پخش زنده
امروز: ۶ دی ۱۴۰۳ - ١٣:٤٤:١٠
۸۵ درصد شیر آذربایجانغربی در واحد های عشایری و روستایی تولید می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: سالانه۳۹۳ هزار تن شیر در استان تولید می شود که از این مقدار ۸۵ درصد سهم واحدهای تولیدی عشایری و روستایی است.
رضا یوسفی رضایی افزود: ۳۸۰ واحد گاوداری شیری صنعتی در آذربایجانغربی فعالیت دارند که این تعداد گاوداری شیری کار تولید ۱۵ تا ۲۰ درصد از شیر استان را عهده دار هستند.
رضایی گفت: ۳۸۰ واحد گاوداری شیری صنعتی به ظرفیت ۲۱ هزار و ۹۲۵ رأس، ۳۵۵ واحد گوساله پرواری به ظرفیت ۴۸ هزار و ۸۶۲ رأس، ۱۱۶ واحد بره پرواری صنعتی به ظرفیت ۴۲ هزار و ۹۲۵ رأس، ۱۹ واحد گوسفند داشتی صنعتی به ظرفیت هفت هزار و ۱۷۴ رأس و ۹ واحد گاومیش داری صنعتی به ظرفیت یکهزار و ۴۸ رأس در استان فعالیت می کنند و مابقی دامها در سیستمهای روستایی و سنتی پرورش داده می شوند.
وی افزود: تاکنون دو واحد گاوداری شیری فری استایل در شهرستانهای ارومیه به ظرفیت ۱۸۰ رأس دام مولد و پلدشت به ظرفیت ۴۵۰ رأس دام مولد احداث شده است.
یوسفی رضایی تصریح کرد: یک واحد پنج هزار رأسی گاو شیری مولد در روستای قیقاج پلدشت درحال احداث است که ۴۵۰ رأس تلیسه شیری در مرحله اول به این گاوداری منتقل شده و تا پایان سال این تعداد به هزار رأس خواهد رسید.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی افزود: تا پایان سال آینده کل ظرفیت پنج هزار رأس این واحد تکمیل شده و روزانه ۱۶۰ تن شیر صنعتی به تولید استان اضافه خواهد شد.
وی اضافه کرد: درحال حاضر گاوداری شیری فری استایل دو هزار رأسی در شهرستان سلماس به عنوان سومین واحد گاوداری فری استایل استان راه اندازی شده که با اجرای این طرح به عنوان بزرگترین گاوداری شیری فری استایل استان سالانه حدود ۱۷ هزار تن شیرخام و ۴۵۰ تن گوشت قرمز به مجموع تولیدات دامی استان اضافه شده است.
از مجموع تولیدات دامی استان، حدود ۴۰۰ هزار تن شیر، ۹۰ هزار تن گوشت سفید مرغی، ۴۷ هزار تن گوشت قرمز، ۲۲ هزار تن عسل و ۱۲ هزار تن تخم مرغ است.