دکتر علی صدرا مطرح کرد
مراقب تله خستگی در تصمیم باشیم
روانشناس مهارتهای زندگی گفت: برای رسیدن به اهدافمان باید مراقب تله خستگی تصمیم باشیم.
دکتر علی صدرا در مصاحبه با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه ما همیشه در حال تصمیم گیری و انتخاب هستیم گفت: این تصمیمات از تصمیمهای جزئی مانند زدن کلید این آسانسور یا آن آسانسور، شروع میشود تا تصمیمات مهم و حیاتی مانند انتخاب کدام کار کدام رشته تحصیلی یا همسر.
وی افزود: تا به حال اتفاق افتاده است که برای تعطیلات عید مثلا تصمیم بگیرید، به خرید بروید بعد به بانک، سر راه فلان امانت را به فلانی بدهید، کمد لباستان را زیر و رو کنید و بلا استفادهها را حذف کنید، یک کتاب بخوانید، ورزش کنید و چندین کار دیگر، اما گاهی به هیچ کدام هم نمیرسیم، ولی خسته و کلافه میشویم.
این کارشناس سبک زندگی دلیل به انجام نرسیدن بسیاری از تصمیمات را تعداد زیاد آنها عنوان کرد و افزود: وقتی تصمیم گیری هایمان خارج از توان ماست باعث میشود دچار تلهای به نام #خستگی_تصمیم شویم.
دکتر صدرا گفت: از مدیر عامل یک شرکت بزرگ پرسیدند چرا اصولا یک مدل لباس میپوشید؟ جواب داد:، چون ذهنم را نمیخواهم درگیر تصمیم گیری "امروز چی بپوشم" بکنم!
این روانشناس خانواده، ناتمام گذاشتن کارها، احساس خستگی روحی و جسمی، پایین آمدن اعتماد به نفس، عدم انگیزه و پایین آمدن حس تشخیص را از تبعات خستگی تصمیم دانست و برای اجتناب از خستگی تصمیم راهکارهایی ارائه کرد و گفت: تعیین زمان مناسب برای تصمیمات مهم، حذف و کاهش معیارهای سخت گیرانه، کاهش گزینههای انتخابی، عدم کمال گرایی ناسازگار و کاهش تصمیمات غیر مهم از جمله عواملی است که باعث میشود در تصمیمات خود موفق شویم و به خستگی تصمیم نرسیم.