دستگیری کودک آزار ملایری + بیشتر بدانیم
پلیس فردی را که در شهرستان ملایر اقدام به یک فقره کودک آزاری و انتشار عکس در فضای مجازی کرده بود، دستگیر کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان همدان گفت: این فرد کودک آزار در اعترافات اولیه، هدف از این کار خود را شوخی و مزاح با برادرزاده خود بیان کرده و اعلام داشته از نتیجه چنین کاری اطلاع نداشته است.
سرهنگ بشری افزود: انگیزه دقیق و واقعی فرد مذکور در دست بررسی است و پرونده جهت سیر مراحل قانونی تحویل مراجع قضایی شده است.
او با بیان اینکه هم اکنون متهم در بازداشت است، یادآور شد: پلیس با اینگونه اقدامات که باعث تشویش اذهان عمومی و مردم شود، با قاطعیت برخورد خواهد کرد.
بنا بر تعریف سازمان بهداشت جهانی، کودک آزاری عبارت است از هر گونه بدرفتاری فیزیکی و یا عاطفی، سواستفاده جنسی، غفلت یا رفتار همراه با بیتوجهی یا استثمار تجاری یا سایر انواع استثمار، که منجر به آسیب واقعی یا احتمالی به سلامت، بقا، رشد یا کرامت کودک در زمینهٔ روابط یا مسئولیت، اعتماد یا قدرت شود.
بیشتر بدانیم:
نشانه های کودک آزاریبرخی از این آثار میتواند مخفی باشد. ممانعت از حاضر شدن در کلاس درس، محروم کردن او از غذا، حبس در حمام یا زیرزمین نمونه کودک آزاری است. تنبیه بدنی و تجاوز جنسی به کودک هم از انواع کودک آزاری فیزیکی است. بر اساس پیماننامه حقوق کودک هر فرد زیر ۱۸ سال کودک (یا نوجوان) محسوب میشود.
کودک آزاری در ایراندر ایران طبق ماده ۱۱ «لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان» هر کس مرتکب قتل عمد یا ضرب و جرح عمدی کودک یا نوجوان شود و به هر علتی قصاص نشود، علاوه بر پرداخت دیه طبق مقررات، حسب مورد به بیش از دو سوم حداکثر مجازات مقرر قانونی محکوم خواهد شد.
نحوه کمک گرفتن برای کودک آزاریبرای کمکگرفتن از متخصصان و سازمانهای مسئول در مورد کودکآزاری میتوان با اورژانس اجتماعی ۱۲۳، یا صدای یارا (خط تلفنی انجمن حمایت از حقوق کودکان) یا سازمان بهزیستی یا دادستانی استانها تماس گرفت.
دادن آگاهی جنسی به کودکانبه اعتقاد برخی روانشناسان بایستی کودکان را متناسب با سن آنها در زمینه سوءاستفاده جنسی آگاه کرد. تجربه سوءاستفاده جنسی از کودکان در دوره کودکی اتفاق ناخوشایندی است که میتواند نتایج آن تا بزرگسالی تداوم پیدا کند و ممکن است در زمان ازدواج و به شکل اختلالات جنسی خود را نشان دهد. آنان معتقدند وجود رفت و آمدهای خانوادگی و اجتماعی، فرزندان را در برقراری روابط بین فردی تقویت میکند.
گونههای کودک آزاریکودکآزاری به چهار گونه ۱) عاطفی ، ۲) بدنی، ۳) جنسی و ۴) غفلت و بیتوجهی دستهبندی میشود. آزار روانی (عاطفی): این نوع آزار کمتر از انواع دیگر گزارش میشود یا شناسایی میشود، اما بسیاری آن را شایعترین نوع کودکآزاری میدانند. این نوع آزار معمولاً دیگر انواع آزار همراه است. کودکی که از نظر روانی آزار میبیند رفتارهایی بروز میدهد که برای آنها دلیل پزشکی یا دلیل موجهی پیدا نمیشود یا متناسب با سن او نیستند یا نشانههای عدم رشد کافی از جنبههای مختلف وجود دارد.
آزار جسمی: هرگونه لطمه یا آزار بدنی؛ هر نوع کتک زدن، تکان دادن شدید، سوزاندن، پرتاب کردن و هل دادن، مسموم کردن، خفه کردن و مانند آن نشانه آزار جسمی است.