بحث درباره لغو تحریمها و معیشت مردم در نشست سران قوا
رئیس جمهور گفت: در جلسه سران قوا درباره معیشت مردم، سلامت، بی اثر کردن تحریم ها و لغو تحریم های ظالمانه بحث و تبادل نظر شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای حسن روحانی در پایان جلسه سران قوا که به میزبانی رئیس قوه قضاییه انجام شد، افزود: در زمینه سلامت مردم کار بسیار بزرگی در این مدت انجام شد که آن اجرای دقیق دستور العملهای بهداشتی بود و آمار فوتیها به دورقمی برگشت، برای ما بسیار مهم است که این آمار را پایدار نگه داریم.
آقای روحانی تصریح کرد: دولت با تمام توان، مساله سلامت مردم و مقابله با کرونا را جزو موارد اصلی و مورد توجه ویژه خود میداند.
رئیس جمهور با اشاره مباحث مطرح شده در فضای مجازی و ایجاد دغدغههایی برای مردم، گفت: بدون تردید یکی از مسایل مهم دولت در این مقطع؛ تامین واکسن مورد نیاز برای مردم است چه ساخت داخلی که در حال اقدام است و چه خرید از شرکتهای مطمئنی که مورد اعتماد صد در صد هستند.
آقای روحانی افزود: دولت در زمینه تهیه واکسن از کواکس درخواست خود را مطرح کرده و هم پول آن را پرداخت کرده است و میلیونها دوز واکسنی که از این طریق خریداری شده در اختیار قرار میگیرد و از منابع دیگر هم به دنبال تهیه واکسن هستیم. مردم در این زمینه اصلا نگرانی نداشته باشند.
رئیس جمهور در ادامه معیشت مردم را از دیگر محورهای جلسه امروز سران قوا ذکر کرد و افزود: ما سه سال در یک جنگ بزرگ اقتصادی بودیم و مردم با ایستادگی و مقاومت خود توانستند از پیچ و خمهای سخت در این زمینه عبور کنند، لایحه بودجه دولت و اقدامی که مجلس در زمینه بودجه سال آینده انجام میدهد یکی از مسایل مهم در زمینه معیشت سال آینده مردم است که در این زمینه امروز با رئیس محترم مجلس و رئیس محترم قوه قضاییه درباره آنچه که در لایحه دولت آمده بود و آنچه که کمیسیون تلفیق تصمیم میگیرد، بحثهایی را انجام دادیم.
آقای روحانی همچنین گفت: تلاش ما این است که نظرات دولت و مجلس بهم نزدیکتر شود، ما بتوانیم اهدافی را که در این لایحه مورد نظرمان بوده توسط کمیسیون تلفیق و بعد مجلس شورای اسلامی با نزدیک شدن افکار و هم فکریهایی که باید انجام بگیرد، عملی شود.
آقای روحانی افزود: امروز تصمیم گرفتیم بخش اجرا و کمیسیون تلفیق جلسات بیشتری باهم داشته باشند تا بودجه به گونهای تصویب شود که به نفع همه مردم و به نفع اقتصاد کشور و رشد و توسعه اقتصاد کشور باشد، همچنین تلاش داریم تا بودجه جاری را از نفت برای همیشه جدا کنیم و این کار طی دو سه سال اخیر به خوبی انجام گرفته است.
امیدواریم هزینههای جاری ما به نفت وضع نشود و از منابع دیگر تامین گردد
رئیس جمهور گفت: یعنی وابستگی بودجه اجرایی به نفت مرتب در این سالها کاسته شده است و ان شاء الله امسال هم همانگونه خواهد بود، امیدواریم هزینههای جاری ما به نفت وضع نشود و از منابع دیگر تامین گردد.
آقای روحانی همچنین موضوع تحریم را از دیگر بحثهای جلسه امروز سران قوا ذکر کرد و افزود: در این سه سال با کمک مردم و هدایت مقام معظم رهبری ما توانستیم تحریم را کم اثر کنیم.
رئیس جمهور گفت: البته نمیشود آثار تحریم را صفر کرد، ولی آن چیزی که مورد انتظار دشمنان بود، نگذاشتیم محقق شود.
آقای روحانی افزود: در زمینه آنچه مورد نیاز و ضروری مردم بوده، با همه سختیها وارد کردیم و آن مقداری که لازم بوده که اجناسی را صادر کنیم، صادرات را انجام دادیم.
رئیس جمهور گفت: البته یک مقدار با مشکلات توام بوده، اما امسال هم تا این مقطعی که هستیم رقم صادرات و واردات قابل قبول است.
آقای روحانی افزود: تمام نیازهای ضروری کشور امروز خریداری شده است، تمام سفارشها مربوط میشود به کالاهایی که در سال ۱۴۰۰ وارد میشود، بنابراین تمام نیازهای مردم در سال ۹۹ هم خریداری شده و هم تامین شده است و برای سال آینده نیز انجام میگیرد.
رئیس جمهور همچنین گفت: منطق ما کاملا در زمینه تحریم نیز روشن است و تحریم یک عمل ظالمانه از سوی دشمنان ایران و مردم ایران است و باید برداشته شود.
آقای روحانی افزود: تعهد در مقابل تعهد همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند و هر گام عملی در برابر گام عملی.
رئیس جمهور ابراز امیدواری کرد: هنگام تحویل دولت در مرداد آینده، از تحریم و کرونا عبور کرده باشیم.
