پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهور گفت: اگر منابع بانک مرکزی در برخی کشورها آزاد شود، میتوان نرخ دلار را به حدود ۱۷ تا ۱۶ هزار تومان کاهش داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای حسن روحانی در ادامه جلسه هیأت دولت، با بیان اینکه یکی از مهمترین مسائل مطرح شده در بودجه سال آینده ارزش پول ملی است، افزود: ارزش پول ملی برای ما خیلی مهم است و در بودجه سال ۱۴۰۰ تلاش کردیم ارزش پول ملی را بالا ببریم.
رئیس جمهور گفت: در حالی که در کشور دلار حدود ۲۳ هزار تا ۲۴ هزار تومان بوده، قیمت دلار را حدود ۱۲ هزار تا ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان دیدیم و این نشان دهنده افق روشنی است که دولت دیده است.
آقای روحانی با بیان اینکه حالا اگر از این رقم ارزش دلار کمی بیشتر باشد درآمد دولت بالاتر میرود، اما تصمیم ما بر این است که قیمت دلار را پایین بیاوریم و متوازن کنیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه مشکل اصلی این است که ارزهای دولت در دسترس نیست، گفت: همین روزها اسم کشوری را میشنویم که ۷ میلیارد دلار ارز ما را حبس کرده که اگر همین منابع در اختیار بانک مرکزی قرار گیرد دلار از ۲۴ هزار تومان به ۱۶ و ۱۷ هزار تومان خواهد رسید.
آقای روحانی با بیان اینکه قیمت کنونی دلار قیمت واقعی نیست، افزود: نرخ دلار در بازار نیما و در بازار آزاد واقعی نیست و این به آن دلیل است که بانک مرکزی دستش برای اعمال سیاست بسته است.
رئیس جمهور گفت: البته در بازار آزاد دست ما باز است و هر مقدار که اسکناس نیاز باشد به بازار تزریق میکنیم، اما در مواردی که حواله باشد دست ما بسته است.
آقای روحانی با بیان اینکه امروز در زمینه ارزی شرایط ما نسبت به دو هفته پیش بهتر است، افزود: شرایط بهتر هم میشود و خواهش میکنم مجلس شورای اسلامی در تصویب بودجه همکاری و هماهنگی لازم را انجام دهد تا بتوانیم ارزش پول ملی را تقویت کنیم.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه نباید در بودجه قانونگذاری شود گفت: از آنجا که قانونگذاری در هنگام تصویب بودجه راحتتر است و نمایندهای یک پیشنهاد میدهد و قانونی که باید مراحل مختلفی را طی کند با یک قیام و قعود به قانون تبدیل میشود و گاهی اوقات یک بند و تبصره در ساعات پایانی مراحل بررسی لایحه بودجه پیشنهاد میشود و آن پیشنهاد هم تصویب شده و به قانون تبدیل شده است.
آقای روحانی افزود: البته چند سالی است شورای نگهبان به این موضوع حساس شده و جلویش را گرفته است.
رئیس جمهور گفت: لایحه بودجه درباره دخل و خرج کشور است و امور مالی در آن باید مشخص شود بنابر این در بودجه نباید قانونگذاری کرد.
آقای روحانی با تاکید بر این که دست مجلس برای تصویب قانون باز است، افزود: بنابر این بیاییم همدیگر را یاری کنیم و در لایحه بودجه قانونگذاری نکنیم.
رئیس جمهور به موضوع مالیات نیز اشاره کرد و ادامه داد: مالیات باید متعادل باشد، چون اگر این مالیات را بدون ملاحظه اضافه کنیم فشار نهایی به مردم میآید.
آقای روحانی گفت: درست است که ما به ظاهر مالیات را از تولید کننده میگیریم، اما او هم این رقم را روی قیمت کالا کشیده و در نهایت این مردم هستند که این مالیات را پرداخت میکنند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ما هم قبول داریم که باید از تولید کننده مالیات بگیریم، افزود:، اما این مالیات باید متعادل باشد و بدانیم که فشار نهایی آن به کجا وارد میشود.
وی با بیان این که اقتصاد مردم به امنیت گره خورده است، گفت: منظور از امنیت بگیر و ببند و مقابله با بمباران و درگیری و ... نیست؛ بلکه امنیت وقتی محقق میشود که قانون و مقررات تثبیت شده باشد.
آقای روحانی افزود: بنابر این اگر قانونی که تصویب میکنیم و به مردم و سرمایه گذار میدهیم حق نداریم تصمیم مان را عوض کنیم؛ چون این تغییرات ناامنی بزرگی ایجاد میکند و در این ناامنی نمیتوان انتظار سرمایه گذاری داشت.
رئیس جمهور گفت: مردم باید بر همان مبانی که سرمایه گذاری انجام داده اند، اطمینان داشته باشند.
آقای روحانی افزود: همه امنیت، اعتماد و امید مردم در سرمایه گذاری و حرکتهای اقتصادی به تثبیت قوانین است بنابر این نباید امنیت سرمایه گذاری را با تغییر قانون بر هم زد.
رئیس جمهور با بیان اینکه باید همه در کنار هم باشیم، گفت: امنیت وعدههایی که به مردم قول داده ایم چه دولت، چه مجلس و چه در قانون بودجه، نباید تغییراتی انجام شود که این امنیت به هم بخورد.
آقای روحانی با بیان اینکه مجری بودجه سال ۱۴۰۰ هم دولت دوازدهم و هم دولت سیزدهم است، افزود: بیش از پنج ماه از وقت سال آینده در دولت فعلی میگذرد پس هم ما مجری قانون هستیم و هم دولت آینده، بنابر این امیدواریم لایحه بودجه به بهترین وجه در مجلس تصویب شود تا بتوانیم آیین نامههای لازم آن را بنویسیم و شاهد شرایط بهتری در اقتصاد برای سال آینده باشیم.