به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز اصفهان؛ عِمران مرادی گفت: پنجم بهمن ماه سیاره تیر یا عطارد در بیشترین کشیدگی شرقی قرار خواهد گرفت و فرصت خوبی برای رصد این سیاره نزدیک به خورشید فراهم میشود.
وی گفت: عطارد نزدیکترین سیاره در حال گردش به دور خورشید است که همراه با سیاره ناهید یا زهره جزء سیارههای داخلی منظومه خورشیدی است که بین زمین و خورشید قرار دارند.
عضو شورای علمی مرکز نجوم ادیب اصفهان در توضیح پدیده بیشترین کشیدگی سیاره گفت: در حالت عادی این دو سیاره خیلی از خورشید فاصله نمیگیرند و شرایط رصدی آنها فراهم نیست. در تاریخ پنجم بهمن ماه عطارد در بیشترین کشیدگی شرقی و بیشترین فاصله خود با خورشید قرار میگیرد.
این پژوهشگر نجوم گفت: سیاره عطارد در تاریخ پنجم بهمن ماه، بعد از غروب خورشید تا ساعاتی در افق غرب قابل رصد است و علاقهمندان به رصد این سیاره میتوانند در حالت افق غرب باز در نقطهای که خورشید غروب میکند این سیاره را مشاهده کنند.
وی دیگر رویداد نجومی این هفته را پدیده اختفای خراشان ماه و خوشه ستارهای باز M ۳۵ اعلام کرد و گفت: هفتم بهمن ماه در ساعت ۴:۲۲ بامداد، این پدیده قابل رصد است.
عضو شورای علمی مرکز نجوم ادیب اصفهان با تاکید براینکه پدیده اختفا، رویدادی مختص منجمان حرفهای است، اظهار کرد: اختفا، زمانی رخ میدهد که یک جرم از روبروی جرم دیگری در آسمان در راستای دید ما عبور کند و برای لحظات جرم زیرین مشاهده نشود. اختفای خراشان به ابزار رصدی دقیق نیاز دارد و در این پدیده یک جرم آسمانی از حاشیه لبه ماه عبور میکند و در این حالت گاهی جرم پنهان و گاهی آشکار میشود.
مرادی با بیان اینکه خوشههای ستارهای به تعداد زیادی از ستارگان که از یک سحابی بزرگ متولد شده اند، گفته میشود، خاطرنشان کرد: اگر خوشه ستارهای به شکل کروی باشد، خوشه ستارهای بسته و اگر در حالت منظم نباشد، به آن خوشه ستارهای باز میگوییم.
این پژوهشگر نجوم همچنین خاطرنشان کرد: هشتم بهمن در ساعت ۱۸:۴۵ ماه در کنار ستاره پولوکس قرار میگیرد. پولوکس ستارهای درخشان از صورت فلکی جوزا یا دو پیکر است که این صورت فلکی متناظر با طالع خرداد است.
وی در توضیح این ستاره، گفت: پولوکس ستارهای طلایی رنگ مایل به نارنجی در کنار دوقلوی آسمانی مایل به آبیاش، «کاستور» است. دمای آن بسیار بالا است و ۳۴ سال نوری با ما فاصله دارد. جرم آن دو برابر جرم خورشید و قطرش ۹ برابر خورشید است. پولوکس سی برابر خورشید در نور مرئی درخشندگی دارد.