به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری رویترز، مقامات دولتی در اروپا روز پنجشنبه اعلام کردند فایزر Pfizer حجم واکسنهای کووید-۱۹ را که این هفته به برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا تحویل خواهد داد، به نصف کاهش داده است.
این در حالی است که نارضایتی از کاهش غیرمنتظره عرضه واکسنهای این شرکت داروسازی آمریکایی رو به افزایش است.
آندرئی باچیو معاون وزیر بهداشت رومانی، در گفتگو با رویترز اعلام کرد این کشور فقط ۵۰ درصد میزان برنامه ریزی شده برای این هفته را دریافت کرده است.
اوضاع در لهستان نیز به همین شکل است به طوری که مقامات اعلام کردند این کشور روز دوشنبه ۱۷۶ هزار دوز واکسن دریافت کرده که کاهشی حدود ۵۰ درصدی را در مقایسه با آن چه انتظار میرفت، نشان میدهد.
دولت جمهوری چک نیز پیش بینی میکند که این اختلال هفتهها طول بکشد و به کند شدن عملیات واکسیناسیون منجر شود.
یان بلاتنی وزیر بهداشت جمهوری چک، در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد: "ما باید انتظار داشته باشیم تعداد وقتهای باز برای واکسیناسیون در سه هفته آینده کاهش یابد".
تحویل واکسنهای فایزر در جمهوری چک این هفته حدود ۱۵ درصد کاهش یافته است و در دو هفته آینده نیز تقریبا ۳۰ درصد کاهش خواهد داشت.
فایزر و بیو ان تک، شریک آلمانی اش، از اظهار نظر درباره این مسئله خودداری کرده اند. این داروساز آمریکایی به بلغارستان و لهستان اعلام کرده است دزهای از دست رفته را جایگزین خواهد کرد.
با این حال، موسسه سروم دانمارک اعلام کرد کاهش ۵۰ درصدی واکسنها برای این هفته احتمالا به کمبودی ۱۰ درصدی برای سه ماهه نخست منجر خواهد شد.
از سوی دیگر، ایتالیا تهدید کرده است از فایزر شکایت خواهد کرد. دومنیکو ارکوری کمیسر ویژه کووید-۱۹ در ایتالیا، روز پنجشنبه اعلام کرد به این کشور اطلاع داده شده است انتظار کاهشی ۲۰ درصدی را برای هفته آینده داشته باشد.
این در حالی است که عرضه واکسن برای این هفته در ایتالیا نیز تقریبا ۳۰ درصد کاهش یافته است. در حالی که دولتها در سراسر این منطقه به علت کاهشهای غیرمنتظره یکه خورده اند، مقامات میگویند این مسئله باعث میشود تلاش هایشان برای واکسیناسیون شهروندان و مهار همه گیری ویروس کرونا که جان بیش از دو میلیون نفر را گرفته است، تضعیف شود.
این در حالی است که سازمان نظارت بر بیماریها در اروپا روز پنجشنبه هشدار داد سه نوع جدید ویروس کرونا که در انگلیس، آفریقای جنوبی و برزیل ظاهر شده است، به موارد بیشتر ابتلا به کووید-۱۹, بستری شدن و تلفات منجر خواهد شد.
در مجارستان، یک مقام ارشد از اتحادیه اروپا خواست اطمینان حاصل کند فایزر و دیگر سازندگان واکسن به وعده خود پایبند بمانند. این مشکل همچنین به کشورهای خارج از اتحادیه اروپا کشیده شده به طوری که کانادا نیز با تاخیرهایی مواجه شده است.