با نزدیک شدن به مراسم تحلیف
جدیدترین ادعاهای تیم بایدن علیه ایران
همزمان با ساعات پایانی کابینه ترامپ و آغاز به کار دولت بایدن، تیم رئیس جمهور جدید آمریکا مواضع و سخنان ضد ایرانی خود را شروع کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ، با وجود اینکه چند ساعت تا شروع مراسم تحلیف رئیس جمهور آمریکا باقی نمانده و از طرفی تدابیر نظامی اطراف محل کاخ سفید از ترس حمله طرفداران ترامپ و بروز درگیری با نیروهای امنیتی تشدید شده و به نوعی این مکان به یک پادگان نظامی تبدیل شده است، صحنه سیاسی آمریکا نیز با چالش شدیدی در صدر هرم قدرت مواجه است و همزمان تیم رئیس جمهور جدید آمریکا اتخاذ مواضع و ایراد سخنان ضد ایرانی خود را شروع کرده اند.
تصمیم آمریکا به انعقاد توافقی بلندمدت تر با تل آویو ضد ایران
پایگاه اینترنتی المانیتور در گزارشی به قلم الیزابت هاگدورن نوشت، فرد مدنظر جو بایدن برای تصدی سمت وزیر امور خارجه آمریکا قول داد درخصوص توافقی بلندمدتتر و قدرتمندتر ضد ایران با تل آویو و متحدان آمریکا در منطقه خلیج فارس با اعضای کنگره مشورت کند.
آنتونی بلینکن دیروز ، سه شنبه در جلسه بررسی صلاحیتش در سنا گفت: دولت آتی از همان آغاز و نه فقط در پایان و پیش از آن که گامهایی را برای پیوستن دوباره به توافق هستهای بردارد، با متحدان و شرکای خود تعامل خواهد داشت.
بلینکن در کمیته روابط خارجی سنا تاکید کرد، بایدن به این موضوع پایبند است.
بلینکن ادعا کرد، اگر ایران به اجرای دقیق توافق هستهای بازگردد، آمریکا نیز به عنوان نقطهای برای شروع مذاکرات بعدی، به منظور تشدید و طولانیتر کردن محدودیتهای هستهای ایران و رسیدگی به برنامه موشکی این کشور به آن ملحق میشود.
وی بدون اشاره به خروج آمریکا از برجام و نقص عهد کشورش و اینکه راه طولانی در پیش است، گفت: دولت نخست باید اطمینان یابد که ایران به تعهداتش پایبند است!
پایگاه اینترنتی المانیتور در ادامه این گزارش نوشت: بلینکن که در تهیه متن توافق هستهای اصلی در سال ۲۰۱۵ حضور فعالی داشت، همچنین به کمیته روابط خارجی سنا قول داد که دولت بایدن درباره تهران با کنگره مشورت کند و تنها به اطلاع رسانی در این زمینه اکتفا نکند.
باوجود مخالفت برخی از اعضای کمیته با بلینکن، انتظار میرود که وی روند تایید صلاحیت را به راحتی پشت سر بگذارد. در جلسه بررسی صلاحیت بلینکن، لیندسی گراهام، سناتور جمهوری خواه کارولینای جنوبی، دستیار دیرین بایدن و دیپلمات کهنه کار در عرصه سیاست خارجی را انتخابی برجسته برای تصدی سمت دیپلمات ارشد آمریکا توصیف کرد.
حمایت از آشکارسازی روابط اعراب با رژیم صهیونیستی
به نوشته پایگاه اینترنتی المانیتور ، بلینکن روز سه شنبه به پرسشهایی درباره رژیم صهیونیستی ازجمله این که آیا از توافقهای عادی سازی روابط تل آویو و چند کشور عربی که با میانجیگری آمریکا انجام شده است، حمایت میکند نیز پاسخ داد.
وی این توافقها را ستود، اما گفت: برخی تعهدات وجود دارد که دولت آتی آنها را به دقت بررسی خواهد کرد. احتمالا منظور وی برنامه فروش سلاح ۲۳ میلیارد دلاری دولت ترامپ به امارات عربی متحده بود.
بازنگری در تصمیم آمریکا در تروریست خواندن انصارالله
جلسه بررسی صلاحیت بلینکن همان روزی برگزار شد که اقدام بحث برانگیز تروریست خواندن جنبش انصارالله یمن اجرایی شد. سازمان ملل و سازمانهای مدافع حقوق بشر هشدار داده اند که وارد کردن نام این جنبش در فهرست مدنظر آمریکا ، احتمالا اجرای عملیات کمک در این کشور جنگ زده ناشی از حملات سعودی ها را که شدیدا هم به کمک نیاز دارد، دشوار میسازد. مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا که دوره وزارتش رو به پایان است، هفته گذشته خبر تروریست خواندن انصارالله را اعلام کرد.
بلینکن با ابراز نگرانی این اقدام پمپئو، افزود: دولت بایدن بلافاصله پس از آغاز فعالیتش، موضوع تروریست خواندن انصارالله را بازنگری خواهد کرد.
اوضاع داخلی آمریکا اولویت اول بایدن بعد موضوع مربوط به ایران
روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن نوشت: گروههای مختلف بر این باورند که سیاست جو بایدن رئیس جمهور جدید آمریکا در قبال منطقه خاورمیانه در ماههای نخست ریاست جمهوری اش نمود پیدا نخواهد کرد. در این مورد اجماع نظر وجود دارد که اولویتهای کنونی وی مستقیما به اوضاع داخلی آمریکا مربوط میشود و پس از آن سراغ پروندههای جاری منطقه میروند که مهمترین آنها پرونده تهران و احتمال بازگشت به مذاکرات درباره برجام است. به ویژه این که بایدن پیش از این ادعا کرده بود اگر ایران به طور کامل به تعهداتش در این توافقنامه عمل کند، به توافق هستهای باز میگردد و تحریمها را لغو میکند. دیپلماتهای سابق که از نزدیک با دولتهای پی در پی آمریکا کار کرده اند، معتقدند سرنوشت پرونده تهران تا حد زیادی سرنوشت دیگر پروندههای منطقه را مشخص خواهد کرد.
رویکرد بایدن افزایش بندهای توافق هستهای با تهران
ریاض طباره، سفیر سابق لبنان در واشنگتن به خبرنگار الشرق الاوسط گفت: سخنان بایدن، مواضعی که در تبلیغات انتخاباتی اش مطرح کرده و تصمیمات ریاست جمهوری که اعلام کرده و قرار است بلافاصله پس از تحویل ریاست جمهوری آنها را امضا کند –و البته به موافقت کنگره هم نیاز ندارد- همگی تائید میکند که رویکرد بایدن افزایش بندهای توافق هستهای با تهران است تا به جاه طلبیهای آمریکا نیز جامه عمل پوشانده شود.
تلاش ترامپ برای تداوم فشار بر ایران
روزنامه واشنگتن پست نوشت: دونالد ترامپ با نادیده گرفتن افتضاح دولت عربستان سعودی در قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول، به مقامات ارشد کاخ سفید گفته است میخواهد محمد بن سلمان ولیعهد عربستان همچنان در قدرت باقی بماند تا بتواند به سیاستهای سخت گیرانه خود در قبال ایران ادامه دهد.
خخخخ