کاهش آورد آب در حوضه رودخانه های کرخه و مارون و دز
۵۵ میلیون مترمکعب آب از سدهای حوضه کارون بیش از برنامه برای تولید برق رهاسازی شده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، معاون مطالعات جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به نگرانیها از تنش آبی در حوضه رودخانههای کرخه، دز و مارون، گفت: با توجه به این کاهش ، به ویژه در حوضه رودخانه کرخه پیشنهاد نوبت بندی برای تامین آب کشاورزی را مطرح کردهایم.
فراز رابعی افزود : آورد حوضه کرخه از ابتدای سال آبی جاری تا کنون ۲۴ درصد کاهش، حوضه دز ۱۱ درصد کاهش و حوضه مارون چهار درصد کاهش را نشان میدهد، بنابراین در شرایط فعلی به ویژه در حوضه کرخه باید مراقبت و صرفه جویی بیشتری داشته باشیم و بناداریم جلسات مدیریت تنش آبی را تشکیل دهیم.
وی با بیان اینکه ورودی به سدهای حوضه کارون امسال نسبت به نرمال ۱۴ درصد افزایش داشته است گفت : حجم مفید سدهای خوزستان در حال حاضر ۴.۷ میلیارد مترمکعب و ظرفیت خالی این سدها ۸.۵ میلیارد مترمکعب است، بنابراین با توجه به حجم خالی مخازن، نگرانی از بابت سیلاب نداریم و بیشتر نگرانیها برای مدیریت و کنترل تنش آبی در ماههای آینده است.
معاون سازمان آب و برق خوزستان همچنین گفت: در حال حاضر خروجی سد گتوند ۲۸۰ مترمکعب برثانیه، سد دز ۱۴۰ مترمکعب برثانیه و سد مارون ۶۰ مترمکعب برثانیه است و خروجی سد کرخه از ۱۶۰ مترمکعب برثانیه در روزهای گذشته اکنون به ۱۳۰ مترمکعب برثانیه رسیده است.
وی دلیل افزایش خروجی در سدهای کرخه و مارون را نیازهای کشاورزی عنوان کرد و افزود: در سدهای حوضه کارون افزایش خروجی بیش از برنامه به دلیل تولید برق بوده و تاکنون ۵۵ میلیون مترمکعب آب بیش از برنامه از مخازن این سدها برای تامین مصارف برق رهاسازی شده است که در صورت ادامه این روند نگران کننده خواهد بود.
رابعی بر صرفه جویی در آب کشاورزی نیز تاکید کرد و افزود: به ویژه در پایین دست حوضه کرخه درخواست افزایش رهاسازی آب دارند، این در حالیست که برای جلوگیری از ایجاد مشکل در تابستان، از حالا مدیریت مصرف را مدنظر داشته باشیم.