پخش زنده
امروز: -
با رونق تولید در70 مرکز تکثیر و پرورش ماهیان زینتی در استان مرکزی امسال پیش بینی می شود 14 میلیون قطعه انواع ماهیان زینتی تولید شود .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ با رونق تولید در70 مرکز تکثیر و پرورش ماهیان زینتی در استان مرکزی امسال پیش بینی می شود 14 میلیون قطعه انواع ماهیان زینتی تولید شود .
مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با بیان این آمار گفت : در سال گذشته نزدیک به 13 میلیون قطعه انواع ماهیان زینتی در استان تولید شد که با افزایش 11 درصد تولید پرورشگاه های امسال پیش بینی می شود این رقم به 14 میلیون قطعه برسد .
اکبری افزود : از ابتدای سال تاکنون 12 میلیون قطعه ماهی زینتی در 20 گونه تولید شد و پرورش و تکثیر ماهیان زینتی برای 220 نفر دراستان شغل ایجاد کرده است .
وی نیاز به سرمایه اندک ، سود آوری بسیار و زود بازده بودن را از مزیت های اصلی راه اندازی واحدهای پرورش ماهیان زینتی عنوان کرد و افزود : این امر سبب اقبال و استقبال جوانان به این شغل شده و به طور مثال هر قطعه ماهی زینتی آنجل که در بازار ایران به طور میانگین بیست هزار تومن تومان عرضه و به فروش می رسد در بازار جهانی قیمت نزدیک به 400 هزار تومان دارد .
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محلات هم گفت : نیمی از تولیدات ماهیان زینتی استان مرکزی متعلق به این شهرستان است و پرورش دهندگان با تکثیر گونه های متفاوت از این تولید زیبا سهم 90 درصدی در صادرات رسمی کشور دارند .
جعفری ادامه داد : در 9 ماه سال جاری یک میلیون و 600 هزار دلار از محل فروش ماهیان زینتی عاید کشورمان شده است و پیش بینی می شود این میزان تا پایان سال به بیش از 2 میلیون دلار برسد .
وی کشورهای عراق ، افغانستان ، ترکیه و حاشیه خلیج فارس را مقاصد صادرات ماهیان زینتی تولید ایران عنوان کرد .
در 1600 واحد تکثیر و پرورش ماهیان زینتی کشور در سال گذشته 267 میلیون قطعه انواع ماهیان زینتی تولید شد .
به باور کارشناسان شیلات سازمان جهاد کشاورزی امسال رقم تولید آبزیان زینتی ایران به 270 میلیون قطعه خواهد رسید .
گردش مالی صنعت پرورش ماهیان زینتی در دنیا 20 میلیارد دلار است و هر 50 هزار قطعه ماهی زینتی برای یک نفر شغل ایجاد می کند .