وزارت بهداشت ژاپن اعلام کرد
افزایش ۳/۷ درصدی خودکشی در ژاپن
وزارت بهداشت ژاپن اعلام کرد میزان خودکشی در این کشور برای نخستین بار طی ۱۱ سال افزایش یافت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از خبرگزاری فرانسه، میزان خودکشی در ژاپن سال گذشته برای نخستین بار طی ۱۱ سال گذشته افزایش یافت. پیامدهای ناشی از همه گیری سالها پیشرفت در زمینه مبارزه با خودکشی را که به شدت در این کشور بالا بود بر باد داد.
وزارت بهداشت ژاپن جمعه اعلام کرد در سال ۲۰۲۰، ۲۰ هزار و ۹۱۹ نفر خودکشی کردند که با افزایش ۳.۷ درصدی در مقایسه با سال قبل همراه است. این در حالی است که سال گذشته ۳ هزار و ۴۶۰ نفر بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ در ژاپن جان باختند.
این نخستین افزایش سالانه خودکشی در این کشور طی ۱۱ سال گذشته است که بالاترین نرخ خودکشی در میان کشورهای G۷ را دارد. اما در سالهای اخیر با حمایت بیشتر از افرادی که به لحاظ روانی آسیب پذیر هستند موفقیتهایی در این زمینه به دست آورد.
به این ترتیب میزان خودکشی در این کشور از حدود ۳۴ هزار نفر در سال ۲۰۰۳ به ۲۰ هزار نفر در سال ۲۰۱۹ رسید که پایینترین میزان از سال ۱۹۷۸ محسوب میشود.
شمار زیادی از زنان، کودکان و نوجوانان سال گذشته خودکشی کرده اند. کارشناسان معتقدند همه گیری و محدودیتها در برابر ویروس کرونا به شدت به این افراد آسیب وارد کرده است.
ژاپن تاکنون در مقایسه با بسیاری از کشورها کمتر در معرض همه گیری قرار گرفته است و در عین حال از قرنطینه سراسری اجتناب کرده است.
اگرچه در نیمه اول سال ۲۰۲۰ میزان خودکشی کاهش یافت، اما روند افزایشی آن از ماه ژوئیه آغاز شد.
میچیکو اوئدا استاد علوم سیاسی دانشگاه واسدا توکیو و کارشناسان پدیده خودکشی گفت این افزایش یک نقطه عطف است و به طور قطع ویروس کرونا یک عامل بزرگ در این زمینه است. وی اعلام کرد آمار امسال هم افزایش خواهد یافت.
کارشناسان سلامت روانی سراسر جهان در مورد خطر افزایش خودکشی در دوران همه گیری به دلیل عواملی مانند استرس، مشکلات اقتصادی و مشکلات خانوادگی هشدار میدهند.
اما احتمالا ژاپن از معدود کشورهایی است که میزان مرگ و میر ناشی از خودکشی در آن در زمان همه گیری از مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ پیشی گرفته است.
اوئدا همچنین به افزایش ۱۴.۵ درصدی خودکشی در میان زنان اشاره میکند. برعکس میزان خودکشی در میان مردان حدود یک درصد کاهش یافته است.
این کارشناسان افزایش بیکاری در میان زنان را که بیشتر از مردان در مشاغل آسیب پذیر مانند هتل و رستوران داری فعالیت میکنند که بیش از همه حوزهها تحت تاثیر همه گیری قرار گرفته است از جمله دلایل افزایش خودکشی زنان میداند.
یاکو اوکانو استاد حوزه زنان در دانشگاه دوشیشا در کیوتو گفت ویروس کرونا نابرابر جنسیتی در ژاپن را به وضوح نشان داد.
میزان خودکشی جوانان کمتر از ۱۸ سال هم در ژاپن هشدار داده است. بیش از ۳۰۰ دانش آموز ابتدایی و متوسطه از اوایل ماه آوریل تا پایان نوامبر ۲۰۲۰ خودکشی کرده اند. این به معنای افزایش ۳۰ درصدی در مقایسه با آمار سال گذشته در همین دوره است.
کارشناسان همچنین معتقدند خودکشی برخی افراد مشهور در ژاپن در سال ۲۰۲۰ بر روی افراد آسیب پذیر اثر گذاشته است.
مونتاکا کانکو مشاور سازمان غیر دولتی هشدار خودکشی سوتو میگوید دولت باید پاسخ به خودکشی را به یکی از عناصر کلیدی سیاست مبارزه با ویروس کرونای خود تبدیل کند و تدابیر پیشگیرانه متناسب با دوران همه گیری اتخاذ کند.