تلاش برای جبران خسارت سرمازدگی محصولات کشاورزی هرمزگان
استاندار هرمزگان گفت: گزارش خسارتهای وارد شده به محصولات کشاورزی هرمزگان برای جبران خسارت به سازمان مدیریت بحران کشور ارسال شده است.
![تلاش برای جبران خسارتهای سرمازدگی محصولات کشاورزی هرمزگان](/files/fa/news/1399/11/4/5934413_494.jpg)
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس، فریدون همتی در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه هرمزگان در بندرعباس، به خسارتهای ناشی از زلزله اخیر در بندرلنگه نیز اشاره کرد و افزود: در این زلزله خسارتهای جزئی به برخی از منازل مسکونی وارد شد و گزارشهای ناشی از آن نیز برای جبران به سازمان مدیریت بحران کشور ارسال شده است.
همتی بر تقویت فرهنگ بیمه داراییها تاکید کرد و گفت: متاسفانه این فرهنگ در کشور و هرمزگان پایین است و برای جبران خسارتها باید فرهنگ بیمه داراییها در مردم تقویت شود.
وی بر توسعه صادرات محصولات از طریق راه آهن تاکید کرد و گفت: باید هرچه سریعتر زیرساخت پایانههای صادراتی در ایستگاههای راه آهن همچون تنگ زاغ و بندرعباس برای ارسال محصولات کشاورزی به خارج از استان فراهم شود.
استاندار هرمزگان به مصوبات سفر محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در سفر به شرق هرمزگان اشاره کرد و افزود: بخشی از مصوبات این سفر عملیاتی شده و برخی دیگر همچون ساخت ۳ هزار واحد مسکونی برای مردم محروم تا خرداد سال بعد ساخته میشود.
به گفته استاندار هرمزگان، مقرر شده برای این منظور کمیتهای متشکل از معاونت عمرانی استانداری، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، بنیاد مسکن، کمیته امداد و دیگر دستگاههای خدمت رسان هرمزگان تشکیل و بر اساس سهمیه روستاها، زمین مورد نیاز و مجری ساخت تعیین شود.
همتی گفت: در این سفر همچنین رئیس سازمان برنامه و بودجه ۱۰۰ میلیارد تومان برای جبران خسارتهای سیل پارسال هرمزگان قول مساعدت داد.
وی به تصویب ۳ طرح گردشگری در جزیره هرمز در جلسه شورای برنامه ریزیاشاره کرد و افزود: در این جلسه همچنین مقرر شد برخی از طرحها در مناطق محروم و سخت گذر همچون کوهشاه احمدی و بشاگرد به بسیج واگذار شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان هم با اشاره به زلزلههای اخیر در هرمزگان گفت: در استان ۳۳ گسل وجود دارد و از ابتدای امسال تاکنون ۹۲ زمین لرزه بالای ۳ ریشتر در هرمزگان ثبت شده است.
به گفته مهرداد حسن زاده، بیشترین زمین لرزهها در بندرعباس، بستک و بندرلنگه رخ داده است.
وی افزود: بر اساس براوردها، در زلزله ۵ و ۵ دهم ریشتری بندرلنگه، ۴۹ میلیارد تومان به بخشهای آب، برق، منابع طبیعی و مسکنهای روستایی خسارت وارد شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان به خسارتهای ناشی از سرمازدگی محصولات کشاورزی نیز اشاره کرد و گفت: در این زمینه ۲۴۰ میلیارد تومان خسارت به ۸ هزار و ۵۰۰ هکتار زمین کشاورزی وارد شده است.
حسن زاده گفت: بیشترین این خسارتها در شهرستانهای میناب، رودان و بندرعباس و به محصولات گوجه و بادمجان بوده است.
مهدی دسینه مدیرکل اقتصاد و دارایی هرمزگان نیز در این جلسه گفت: یک میلیون و ۷۰ هزار هرمزگانی دارای سهام عدالت هستند که از این میزان ۷۰ درصد روش غیرمستقیم را برای مدیریت سهام عدالت خود انتخاب کرده اند.