پخش زنده
امروز: -
دولت کویت در پی درخواست سه تن از نمایندگان مجلس امت این کشور برای استیضاح نخست وزیر به اتهام همکاری نکردن با این مجلس، استعفا کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی العالم، دولت کویت استعفای خود را تقدیم نخست وزیر این کشور کرد. دولت کویت در پی درخواست سه تن از نمایندگان مجلس امت این کشور برای استیضاح نخست وزیر به اتهام همکاری نکردن با این مجلس، استعفا کرد.
کویت سوابق زیادی در تنش بین دولت و پارلمان دارد که به تغییر دولتها و انحلال پارلمانهای این کشور منجر شده است.
گزارشگر شبکه گفت: هنوز یک ماه از ادای سوگند اعضای کابینه کویت نگذشته است که دولت این کشور استعفای خود را تقدیم شیخ صباح الخالد الصباح کرد. پس از درخواست سه تن از نمایندگان مجلس امت کویت برای استیضاح نخست وزیر به اتهام همکاری نکردن با این مجلس، چنین اقدامی قابل پیش بینی بود. درخواست این سه نماینده از حمایت ۳۷ تن از نمایندگان از ۵۰ نماینده مجلس امت برخوردار شد. اعضای کابینه در جلسه استیضاح حضور پیدا نکردند و همین امر باعث برگزار نشدن جلسه شد.
در ادامه گزارش آمده است: استیضاح نخست وزیر حول سه اتهامی است که به وی نسبت داده شده است. رعایت نکردن قانون اساسی در تشکیل کابینه، سیطره دولت بر مجلس امت و دخالت در تشکیل کمیسیونهای آن و تعلل دولت در ارائه برنامه کاری خود، سه اتهامی است که نمایندگان مجلس امت کویت به دولت این کشور نسبت داده اند.
در ادامه گزارش با اشاره به سوابق تاریخی تنش بین پارلمان و دولت در کویت آمده است: این تنشها به تغییر دولتها و انحلال پارلمانها منجر شده و اجرای طرحهای اصلاح اقتصادی و مالی را که کشور به آن نیاز دارد با مشکل روبرو کرده و امور سیاسی کشور را دچار رکود کرده است. اقتصاد تکمحصولی کویت که بخش اعظم آن به نفت وابسته است با کسری بودجهای بالغ بر ۴۶ میلیارد دلار برای سال مالی کنونی که ماه سوم امسال به پایان میرسد روبروست. علت این کسری بودجه نیز کاهش قیمت نفت و شیوع ویروس کرونا اعلام شده است. دولت کویت برای حل این مشکل در تلاش برای اجرای قانونی است که به آن امکان میدهد ۶۶ میلیارد دلار ظرف مدت ۲۰ ماه قرض کند. این در حالیست که پارلمان سابق چنین طرحی را رد کرده بود و استعفای دولت کنونی هم بدون تردید بر اقتصاد کویت و تلاشهای دولت برای برون رفتن از این تنگنا تاثیرگذار خواهد بود.