به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه؛ ترکیه روز دوشنبه اعلام کرد میخواهد «اختلافات» با یونان را درباره بهره برداری از منابع هیدروکربور در شرق دریای مدیترانه حل و فصل کند.
ترکیه در پایان مذاکراتی با یونان به منظور برطرف کردن بحرانی که دو کشور همسایه عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، را در برابر هم قرار داده است، این مطلب را عنوان کرد.
مقامات یونان و ترکیه برای «تماسهای اکتشافی» در ارتباط با اختلاقاتی که آنکارا و آتن را در برابر هم قرار داده است، نشستی در شهر استانبول ترکیه برگزار و راهکار تبادلات را که در سال ۲۰۱۶ بر اثر تشدید تنشها معلق شده بود، دوباره فعال کردند.
ابراهیم کالین، سخنگوی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در پایان مذاکرت با مقامات یونانی در شبکه اجتماعی توییتر اعلام کرد حل و فصل همه اختلافات از جمله اختلافات مربوط به دریای اژه، امکان پذیر است و خواست ما این است که همه اختلافات را حل کنیم. صلح و ثبات منطقهای به نفع همه ما است.
با وجود این، آتن روز دوشنبه قراردادی برای خرید ۱۸ فروند هواپیمای جنگی رافال با فرانسه امضا کرد که نشانهای است از بی اعتمادی که بر روابط میان ترکیه و یونان بعد از چندین سال تنش حاکم است. این تصمیم به ویژه در واکنش به افزایش قدرت نماییهای ترکیه در شرق دریای مدیترانه اتخاذ شده است.
آنکارا در واقع با نادیده گرفتن هشدارهای اروپا در ماههای اخیر به ماموریتهای اکتشافی گاز در آبهای یونان مبادرت کرده است که به بحران دیپلماتیک بی سابقهای با یونان از سال ۱۹۹۶ به این طرف منجر شده است. در سال ۱۹۹۶ دو کشور در آستانه جنگ قرار گرفتند.
اما بعد از این که اروپاییها ماه گذشته اعلام کردند تحریمهایی را علیه آنکارا برقرار میکنند، اردوغان اقدامات خود را برای آرام کردن اوضاع افزایش داد و یونان را به مذاکره دعوت کرد.
منابع دیپلماتیک ترک به خبرگزاری فرانسه اعلام کردند تماسهای اکتشافی در آتن ادامه خواهد یافت، اما به تاریخ این تماسها اشارهای نکردند.