سرطان معده، مهمترین عامل مرگ در استان همدان
کارشناس مبارزه با بیماریهای غیر واگیر علوم پزشکی: هر سال بیش از ۲۵۰۰ نفر در استان همدان به سرطان مبتلا میشوند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، شراره نیک سیر با اشاره به اینکه از یکم تا هفتم بهمن،
هفته ملی مبارزه با سرطان نام گذاری شده است، گفت: سرطان به رشد و تکثیر بی رویه و خارج از کنترل تعدادی از سلولهای بدن سرطان گفته میشود.
او سرطان معده را شایعترین سرطان مردان در استان همدان اعلام کرد و گفت: سرطان پوست و پروستات در مردان استان در رتبههای بعدی قرار دارند.
کارشناس مبارزه با بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی استان همدان افزود: در ایران سالیانه بیش از ۱۰ هزار نفر به سرطان معده مبتلا میشوند.نیک سیر درادامه تصریح کرد: سرطان سینه، روده بزرگ، پوست و معده هم شایعترین سرطان در بین زنان استان محسوب میشوند.
او سن بالا به ویژه بعد از ۵۰ سالگی، سابقه خانوادگی و میکروب "هلیکو باکتر پیلوری" و عفونت طولانی مدت در معده را از عوامل خطر ابتلا به سرطان معده بیان کرد.
کارشناس مبارزه با بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی استان همدان تاکید کرد: اضافه وزن، تغذیه نامناسب مصرف زیاد سوسیس و کالباس، مصرف زیاد غذاهای دودی، کم تحرکی، استفاده از غذاهای کنسروی و کار در صنایع لاستیک سازی و معادن زغال سنگ را از دیگر علل و عواملی دانست که خطر ابتلا به بیماری سرطان معده را افزایش میدهد.
کاهش وزن، دردهای شکمی مداوم، کاهش اشتها، تهوع، استفراغ، سیری زود رس، سوزش سردل، سو ءهاضمه و کم خونی از علائم این بیماری به شمار میروند. دوری از کشیدن سیگار و مصرف الکل، مصرف روزانه حداقل ۵ واحد میوه و سبزی، کنترل وزن، استفاده از غلات سبوس دار، مصرف ماهی ومرغ به جای گوشت قرمز، داشتن فعالیت بدنی منظم و درمان و ریشه کنی عفونت هلیکو باکتر پیلوری در صورت ابتلا، نگهداری مواد غذایی در یخچال و اجتناب از مواد غذایی مانده و مصرف چای سبز و سیر از راههای پیشگیری از ابتلا به سرطان معده است.
اندوسکوپی بهترین وسیله تشخیصی برای سرطان معده، و برای تشخیص عفونت هلیکو باکتر پیلوری بسیار مفید است. روشهای درمانی شامل جراحی، شیمی درمانی و اشعه درمانی است که بسته به مرحله تشخیص بیماری و شرایط جسمانی بیمار دارد.