پیروزی بایدن وفرصت های بروز قدرت نرم ایران
پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری امریکا فرصت هایی را برای ایران پدید آورده است تا با قدرت نرم آشکار کند که تهدیدهای هسته ای, تروریسم و منطقه ای از سوی چه رژیم یا کشورهایی امنیت وصلح جهانی را به خطر انداخته است.
![پیروزی بایدن وفرصت های بروز قدرت نرم ایران پیروزی بایدن وفرصت های بروز قدرت نرم ایران](/files/fa/news/1399/11/4/5933390_447.jpg)
انتخابات سوم نوامبر در امریکا نتیجه جدال دوگفتمان ونگرش سیاسی به مسایل وچالش های بین المللی را روشن کرد که بطور خلاصه یک طرف آن از سوی ترامپ بر یکجانبه گرایی و گریز از توافق های بین المللی مانند برجام, توافق آب وهوای پاریس و دهها توافق دیگر ازاین دست و در خصوص ایران بر فشار حداکثری تاکید داشت و در طرف دیگر از سوی نامزد دموکراتها این گفتمان با انتقاد شدید روبرو بود و امنیت را در چند جانبه گرایی حفظ توافق های بین المللی و رویکرد دیپلماسی برای حل اختلافات می دید.
در حال حاضر تهدید نظامی ترامپ و راستگرایان افراطی با شکست ترامپ و قدرت بازدارندگی ایران خنثی شده و کاخ سفید میزبان گفتمانی است که بر قدرت نرم برای پیشبرد طرح های امریکا در منطقه تمرکز دارد.
به نظر می رسد در مقابل چنین گفتمانی بهترین وسیله برای خنثی سازی طرح های ضد ایرانی که از سوی دیگر اضلاع ترامپیسم از جمله رِژیم صهیونیستی و جناح کودتاچی در عربستان وامارات دنبال می شود و سعی دارد پس از شکست ترامپ با رویکرد ریاکارانه خود را از پیامدهای این شکست مصون کند استفاده از قدرت نرم و روشنگری در باره اتهاماتی است که از سوی اضلاع ترامپیسم در خصوص برنامه هسته ای, تروریسم و فعالیت های منطقه علیه ایران مطرح می شود.
به عنوان مثال در خصوص اتهام غیر صلح آمیزبودن برنامه ایران, چه خوب است که بار دیگر تاکید شود که برنامه هسته ای کشورتحت کنترل آژانس بین المللی انرژی اتمی است اما آیا برنامه هسته ای رژیم صهیونیستی نیز تحت کنترل است؟ آیا این برنامه تهدیدی برای منطقه وجهان است یا زرادخانه هسته ای این رژیم؟
در خصوص اتهام حمایت ایران از تروریسم می توان پیشنهاد کرد که کمیته ای تشکیل شود و به تعریفی واحد از تروریسم رسید و مصادیق آن را نیز در گروههای فعال مشخص و آنگاه روشن کرد که چه کشورهایی در ورای گروههای هستند که از مصادیق گروههای تروریستی هستند.
آیا گروههای تکفیری و وهابی چون جبهه النصره, داعش و دهها گروه از این دست که در منطقه فعال هستند و روشن است که چه کشورهایی نیز حامی مالی وتسلیحاتی این گروهها هستند تروریست هستند یا گروههای رسمی مردمی که بطور قانونی برای مبارزه با تهدید گروههای تروریستی چون داعش تشکیل شده اند و درساختار دولتی و حاکمیتی به عنوان نیروهای دولتی شناخته شده اند (مانند حشدالشعبی عراق) و ایران نیز آنها را در مبارزه با داعش یاری کرده تروریست هستند؟
در خصوص اتهام علیه نقش منطقه ای ایران نیز همین قدرت نرم می تواند روشن کند که به راستی حضور ایران در منطقه عامل بی ثباتی بوده یا اقدامات اضلاع محور ترامپیسم که مصادیق آن در حمایت از گروههای تروریستی چون داعش و اقدامات جنایتکارانه در عراق, سوریه, بحرین و لشکر کشی به یمن و توسعه طلبی رژیم صهیونیستی در سرزمین های فلسطینی در راستای اجرای طرح معامله قرن ترامپ آشکار و صلح وثبات غرب آسیا را هدف گرفته است.
استفاده از قدرت نرم در این فرصت به وجود آمده است که روشن می کند ایران در منطقه چه خدماتی برای صلح وا منیت داشته و چگونه با شکست دادن تروریسم صلح وامنیت را هم برای منطقه و هم سایر نقاط جهان به ویژه اروپا که در نزدیکی غرب آسیاست به ارمغان آورده است.
--------------------------------------------------------------
رضا محمدمراد