با افزایش بحران های متعدد
رویارویی ایتالیا با خطر یک بحران سیاسی جدید
تشدید اختلافات در صحنه سیاسی ایتالیا و گسترش همه گیری کووید ۱۹، این کشور را به سمت بحران فروپاشی سوق میدهد.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از رویترز، مردم ایتالیا از چشم انداز فروپاشی دولت ترسی به خود راه نمیدهند، اما برخی از همزمان شدن بحران فروپاشی با گسترش همه گیری کووید-۱۹ در کشور خشمگین هستند.
ساکنان رُم می گویند فروپاشی دولت، کمترین نگرانی برای آنها درست نمیکند، زیرا احساس میکنند این دولت به شکلی کارآمد با همه گیری عفونت ویروسی کووید برخورد نکرده است.
تیتو روسو شهروند دیگر گفت: «اگر ثابت شود دولت توانایی برخورد با مشکلات جاری را در ایتالیا ندارد، آنگاه دامن زدن به بحران و بحران آفرینی، راه حل خوبی است، زیرا بدی هرگز پایانی ندارد.»
برخی هم از بروز بلوای سیاسی در ایتالیا عصبانی بودند و با توجه به شدت گرفتن عفونت ویروسی کرونا میخواستند ثبات در کشورشان برقرار شود.
یک شهروند دیگر نیز گفت: «دامن زدن به بحران در شرایط کنونی نامعقول و مضحک است. زیرا دولت هیچ کاری انجام نمیدهد. با این وجود نباید در چنین وضعیتی، بحران آفرینی کرد. باید ابتدا به فکر مردم باشیم.»
تاکنون نزدیک به ۸۰ هزار نفر به علت ابتلا به کووید-۱۹ در ایتالیا جان باخته اند. این کشور دومین میزان مرگ و میر را در اروپا دارد و در دنیا نیز در ردهی ششم بیشترین شمار تلفات قرار گرفته است.
ایتالیا با خطر یک بحران سیاسی جدید روبرو است
به گزارش خبرگزاری فرانسه، یک حزب کوچک حاضر در ائتلاف حاکم ایتالیا به علت اختلافات خود با جوزپه کونته نخست وزیر بر سر شرایط طرح احیای اقتصادی که کابینه ایتالیا به تازگی تصویب کرده است، قصد دارد به همکاریهای خود با دولت پایان دهد. این اتفاق میتواند ایتالیا را با یک بحران سیاسی جدید روبرو کند.
این حزب که «زنده باد ایتالیا» نام دارد و رهبری آن را متئو رنتسی نخست وزیر پیشین ایتالیا بر عهده دارد، قصد دارد از دیگر احزاب و تشکلهای حاضر در ائتلاف حاکم ایتالیا (جنبش پنج ستاره و حزب دموکرات) جدا شود و با این کار به عمر دولت جوزپه کونته پایان دهد. با این حال رایزنیها برای جلوگیری از برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام ایتالیا آن هم در بحبوحه بحران کرونا به شدت ادامه دارد.
اما ورای اختلافات و مشاجراتی که میان احزاب سیاسی ایتالیا بر سر طرح احیای اقتصادی این کشور وجود دارد، بحران کنونی در ایتالیان نشان دهنده بی ثباتی مزمن دولتهای این کشور است که غالبا در پارلمان در اقلیتی قرار دارند یا از طریق تشکیل ائتلاف ایجاد میشوند. از زمان تشکیل جمهوری ایتالیا در سال ۱۹۴۶ این کشور ۲۹ نخست وزیر و ۶۶ دولت داشته است.
جوزپه کونته که قبلا از حزب پنج ستاره بود و سپس مستقل شد، با کمک حزب راست افراطی «اتحادیه» وابسته به متئو سالوینی و همچنین حزب پنج ستاره از ژوئن سال ۲۰۱۸ تا سپتامبر ۲۰۱۹ اداره امور ایتالیا را در دست داشت و پس از آن با کمک احزاب دیگر از جمله حزب دموکرات کابینه جدید تشکیل داد.
اکنون رنتسی با کونته درباره ماهیت برنامه احیای اقتصادی ۲۲۳ میلیارد یورویی که اتحادیه اروپا برای ایتالیا مد نظر قرار داده است، اختلاف دارد و همین اختلاف ممکن است به عمر دولت کونته پایان دهد.
استعفای اعضای نخست وزیر سابق ایتالیا از دولت ائتلافی
ماتئو رنتسی نخست وزیر سابق ایتالیا روز چهارشنبه گفت وزیران منتخب از حزب وی در حال استعفا از دولت ایتالیا هستند.
در نتیجه این استعفا، دولت ائتلافی ایتالیا عملا اکثریت را در پارلمان این کشور از دست خواهد داد.
تصمیم وی به بیرون کشیدن وزرای خود از دولت ائتلافی ایتالیا در کنفرانسی خبری اعلام شد. این تصمیم موجب میشود ایتالیا در میانه درگیری با شیوع کرونا دچار آشوب سیاسی شود.
رنتسی که رئیس حزبی کوچک موسوم به«ایتالیا ویوا»ست، از مدتها پیش تهدید به استعفا کرده بود.
وی نسبت به برنامههای دولت جوزپه کونته نخست وزیر این کشور برای صرف میلیاردها یورو وعده داده شده توسط اتحادیه اروپا برای راه اندازی دوباره اقتصاد این کشور انتقاد دارد.