بومی سازی کیسه هوا (ایربگ خودرو) در کشور
پیش بینی های جهانی نشان می دهد بازار جهانی کیسه هوای خودرو به دلیل نقش آن در ایمنی تا سال ۲۰۲۵ به ۷۱ میلیارد دلار برسد. سال ۲۰۱۹ گردش مالی جهانی حدود ۶۰ میلیارد دلار بوده است.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: کیسه هوای خودرو یکی از اجزای بسیار مهم خودرو به شمار میرود، چراکه نقش و حساسیت بسیار مهمی در جلوگیری و یا کاهش آسیبهای جدی ناشی از تصادفات خواهد داشت. پیچیدگی و اهمیت این بخش استراتژیک و حیاتی خودرو باعث شده تا تعداد محدودی شرکت در دنیا بر روی طراحی و ساخت اجزای این محصول وارد شوند.
بعد از اعمال تحریمها، کشورهای صاحب تکنولوژی از ارائه این بخش کلیدی به خودروسازان ایرانی امتناع کردند و این امر مشکلات زیادی را برای صنعت خودروسازی کشور ایجاد کرد؛ از این رو شرکتهای فناور و دانش بنیان در حوزه طراحی، ساخت و تولید تجهیزات الکترونیکی تصمیم گرفتند گامی در مسیر خودکفایی این بخش در کشور بردارد. به گونهای که در این راستا، برای نخستین بار بعد از انقلاب اسلامی در سال ۱۳۹۲ پروژه طراحی، تولید و بومیسازی پارچه کیسه هوای خودرو را آغاز و در سال ۹۹ منجر به تولید این محصول شد. آمارها حاکی است که در ۶ ماه سال ۹۹ بیش از ۵۰ هزار متر از پارچههای ایربک تولید شده و ۱۰ هزار خودرو به این ایربگهای تولید داخل مجهز شد و تاکنون با بومی سازی تولید پارچه ایربگ، کشور پس از ۵۰ سال از واردات این محصول خودکفا شد.
همچنین، بزرگترین تولیدکننده قطعات خودرویی کشور (کروز) توانست در زمینه رایانه کیسه هوا (ACU) یا مغز متفکر ایربگ، بدون کمک از خارج و با تکیه بر دانش و توانمندی مهندسان ایرانی در سال جهش تولید کشور، موفق به تولید این قطعه از ایربگ شود که در کل دنیا ۴ تا ۵ شرکت وجود دارد که تولیدکننده این محصول هستند.