پخش زنده
امروز: -
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه ناوبندر ”مکران“ می تواند چندین بار دور کره زمین را طی کند, گفت: این ناوبندر می تواند ماه ها در اقیانوس ها برای تحکیم صلح و امنیت خطوط مواصلاتی دریایی مرتبط با تجارت جهانی باقی بماند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، امیر دریادار حسین خانزادی در ادامه برنامه گفت و گوی ویژه خبری در پاسخ به این پرسش که چرا برای ساخت این ناوبندر از زیرساخت کشتی تجاری استفاده شد؟ افزود: اساس موضوع این است که بتوانیم با قدرت در دریا حضور داشته باشیم بنابراین اصل موضوع این است که کشتی باشد و همه کشتی ها, سازه های فلزی دارند.
وی با اشاره به اینکه اساساً دریانوردی نماد و نشانه ای از قدرت یک ملت است، ادامه داد: در سال های گذشته، برای نخستین بار آمریکایی ها دو شناور نفتکش را به «سی داک» تبدیل کردند و به آن «ESD» می گفتند. «داک» به معنای عرشه شناور است که می تواند با غرق کردن خود قابلیتی را ایجاد کند که چیزهایی را بر روی خود بارگیری می کند و ما هم از چنین ظرفیتی استفاده کردیم.
دریادار خانزادی افزود: به علت شیووع کرونا، امکان رفتن خدمه به بنادر دیگر کشورها به شدت محدود شده بود زیرا نمی خواستیم خدمه و ملوانان ما به خطر بیفتند ضمن اینکه در آن کشورها هم محدودیت هایی بود.
وی اضافه کرد: برای تداوم حضورمان در دریا، کار شبانه روزی در ماه های گذشته توسط نیروی دریایی ارتش و مجموعه ای از کشتی سازی کشور انجام شده تا چنین عرشه ای طراحی شود که توانایی حمل 5 تا 7 بالگرد سنگین را داشته باشد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: به اندازه 2 ناوشکن, فلز بر روی شناور به کار برده شد تا عرشه پایداری به وجود بیاید و ظرفیت های دیگری هم به این شناور اضافه شد که آن را به یک شناور کاملا اطلاعاتی و با قابلیت جنگ الکترونیک، تبدیل کرده است.
دریادار خانزادی افزود: سلاح های پدافندی هوایی از نوع سلاح های خودکار بر روی ناوبندر مکران نصب شده است اما قصد نیروی دریایی این است که به زودی به این شناور، سلاح های خودکار با کالیبر و نواخت بالاتر از نوع سلاح های دفاع نقطه ای ا اضافه کند.
وی اضافه کرد: ناوبندر عنصر اصلی یک گروه رزمی است که معمولاً به همراه چند شناور دیگر در دریا حرکت می کند و این شناورهای همراه، بخشی از امنیت آن را تامین می کنند.
امیر دریادار خانزادی گفت: دو مرحله تغییر را برای این شناور تعریف کردیم که در مرحله نخست مجموعه ای از ظرفیت ها اضافه شد و در مرحله بعدی, فاز دوم تغییرات بر روی آن انجام می شود از جمله اضافه کردن آشیانه و اتاق هدایت بالگرد و پهپاد.
وی ادامه داد: طول عرصه 80 متر و عرض آن 40 متر است و 3200 متر مربع وسعت دارد و پهپادهایی که به کمک جت پرتاب می شوند در این عرشه امکان پرتاب دارند. پهپادها حدود 200 کیلومتر اطراف ناوبندر پرواز و گشت زنی و تصاویر و اطلاعات را مخابره می کنند.
دریادار خانزادی افزود: ناوبندر مکران هر متحرکی را در منطقه و شمال اقیانوس هند با هر نوع سیستم الکترونیکی به سرعت شناسایی و این اطلاعات را به صورت برخط به پست های فرماندهی در ساحل منتقل می کند که در بین مجموعه نیروهای مسلح به اشتراک گذاشته می شود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه ناوبندر مکران قدرت تهاجمی نیروی دریایی را به شکل قابل توجهی، افزایش داده است, گفت: این شناور می تواند 2 تا 3 ناوشکن را همراه خود به هر اقیانوسی جا به جا و پشتیبانی کند و می تواند چندین بار دور کره زمین را طی کند و ماه ها در اقیانوس ها برای تحکیم صلح و امنیت خطوط مواصلاتی دریایی مرتبط با تجارت جهانی باقی بماند و به صورت مستقل فعالیت کند و نیاز ندارد زیر پرچم ائتلافی قرار گیرد.
امیر دریادار خانزادی افزود: ظرفیت خوب بیمارستانی، دندانپزشکی و اتاق عمل برای ناوبندر مکران پیش بینی شده است و پزشکان مختصص کادر و وظیفه در آن خدمت می کنند و قابلیت برقراری ارتباط برخط با بزرگترین بیمارستان کشور در تهران را دارد .
وی اضافه کرد: دو ماه پیش کار ساخت مکران 2 آغاز شد و همه تجهیزات مورد نیاز آن از جمله موتور و گیربکس و بقیه امکانات، تامین شده است و طراحی بسیار حرفه ای و دقیقی دارد و در این شناور، بالگردها توسط بالابر به عرشه های پایین منتقل می شوند و در دو عرشه, 2 فضای بیمارستانی 400 متر مربعی و امکانات خیلی خوبی برای تیم های عملیاتی ویژه پیش بینی شده است.
دریادار خانزادی افزود: طراحی مکران 2 و کارساخت آن آغاز شده است.
ادامه دارد