فعالیت در مناطق عمیق دریا نیازمند بودجه است
کارشناس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی گفت: فعالیت در مناطق عمیق دریا و اقیانوسها نیازمند بودجه بالایی است و باید مسؤولین راهکاری بیندیشند.
خانم فرزانه ممتازی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، افزود: بیش از ۷۰ درصد از کره زمین را آب پوشانده است بنابراین شاهد وسعت بالای اقیانوسها در ساختار کره زمین هستیم و همین امر موجب میشود تا توجه ویژهای به مباحث مربوط به دریا و اقیانوسها شکل بگیرد.
وی گفت: هر شرایطی را که امروز در مباحث آب و هوایی شاهد آن هستیم به آب برمی گردد، زیرا آب تعدیل کننده دما است و بسیاری از مشکلات مانند گرم شدن کره زمین و درگیرشدن با ویروسهای جدید از مبحث کاهش آب در کره زمین حاصل میشود که باید به این موضوع توجه شود.
خانم ممتازی افزود: یکی از مهمترین دستاوردهای پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی ایجاد پایگاه اطلاعاتی بین المللی است که در این پایگاه تمامی اطلاعات مربوط به دریاها و اقیانوسها و دادههای دریایی ارزش گذاری میشود.
وی گفت: ما به واسطه فعالیت کاوشکر خلیج فارس توانستیم وارد دنیای جدیدی از مبحث دریا شویم و گونههای جدید دریایی را کشف کنیم.
کارشناس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی با بیان اینکه فعالیت در مناطق عمیق دریا نیازمند بودجه بالایی است، افزود: کمبود بودجه برای فعالیت در عرصه موجب میشود نتوانیم به دریای علم راه پیدا کنیم و این نیازمند توجه و عملکرد مسؤولان برای اختصاص بودجه برای برطرف کردن مشکلات است.