آیین نکوداشت مقام علمی، اخلاقی علامه مصباح یزدی
آیین نکوداشت مقام علمی، اخلاقی و شخصیت بینالمللی فقیه و حکیم مجاهد آیتالله مصباح یزدی در سالن قدس مجتمع جامع امام خمینی (ره) قم برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما؛ مرکزقم،
رئیس جامعةالمصطفی در آیین نکوداشت آیتالله مصباح یزدی، که در سالن قدس مجتمع جامع امام خمینی (ره) برگزار شد، این فقیه بصیر و زمانشناس را شخصیتی جامع ابعاد خواند که جامعه امروز از آثار علمی ارزشمند و موثر ایشان و شاگردان متعدد تربیتیافته در مکتب این فقیه مجاهد در عرصههای مختلف علمی و معرفتی بهرهمند است.
حجتالاسلام والمسلمین عباسی نقشآفرینی اجتماعی، تکلیفمحوری، بصیرت و تشخیص دقیق مسائل روز را از ویژگیهای آیتالله مصباح یزدی دانست و تصریح کرد: آیتالله مصباح یزدی در رساندن پیامهای معرفتی و الهی، جز خدای متعال را در نظر نمیگرفت و برای ورود به این مسیر، چیزی جز پروای الهی در نظر نداشت و اهل محاسبهگری و مصلحتسنجی نبود.
آیتالله مصباح با شناخت اندیشههای بنیادین فضای جدیدی در حوزه های علمیه گشود
وی یکی دیگر از ابعاد شخصیتی آیتالله مصباح یزدی را آشنایی با افکار جدید دانست و گفت: آیتالله مصباح ضمن شناخت مکاتب فکری و فلسفی روز و آشنایی با اندیشههای بنیادین در حوزههای سیاسی، اجتماعی و حقوقی، موفق به گشودن فضای جدیدی در حوزه علمیه شد و علی رغم برخی داوریها و ارزیابیهای خاصی که درباره ایشان انجام میگیرد، مشرب وسیع علمی این عالم گرانقدر، برای همه کسانی که با مجموعه ارتباطات علمی ایشان آشنا هستند، شناختهشده است.
رئیس جامعةالمصطفی، آیتالله مصباح یزدی را از افتخارات تاریخی و سرمایههای ارزشمند جامعه برشمرد و گفت : آیتالله مصباح یزدی، علی رغم برخورداری از روحیه نقدپذیری، هرگز شخصیتی منفعل نبود و اهل ایستادگی در موضع حق بود و شاید گرد و غباری که گاهی پیرامون ایشان برانگیخته میشد نیز به دلیل همین پافشاری معظمله بر جبهه حق بود.
علامه مصباح یزدی عالمی ربانی
حجتالاسلام والمسلمین رمضانی نیز در این آیین تصریح کرد: علامه مصباح یزدی به معنای بارز کلمه، از مصادیق بارز اهل ذکر و عالم ربانی بود.
دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت (علیهمالسلام) گفت: آیتالله مصباح یزدی، که در واقع علامه بود، از شخصیتهایی به شمار میرفت که در فقه اصغر، صاحب نظر و در فقه اکبر، صاحب سبک بود.
حجتالاسلام والمسلمین رمضانی با تأکید کرد: شایسته است طلاب در مباحثی مانند حقوق بشر، مدیریت اسلامی، نظریه سیاسی اسلام و نقد تفکرات اومانیسم، لیبرالیسم و سکولاریسم، برای بهروزرسانی خود، با اندیشههای این حکیم وارسته آشنا شوند.
علامه مصباح یزدی صاحب نظر در علوم انسانی، فلسفه علوم انسانی و فلسفه علم
در ادامه، حجتالاسلام والمسلمین رجبی با بیان اینکه علامه مصباح یزدی در عرصه علوم انسانی و فلسفه علوم انسانی و فلسفه علم بحث و نظر داشت، گفت: در جلسات و نشستهای علمی که با حضور آیتالله مصباح یزدی تشکیل و مباحث علمی مطرح میشد، وی در جمعبندی، ضمن تشریح دیدگاههای مختلف در آن علوم، نقدهایی مطرح میکرد که مورد توجه استادان و اندیشمندان قرار میگرفت؛ وی با تشریح کامل ابعاد مختلف مباحث، استادان رشتههای مختلف علوم انسانی را اقناع میکرد و اندیشمندان این مهم را فرصتی برای بهرهبرداری علمی از اندیشههای وی میدانست.
جامعنگری، جهانینگری و آینده نگری از ویژگی های آثار علامه مصباح
قائم مقام موسسه آموزش عالی امام خمینی (ره) با بیان اینکه علامه مصباح یزدی طرح ویژهای برای نظام آموزشی حوزههای علمیه داشت، تصریح کرد: علامه مصباح یزدی نظام آموزشی حوزه و آسیبهای حوزههای علمیه را ناظر به ارائه راهکارهای هدفمند مورد توجه قرار داده، طرح ویژهای برای تقویت بایستهها و برطرفسازی آسیبها مانند طول دوره، متون آموزشی و شیوه برنامهریزی ارائه کرد و آن را نیازمند تکمیل میدانست.
حجتالاسلام والمسلمین رجبی جامعنگری، جهانینگری و آینده نگری آثار علامه مصباح یزدی را مورد توجه قرار داد و با بیان اینکه وی بر مسئله رابطه ارزش و دانش و نسبیت معرفتی تأکید میکرد، تصریح کرد: علامه مصباح یزدی در مباحث تفسیر قرآن کریم، همواره بر احراز شقوق مختلف بحث از متن و نص آیات و بر توجه به قرائن عقلی آیات تأکید میکرد.