به گزارش خبرنگار حوزه سلامت گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما دکتر محمد باقر لاریجانی در جلسه کمیته ملی پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر که با حضور وزیر بهداشت و اعضای این کمیته در محل وزارتخانه برگزار شد با تشریح اهداف سند ملی پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر، روند فزاینده تعداد مرگ و میر ناشی از بیماریهای غیرواگیر در کشور طی سالهای آینده را مسالهای جدی خواند و افزود: پیش بینی میشود تا سال ۲۰۴۰ این میزان تا عدد ۳۹۰ هزار افزایش داشته باشد.
وی هم زمانی بیماریهای غیرواگیر و کووید-۱۹ را بحران سلامت دیگری خواند که با توجه به نابرابریای که در همه جوامع وجود دارد بر گروههای مختلف اجتماعی تأثیرات متفاوتی خواهد داشت که رویکردی چند وجهی را برای مقابله با آن میطلبد.
دکتر لاریجانی با اشاره به این که ۶۰ درصد از افرادی که بر اثر ابتلا به کرونا ویروس جدید دچار مرگ میشوند، حداقل از یکی از بیماریهای غیر واگیر رنج میبرند، افزود: کشورهایی که کنترل بیماریهای غیرواگیر را در برنامه اقدامات کووید- ۱۹ وارد کرده اند، آسیب پذیری کمتری را از نظر عوارض ناشی از همه گیری گزارش داده اند.
وی تصریح کرد: مداخلات دولتها برای کاهش عوارض ناشی از سندمی بیماریهای غیرواگیر و کووید-۱۹ میبایست در دو سطح پیشگیری اولیه و ثانویه برای تقلیل اثر عوامل زمینهای و اطمینان از تشخیص به موقع و مدیریت موثر همه گیری انجام شود.
نایب رئیس کمیته ملی پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر با اشاره به بازنویسی سند ملی بیماریهای غیر واگیر، این اقدام را گامی مهم برای تحقق اهداف این سند خواند و ابراز امیدواری کرد بازنگری سند تا پایان بهمن تمام شود.
دکتر لاریجانی با اشاره به تلاش بسیاری از دانشگاهها به منظور مدیریت بحران بیماری غیرواگیر، از همکاری انجمنهای علمی در این حوزه خبر داد.
وی در ادامه نشست با اشاره به راه اندازی سایت جدید کمیته غیرواگیر در بهمن به مجموعه اطلاعات ارائه شده در این سایت اشاره کرد و گفت: در این سایت فعالیت همه کمیتهها اطلاع رسانی خواهد شد و سندها و کتابهای مرتبط قابل دسترس خواهد بود.
دکتر لاریجانی همچنین به تعاملاتی که در این زمینه در سطوح مختلف شکل گرفته است اشاره کرد و افزود: تشکیل کمیتههای دانشگاهی در سطوح استانی میتواند به این کمیته درخصوص مدیریت بهینهتر بیماریهای غیرواگیر در کشور کمک کند و در همین خصوص ظرفیت سازی در سطوح مختلف در دستور کار قرار دارد.
وی تدوین برنامهها و سیاستگذاری مبتنی بر اطلاعات معتبر را در حصول نتایج قابل توجه در پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر موثر خواند و اظهار داشت: بیماریهای غیرواگیر موضوعی فرابخشی است که جلب مشارکت تمام ذینفعان را میطلبد.