به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ و هنر گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، نشست بزرگداشت مقام ابوالشهید آیتالله حاج شیخ محمد جعفر خوشنویس (جعفر الهادی) طابثراه به مناسبت چهلمین روز درگذشت آن عالم ربانی از سوی حوزه نمایندگی، ولی فقیه در امور حج و زیارت به صورت مجازی برگزار شد.
در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت با گرامیداشت یاد و خاطره و فداکاری و ایثارگری آیت الله حاج شیخ جعفر خوشنویس اظهار کرد: این عالم ارزشمند، در ظرفیت زمانی خاصی قرار گرفت و توانست با توفیق الهی به نحو مطلوب در راستای آزمونهای دینی از این ظرفیت استفاده کند.
وی با بیان اینکه آیتالله خوشنویس در حوزه کلام و حدیث تخصص و تبحر خاصی داشت، تصریح کرد: گرچه رشته اصلی این عالم ربانی بیشتر کلام و عقاید بود، اما در سایر حوزههای حدیثی، فقهی هم به موفقیتهای خوبی دست یافتند، ایشان در عراق، لبنان، بحرین و ایران بخشی از فعالیتهای علمی خود را انجام داد و در انقلاب اسلامی نیز به خوبی نقش آفرینی و یکی از فرزندان عزیز خود را در راه آرمانها و ارزشهای اسلامی تقدیم کرد.
نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: آیتالله خوشنویش آثار علمی و قلمی زیادی از خود به جای گذاشت و توانست در عرصههای مختلف دینی و مذهبی آثار ماندگار به جای بگذارد و امروز حوزههای علمیه از این آثار به خوبی بهره میگیرند.
وی افزود: ایشان سخنرانی توانا و خوش بیان بود. زیرا سخنرانی مفید و موثر نیاز به ویژگیهای خاصی دارد که ایشان از آن بهرهمند بود. یکی دیگر از ویژگیها او تسلط به فن حوار و مناظره بود، برخی با وجود علمیت، اما در مناظره تسلط خوبی ندارند، این یک آمادگی، سرعت انتقال و هنر استفاده مناسب و بجا میطلبد.
سرپرست حجاج ایرانی تاکید کرد: آیتالله خوشنویس استاد بود و در حوزه علمیه تدریس داشت، مباحث کلام و حدیثی را تدریس و به خوبی نقشآفرینی میکرد. از خاندان ایثارگران بود و فرزندش در دفاع مقدس به شهادت رسید. اساسا عالمی اهل عمل، دارای وجدان کاری بالا و بانشاط بود. از کار و خدمت در عرصه دین خسته نمیشد و دلداده اهلبیت بود. در همه کنفرانسهای اسلامی حضور مییافت و در این راستا بسیار تلاش میکرد.
همچنین در این مراسم آیتالله نجمالدین طبسی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در خصوص ویژگیهای آیتالله خوشنویس گفت: ایشان عالم وارسته و کم نظیر بود. پاسدار با وفای حریم نظام اسلامی، نظم ثغور و حدود و مرزهای کشور اسلامی و مرزهای تشیع بود. وی افزود: این عالم در حوزه نشر، تدریس و تدوین حوزوی بسیار موفق بود و توانست شاگردان زیادی را تربیت کند که منشا برکات باشند. از افراد کم نظیر و بی ادعا بود و هرگز احساس خستگی نمیکرد.
در ادامه این مراسم حجتالاسلام و المسلمین محمدحسن زمانی مسئول دفتر امور اجتماعی و سیاسی حوزههای علمیه گفت: آیتالله خوشنویس متخصص در کلام و الهیات بود و در حوزه حدیث تخصص زیادی داشت، به قدری این تخصص را دارا بود که وقتی رشته تخصصی حدیث در حوزههای علمیه راه اندازی کردند، این مسئولیت را به این عالم سپردند در حالی که این مسئولیت به افرادی همچون در عداد مراجع تقلید سپرده میشود.
وی افزود: این عالم مخاطب شناسی بود. اخلاقی و متخلق بود. قلبی مهربان، پرکار و خستگی ناپذیر داشت و شبانهروزی کار میکرد.
در بخش پایانی این مراسم آقای محمود واعظی رئیس مرکز مطالعات عالی انقلاب اسلامی دانشگاه تهران و خانم جنان واسطیپور عضو هیأت امنای اتحادیه جهانی زنان مسلمان سخنرانی کردند و به بیان ویژگیهای اخلاقی و علمی این عالم ربانی در عرصه بینالمللی پرداختند.