در پی تشدید اقدامات ضد فلسطینی
بتسیلم: اسرائیل به رژیم آپارتاید تبدیل شده است
آنچه که مرکز حقوق بشر اسرائیل ”بتسیلم“ خوانده می شود، تاکید کرد رژیم اشغالگر به رژیم آپارتاید تبدیل شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ، یک گروه برجسته مدافع حقوق بشر در فلسطین اشغالی با کاربرد واژهای که سران رژیم صهیونیستی و حامیان آن به شدت رد میکنند، اسرائیل و کنترل آن بر سرزمینهای فلسطینیان را نوعی «آپارتاید» توصیف کرد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی از قدس نوشت: گروه بتسیلم (B’Tselem) سه شنبه در گزارشی اعلام کرد در حالی که فلسطینیها تحت اشکال مختلف کنترل اسرائیل، در کرانه باختری، غزه، شرق قدس که (به فلسطین اشغالی) ملحق شده و داخل خود سرزمین های اشغالی زندگی میکنند، در کل منطقه بین دریای مدیترانه و رود اردن از حقوق کمتری نسبت به یهودیان برخوردارند.
«هاگای العاد» رئیس این گروه گفت: «یکی از نکات اصلی در تحلیل ما این است که این یک منطقه ژئوپلیتیکی واحد تحت حکومت یک دولت است. این، دموکراسی در کنار اشغال نیست، بلکه (در منطقه) بین رود (اردن) و دریای (مدیترانه)، (رژیم) آپارتاید (حاکم است.)»
اینکه یک سازمان اسرائیلی واژهای {به اسرائیل} اطلاق میکند که حتی بسیاری از منتقدان آن را نهی کرده اند، اشاره به تغییر گستردهتر در این بحث با توجه به طولانی شدن این سرزمینهای های جنگ زده و کمرنگ شدن امیدها به راه حل تشکیل دو کشور دارد.
بتسیلم اعلام کرد اسرائیل با تقسیم این سرزمینها و استفاده از ابزار مختلف کنترل، بر این واقعیت مسلم سرپوش میگذارد که حدود هفت میلیون یهودی و هفت میلیون فلسطینی تحت نظامی واحد با حقوق بسیار نابرابر زندگی میکنند.
شدیدترین منتقدان اسرائیل دههها از واژه «آپارتاید» استفاده کرده اند؛ واژهای که نظام حکومت سفیدپوستان و تفکیک نژادی در آفریقای جنوبی را تداعی میکند که سال ۱۹۹۴ پایان یافت. تعریف دیوان کیفری بین المللی از آپارتاید، یک «رژیم نهادینه شده برای سرکوب و سلطه سازمان یافته توسط یک گروه نژادی» است.
نبیل شعث، مشاور بلندپایه محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین گفت: «هیچ کشوری در جهان نیست که سیاستهای آپارتایدش واضحتر از (سیاستهای آپارتاید) اسرائیل باشد. وی گفت: «(رژیم صهیونیستی) دولتی است مبتنی بر تصمیمهای نژادپرستانه با هدف توقیف و مصادره اراضی، اخراج افراد بومی، تخریب خانهها و احداث شهرکهای (صهیونیست نشین).»
بتسیلم و دیگر گروههای مدافع حقوق بشر میگویند مرزهایی که اسرائیل کرانه باختری را از یکدیگر جدا میکند، مدتها پیش ناپدید شد- دست کم برای شهرک نشینان اسرائیلی، که میتوانند آزادانه بین اسرائیل و کرانه باختری سفر کنند، در حالی که همسایگان فلسطینی شان برای ورود به اسرائیل نیاز به مجوز دارند.