در دوران کرونا پزشکان توصیه می کنند پروتئین های کم چرب جایگزین فست فودها شود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، با توجه به همه گیری بیماری کووید ۱۹، آگاهی و پیروی از ۱۰ توصیه تغذیهای زیر، ضمن پیشگیری از ابتلا به انواع بیماریهای غیرواگیر و مزمن، به تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از ابتلا به بیماریها کووید-۱۹ کمک خواهد کرد:
۱- رعایت دو اصل مهم رژیم غذایی یعنی: تعادل (مصرف مقادیر کافی از مواد غذایی موردنیاز برای حفظ و ارتقای سلامت) تنوع (مصرف انواع مواد خوراکی از ۶ گروه اصلی غذایی (نان و غلات، سبزی ها، میوه ها، شیر و فراوردههای لبنی، گوشت و جانشینهای آن اعم از حبوبات و تخم مرغ و نیز روغنها و چربی ها) همچنین مصرف سه وعده اصلی و دو تا سه میان وعده در برنامه غذایی روزانه
۲- توجه به انرژی دریافتی از مواد غذایی و انرژی مصرفی در فعالیتهای فیزیکی، برای پیشگیری از ابتلا به اضافه وزن و چاقی
۳- مصرف روزانه دست کم ۶ تا ۸ لیوان آب آشامیدنی سالم و یا سایر مایعات بدون شیرینی یا کم شیرین
۴- دریافت روزانه منابع غذایی پروتئین کم چرب (با تاکید بر ماهی و گوشتهای سفید)، روی، آهن و سلنیم (شامل انواع گوشت قرمز، مرغ، ماهی، حبوبات، تخم مرغ، شیر و فراوردههای لبنی، انواع سبزیهای برگ سبز و انواع مغزها)
۵- دریافت روزانه منابع غذایی ویتامین C (شامل انواع میوهها و سبزیها از جمله انواع مرکبات، کیوی، پیاز خام، جوانه غلات و حبوبات، سبزیهای برگ سبز مانند سبزی خوردن، انواع کلم، گوجه فرنگی، فلفل دلمه، شلغم)، ویتامین A یا اشکال پیش ساخته آن (از جمله انواع میوهها و سبزیهای زرد یا نارنجی رنگ شامل هویج، کدوحلوایی، سبزیهای برگ سبز تیره مثل اسفناج و کاهو و زرده تخم مرغ)، ویتامین E (موجود در مغزها/آجیل و روغن ها)، ویتامین D (شامل انواع ماهیهای چرب، لبنیات و زرده تخم مرغ) و ویتامینهای گروه B (شامل انواع نان و غلات سبوس دار، حبوبات، سبزیهای برگ سبز، شیر و فرآوردههای لبنی، انواع گوشتها، تخم مرغ و مغزها)
۶- دریافت کافی اسیدهای چرب امگا-۳ با مصرف دست کم ۲ بار ماهی در هفته، گردو، روغن کانولا و دیگر منابع آن
۷-دریافت مکمل غذایی ویتامین D (بسته به سن و سطح سرمی آن) با تجویز پزشک یا کارشناس تغذیه مطابق با پروتکل کشوری مکمل یاری این ویتامین
۸- استفاده ار فراوردههای غذایی پروبیوتیک شامل ماست کم چرب پروبیوتیک، کفیر و پنیر کم چرب پروبیوتیک
۹-پرهیز از مصرف قندهای ساده، غذاهای پرچرب، سرخ شده، شور یا تهیه شده در بیرون از منزل
۱۰- پرهیز از مصرف غذاهای خام یا نیم پز مانند تخم مرغ عسلی، استیک و کبابهایی که مغر آن به طور کامل پخته نشده باشد.