راه اندازی باغ آزمایشی انگور سالم در شاهرود
در راستای اجرای طرح تولید محصول سالم وزارت جهاد کشاورزی، باغ آزمایشی انگور در این شهرستان ایجاد شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما استان سمنان، علی اصغر حجی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود گفت: وزارت جهاد کشاورزی طرحی بنام تولید محصولات کشاورزی سالم را اجرا میکند، در اجرای این طرح، هر محصول را به یکی از شهرستانهای کشور که در تولید آن از جایگاه ویژهای برخوردار است، سپرده شده است.
علی اصغر حجی افزود: برای اجرای این طرح، باغی سه هکتاری توسط یکی از کشاورزان پیشرو راه اندازی شده است.
وی تاکید کرد: ویژگی محصول سالم، رعایت استانداردهای کشاورزی، کاهش پسماند، سموم و کودهای شیمیایی در تولید محصولات کشاورزی است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود گفت: در این باغ، انگور سرخ فخری با تولید ۳۳ تن در هکتار با تکیه بر استفاده از کمترین میزان ترکیبات شیمیایی تولید شد.
حجی افزود: محصول تولید شده در یک آزمایشگاه امین مورد آزمایش قرار گرفت و گواهی استاندارد اداره کل استاندارد و تحقیقات
باغهای شهرستان شاهرود فروردین امسال برای پنجمین سال پیاپی دچار سرمازدگی گسترده شدند. برخی از محصولات مانند انگور، زردآلو و گردو در شهرستان به طور کامل از این سرما آسیب دیدند. سرمازدگی همچنین به محصولات دیگری، چون آلو، هلو، آلبالو و گیلاس هم خسارت وارد کرد.
صنعتی برای حد مجاز آلایندههای شیمیایی در این محصول را دریافت کرد.
به گفته وی، بیش از ۹۰ درصد هزینههای این طرح ترویجی کشاورزی را وزارتخانه به کشاورزان پیشرو برای حمایت پرداخت میکند.
وی با بیان اینکه انگور شاهرودی به سه دسته زودرس، میان رس و دیررس تقسیم میشوند، اظهارداشت: انگور خلیلی، یاقوتی و پرلت از انواع زودرس؛ انگور عسگری، لعل، شاهانی، صاحبی و کشمشی میان رس؛ انگور سفید و سرخ فخری یا شاهرودی و ریش بابا از انواع دیررس هستند.