واکنش به اظهارتی درباره مرگبارتر بودن ویروس جدید کرونا
سازمان جهانی بهداشت خواستار حفظ آرامش در مقابله با کرونا
سازمان جهانی بهداشت در واکنش به اظهارتی درباره مرگبارتر بودن ویروس جدید کرونا: آرامش خود را حفظ کنید.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از اسپوتنیک، بدنبال ادعای بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس مبنی بر اینکه گونه جهش یافته کووید ۱۹ موسوم به کرونای انگلیسی کشندهتر است، سازمان جهانی بهداشت درتلاش برای آرام کردن افکار عمومی است.
نخست وزیر انگلیس روز جمعه خطاب به مردم انگلیس گفت شواهدی وجود دارد که نشان میدهد گونه جدید و جهش یافته کووید ۱۹ که در دسامبر سال دو هزار و بیست در جنوب انگلیس شناسایی شد نه تنها مسریتر بلکه کشندهتر است.
سازمان جهانی بهداشت در تلاش برای شفاف سازی اظهارات بوریس جانسون درباره گونه انگلیسی ویروس کرونا اعلام کرد به نظر میرسد ماهیت خطرناک این ویروس بدلیل قدرت سرایت بیشتر آن و فشار وارده به منابع پزشکی است و ارتباطی با ماهیت بیماری زایی این ویروس ندارد.
ماریا فان کرخوو کارشناس بیماریهای همه گیر در سازمان جهانی بهداشت در کنفرانس خبری گفت:" باتوجه به اطلاعات ما، دانشمندان افزایش وخامت این ویروس جدید را مشاهده نکرده اند. "
وی افزود:" ما باید بگوییم اگر قدرت سرایت ویروس افزایش یافته است تعداد بیماران بیشتری خواهید داشت. من میدانم که احتمالا این مسئله کاملا مشخص است، اما وقتی تعداد مبتلایان افزایش مییابد تعداد بستریها هم افزایش مییابد و فشاری مضاعف به نظام خدمات و درمان وارد خواهد شد. در چنین شرایطی وقتی نظام خدمات درمانی تحت فشار مضاعف باشد، تعداد تلفات بالا میرود، چون سیستم درمانی با فشار بیش از حد ظرفیت خود مواجه شده است. "
خرکو گفت سازمان جهانی بهداشت درباره قابلیت سرایت و قدرت مرگباری ویروس جدید شناسایی شده در انگلیس و جاهای دیگر مطالعه کرده و تاکنون محققان سازمان بهداشت جهانی افزایشی در قدرت مرگبار بودن ویروس مشاهده نکرده اند.
مایکل رایان مدیر اجرایی برنامههای اورژانس در سازمان بهداشت جهانی نیز با تکرار اظهارات همکارانش گفت تفاوت بزرگی بین مرگبار بودن این ویروس و مرگ و میر ناشی از ابتلا به این ویروس وجود دارد.
وی افزود:"ما اطلاعات و آمار جدید را در انگلیس بررسی میکنیم. ره گیری این اطلاعات مهم است، اما من فکر میکنم آنچه اکنون مهمتر است حفظ آرامش درخصوص موضوع گونههای جهش یافته کروناست. ما باید اوضاع را زیرنظر گرفته، ارزیابی کنیم و دقیقا بدانیم چه کاری انجام بدهیم و چه کاری انجام ندهیم. ما همچنین باید بر انجام اقداماتی جهت توقف سرایت این ویروس متمرکز باشیم. "
پاتریک والانس مشاور ارشد علمی دولت انگلیس به خبرنگاران گفت شواهدی وجود دارد که نشان میدهد خطر ابتلا به ویروس جهش یافته کرونا برای افراد بیشتر شده است. وی به آماری اشاره کرد مبنی بر اینکه تعداد تلفات مبتلایان به ویروس جدید کرونا در افراد شصت سال از یک مرگ در هر هزار نفر به حدود ۱.۳ یا ۱.۴ مرگ در هر هزار نفر رسیده است.
البته وی افزود این شواهد هنوز قطعی نیست و مطالعات بیشتر الزامی است.
پیشتر محققان موسسه دولتی سرم در دانمارک ادعای مطرح شده درباره افزایش مسری بودن ویروس کرونا را به چالش کشیدند و گفتند قدرت سرایت ویروس جدید کرونا حدود سی و شش درصد بیشتر از ویروس کروناست. پیشتر گفته شده بود قدرت سرایت ویروس کرونای انگلیسی بیش از هفتاد و چهار درصد از نوع اصلی آن بیشتر است.
کاترین اوبراین مدیر واکسن و ویروس شناس در سازمان جهانی بهداشت در کنفرانس خبری این سازمان گفت هنوز خیلی زود است که بگوییم آیا واکسنهای تولیدی برای متوقف کردن ویروس اصلی کرونا، در برابر گونه جهش یافته این ویروس موثر خواهد بود یا خیر.
بیش از سه میلیون و پانصد و چهل هزار نفر در انگلیس به ویروس کرونا مبتلا شده اند و تاکنون حدود نود و چهار هزار و پانصد نفر نیز جان خود را از دست داده اند.