با افزایش موارد ابتلا به کووید ۱۹
اعمال نخستین محدودیت های کرونایی در مالاوی
با افزایش موارد ابتلا به کرونا در مالاوی، رئیس جمهور این کشور از اجرای نخستین تدابیر محدودیتی برای مبارزه با شیوع کرونا از امروز دوشنبه خبر داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، با افزایش موارد ابتلا به کرونا در مالاوی، رئیس جمهور این کشور از اجرای نخستین تدابیر محدودیتی برای مبارزه با شیوع کرونا از امروز دوشنبه خبر داد.
از زمانی که دیوان عالی مالاوی در ماه آوریل جلوی تصمیم دولت را برای قرنطینه گرفت، زندگی روزمره در این کشور جنوب آفریقا، برخلاف دیگر کشورهای این قاره، تغییری نکرده است.
قضات این دیوان، تدابیری که برای جبران خسارات معیشتی به مردم این کشور بسیار فقیر در نظر گرفته شده بود ناکافی دانستند. اکثر ساکنان مالاوی کار غیر رسمی دارند و بیش از نیمی از شهروندان زیر خط فقر شدید زندگی میکنند.
اما مالاوی پس از آنکه چندین ماه سطح ابتلایش نسبتا پایین مانده بود، هم اکنون مانند دیگر کشورهای آفریقایی، با موج افزایش شمار مبتلایان مواجه است.
یکشنبه شب، لازاروس چاکورا رئیس جمهور مالاوی فرمان اجرای منع تردد شبانه و بسته شدن مدارس را به مدت سه هفته صادر کرد.
برای نخستین بار از آغاز شیوع کرونا، شمار شرکت کنندگان در تجمعها محدود شده و ماسک زدن (که تاکنون تشویق به زدن آن میشد) اجباری شده است.
چاکورا یکشنبه شب خطاب به مردم گفت: «زمان آن رسیده تا این تدابیر به نفع مردم اجرا شود». وی افزود: این تدابیر دوشنبه اجرا میشوند.
مرگ دو وزیر در تاریخ ۱۲ ژانویه براثر کرونا، رئیس جمهور را بر آن داشت تا وضع فوق العاده اعلام کند و به وی امکان داد تا تصمیم دیوان عالی را نادیده بگیرد.
مالاوی با بیش از ۱۸ میلیون جمعیت، تاکنون فقط ۱۲ هزار و ۴۷۰ مبتلا به کرونا و ۳۱۴ جانباخته ثبت کرده است. اما بیش از ۴۰ درصد از این تعداد تنها طی یکماه ژانویه ثبت شده و در روز یکشنبه شمار مبتلایان طی ۲۴ ساعت گذشته به شمار بی سابقه ۶۸۵ نفر رسید.
چاکورا هشدار داد ساختارهای بهداشتی کشور تحت تأثیر این شیوع قرار گرفته اند. وی با ارائه برنامهای برای به کار گیری کادر پزشکی و بازگشایی بیمارستانهای صحرایی گفت: «اوضاع کاملا ناامید کننده است».
وی همچنین وعده داد ۲۴ میلیون دلار برای مبارزه با شیوع کرونا اختصاص داده خواهد شد.
تاکنون، تنها تدابیر اتخاذ شده، بستن مرزهای بین المللی از ماه اوت تا اکتبر و سپس برای مدت کوتاهی در ماه دسامبر بودند تا از ورود موارد مبتلا جلوگیری شود.