود که در مورد آن بحث شد.
دین پرست گفت: در آذرماه ۹۷ اصلاحیه تصویب نامهی شورای توسعه و امنیت پایدار مبنی بر تخفیف در سود اعتبارات سرمایه گذاری قطعی شد.
وی افزود: مقرر شد در ۱۰ استان از جمله سیستان و بلوچستان هرکس که سرمایه گذاری کند، نرخ سود تسهیلات ارزی و ریالیاش, ۵۰ درصد نرخ مصوب شورای پول و اعتبار باشد.
قائم مقام رئیس ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور گفت: این بدان معناست که نرخ سود تسهیلات در سیستان و بلوچستان برای سرمایهگذاران ۹ درصد اعمال میشود,، اما متاسفانه ارزیابیها نشان میدهد که این مصوبه اجرایی نشده است.
دینپرست گفت: امروز در جلسه ستاد تصمیم گرفته شد که استانداری سیستان و بلوچستان همه بندهای این مصوبه نامه را بررسی کند و دستگاههای زیربط هم گزارشی در راستای عملکرد این مصوب نامه بیاورند و در نهایت روند اجرای آن طی گزارشی در اختیار رئیسجمهور قرار گیرد.
وی افزود: یکی دیگر از موضوعاتی که امروز در شورای تسهیل و رفع موانع تولید برسسی شد، موضوع مربوط به ۱۰۸ مزرعه تولید و تکثیر میگو در منطقه گواتر سیستان و بلوچستان بود که یک پرونده ۲۳ ساله است.
دین پرست گفت: با توجه به سیل و آفتهای طبیعی، سرمایهگذاران این واحدهای تولیدی در بازپرداخت تسهیلات دریافتی با مشکل مواجه شدند و وزیر جهاد کشاورزی در تیرماه گذشته، در نامهای به معاون اول خواستار رسیدگی به مشکلات این تولیدکنندگان شده است.
وی افزود: در نامه وزیر جهاد رقمی که باید این واحدها بازپرداخت میکردند, ۶۲/۵ میلیارد تومان بود,، ولی مقرر شد که بخشوده شوند و این رقم امروز با بخشش جرایم و سود به ۳۶ میلیارد تومان کاهش یافت.
قائم مقام رئیس ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور گفت: به گفته رئیس سازمان شیلات اگر مشکل این مزارع حل شود حداقل ۳ هزار اشتغال جدید خواهیم داشت و هزار و ۵۰۰ هکتار به مزارع تولید میگو افزوده میشود که ۴ و نیم میلیون تن نیز تولید میگو افزایش مییابد.
وی همچنین با اشاره به پروژه کارخانه تایر هامون افزود: امروز همچنین مقرر شد، وزارت صمت با همکاری سازمان برنامه و بودجه، پیش بینیهای لازم برای اجرای طرح را به عمل آورد.
دین پرست در خصوص کارخانه هفت تپه هم گفت: معاون قضایی دادستان کل کشور نامهای برای ما نوشتند که برخی از اقدامات اجرایی لازم برای حفظ اشتغال و تولید برای این کارخانه انجام شود.
قائم مقام رئیس ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور افزود: نامه قضایی معاون دادستان کل کشور در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید امروز بررسی و به استاندار مربوطه نیز اعلام شد، تا مشکلات اجرایی واحد تولیدی پیگیری و حل و فصل شود.
وی گفت: همچنین در جلسه سه هفته قبل ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، موضوع کارخانجات چوب و کاغذ مازندران مطرح شد و یکی از مصوبات مهم تامین مواد اولیه مورد نیاز برای واحدهای سلولزی بود که قرار شد وزارت جهاد کشاورزی ظرف چهار هفته طرح مشخصی برای تامین این مواد ارائه دهد.
دین پرست افزود: در حال حاضر تنها یک هفته از این فرصت چهار هفتهای باقی مانده است و امروز هم به دبیرخانه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید اعلام کردیم که موضوع از وزارت جهاد کشاورزی پیگیری شود، چرا که مسئولیت اجرایی در این خصوص با وزارت جهاد کشاورزی است که میبایست فرآیندها را پیگیری کند و چه از راه واردات و یا تولید داخل، نیاز کارخانجات سلولزی به مواد اولیه برطرف شود.