پخش زنده
امروز: -
انگلیس بیش از دیگر کشورهای اروپایی تحت تأثیر شیوع ویروس همه گیر کووید - ۱۹ قرار گرفته است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به شبکه فرانس ۲۴؛ تلفات کرونا در انگلیس سه شنبه از مرز ۱۰۰ هزار تن گذشت.
انگلیس بیش از دیگر کشورهای اروپایی تحت تأثیر شیوع ویروس همه گیر کووید - ۱۹ قرار گرفته و به لحاظ مرگ و میر ناشی از این بیماری داغدیدهترین کشور اروپایی به شمار میرود.
با وجودي که از سوم ژانویه سومین قرنطینه سراسری در این کشور به اجرا درآمده، آمار مبتلایان روزانه و مرگ و میر همچنان بالا و هشدار دهنده است. در شبانه روز گذشته بیش از ۱۶۳۰ تن دیگر در انگلیس بر اثر عوارض ناشی از ابتلا به بیماری کرونا جان خود را از دست دادند.
بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس مسئولیت خود را در این زمینه بر عهده گرفت.
اکسل سیمون (Axelle simon) خبرنگار شبکه در گزارش خود گفت شمار جان باختگان کرونایی در انگلیس از مرز ۱۰۰ هزار تن فراتر رفت. انگلیس نخستین کشور اروپایی است که میزان مرگ و میر ناشی از همه گیری در آن از مرز ۱۰۰ هزار تن عبور کرد. انگلیس که در حال حاضر در قرنطینه به سر میبرد، موج سوم همه گیری را سپری میکند.
موج سوم همه گیری در انگلیس در مقایسه با موج اول و دوم کشندهتر و علت آن شیوع ویروس جهش یافتهای است که مسریتر و بالطبع مرگبارتر تلقی میشود. بوریس جانسون سه شنبه شب در کنفرانسی خبری اعلام کرد مسئولیت کامل خود را در خصوص آمار بالای قربانیان بر عهده میگیرد.
بوریس جانسون گفت "به عنوان نخست وزیر، مسئولیت کامل آنچه را که دولت انجام داده است، بر عهده میگیرم. آنچه میتوانم به شما بگویم این است که ما هر کاری که میتوانستیم، انجام دادیم و هر کاری که از دستمان برآید، باز هم انجام خواهیم داد".
از آغاز همه گیری در انگلیس، جانسون به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است. وی متهم به دست کم گرفتن وخامت اوضاع و سوء مدیریت در واکنش به بحران سلامت است. مردم انگلیس بر این باورند که قرنطینه سراسری خیلی دیر و در مقایسه با دیگر کشورها بسیار با تأخیر آغاز شد و به رغم نظر کارشناسان و مقامات بهداشتی کشور، زودتر از آنچه تصور میشد، از قرنطینه خارج شد.
انتقاد دیگری که به دولت وارد شده، کندی در غربالگری و ناکافی بودن آن است. کمبود تجهیزات حفاظتی برای کادر درمان از دیگر مواردی است که مورد انتقاد شدید انگلیسیها قرار گرفته است. در بحبوحه جدالها با اتحادیه اروپا و نگرانی در خصوص تأخیر در تحویل دزهای واکسن کرونا، مقامات انگلیس همه تلاش خود را بر روی واکسیناسیون متمرکز کرده اند. شرکتهای داروسازی استرازنکا و فایزر اعلام کردند تحویل واکسنهای کرونا با تأخیر صورت خواهد گرفت.
انگلیس نخستین کشور غربی بود که اوایل دسامبر ۲۰۲۰ تزریق واکسن کرونا را تصویب کرد. هدف است که تا نیمه فوریه ۱۵ میلیون فرد بالای ۷۰ سال و کادر درمان در انگلیس نخستین دز واکسن کرونا را دریافت کرده باشند.