آقای روحانی گفت: خیلی دلمان میخواهد که پایان دولت دوازدهم اگر خداوند توفیق داد و در مرداد مسئولیت دستگاه اجرائی را به دولت سیزدهم تحویل میدهیم، هم کرونا را مهار و از آن عبور کرده و هم تحریمها را پشت سر گذاشته باشیم.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد با فائق آمدن بر این مشکلات، دولت سیزدهم بتواند در جاده هموارتر، همه اهداف ملی را پیگیری کند.
رئیس قوه قضائیه: گره گشایی از مشکلات مردم؛ حاصل هماهنگی قوارئیس قوه قضائیه گفت: امید بخشی و گره گشایی از مشکلات مردم ماحصل اصلی هماهنگی بین قواست.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی در پایان جلسه مشترک سران سه قوه که عصر امروز به میزبانی قوه قضائیه تشکیل شد تاکید کرد: انتظار اصلی امروز مردم از قوای سه گانه و تمامی نهادهای حکومتی امید آفرینی و گره گشایی از مشکلات است.
وی معیشت و سلامت را دو دغدغه اصلی مردم عنوان کرد و گفت: اقدامات هماهنگ سه قوه و تمامی نهادهای حکومتی در این زمینه میتواند بسترساز امید افرینی به مردم و یا ناامیدی نسبت به دشمنان شود.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری به مناسبت سالگرد قیام ۱۹ دی ماه مردم قم خاطرنشان کرد: امروز خنثی سازی تحریمها هدف اصلی تمامی تلاشها در کشور باید باشد و میتوان با اتکا به تمامی کارشناسان دلسوز، جوانان، کارآفرینان و سرمایه گذاران در حوزههای مختلف اقتصادی زمینه را برای دستیابی به جهش تولید فراهم کرد.
وی افزود: تمامی تلاشها باید معطوف به رفع موانع تولید شود به گونهای که تولیدکننده احساس کند تلاشهایش اثر بخش است و خروجی این اقدامات خنثی سازی و بی اثرسازی تحریمها خواهد بود.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با بیان اینکه مدیران و سرمایه گذاران عرصه تولید باید احساس کنند مردم و دستگاههای اجرایی پشتیبان آنها هستند افزود: امروز مسئله معیشت و سلامت دو مسئله مهم و دغدغه روز مردم است و تمامی تلاشها باید با هدف گره گشایی از مشکلات مردم باشد.
رئیس قوه قضائیه حرکت به سوی سلامت ساختار اداری را مطالبه مردم عنوان کرد و افزود: سلامت اداری به سلامت اقتصادی، فرهنگی و دستیابی به نظام سالم اداری منتهی میشود به گونهای که در این ساختار روابط برپایه قانون استوار است و محصول این روابط سالم ایجاد اعتماد در مردم است.
وی اضافه کرد: در این راستا همراهی و همکاری سه قوه تحت رهبری خردمندانه رهبر حکیم و فرزانه به ناامیدی دشمنان و ایجاد امیدواری در دوستداران انقلاب میانجامد.
رئیس مجلس: هماهنگی کامل قوا در موضوعات راهبردی بودجه ۱۴۰۰رئیس مجلس شورای اسلامی از هماهنگی و هم نظری کامل میان قوا در موضوعات راهبردی لایحه بودجه ۱۴۰۰ خبر داد.
آقای محمدباقر قالیباف در پایان نشست سران قوا که به میزبانی رئیس قوه قضاییه برگزار شد با تبیین مباحث مطرح در این نشست گفت: بسیار خوشحالم که جلسات سران قوا در مقایسه با جلسات گذشته با فاصله زمانی کمتری با تمرکز بیشتر بر موضوعات مهم و اساسی کشور برگزار میشود.
وی گفت: در این نشستها موضوعات به صورت راهبردی و نیز روشی و تاکتیکی بررسی میشود و در حوزههایی که عمدتاً به مسائل مهم کشور مربوط است حل مسائل مردم در اولویت قرار دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: امروز نیز تصمیم گرفته شد که جلسه بعدی را در زمان نزدیک تری برگزار کنیم و موضوعات را پیش ببریم.
آقای قالیباف یکی از موضوعات مهم را مباحث مربوط به بودجه دانست و گفت: بودجه به عنوان سند مالی کشور امروز بخش عمده از وقت جلسه را به خود اختصاص داد.
وی با اشاره به هماهنگی قوا در حوزه راهبردها در این خصوص افزود: همانطور که رئیس جمهور اشاره کردند هر سه قوه در پی کاهش وابستگی به نفت هستیم و میخواهیم بیش از گذشته این وابستگی را به سمت صفر ببریم به این معنی که بودجه نفت را در هزینههای جاری هزینه نکنیم که آقای رئیس جمهور هم بر این موضوع تاکید کردند.
رئیس مجلس گفت: من در جلسه این موضوع را گفتم و آقای رئیس جمهور هم گفتند «ما به سمت کاهش وابستگی به نفت که میرویم به ما بارک الله میگویید» واقعیت همین است من در جلسه گفتم و اینجا هم میگویم که بارک الله و صد بارک الله که در این مسیر گام بر میدارید؛ زیرا این یکی از محورهای مهم و اساسی در اصلاح ساختار بودجه و پیشگیری از تورمی است که هر روز در کشور شاهد افزایش آن هستیم.
آقای قالیباف تصریح کرد: در موضوع بودجه چنین اهداف مشترکی هست، اما اختلاف سلیقه و روش برای رسیدن به این اهداف نیز وجود دارد که مقرر شد در هفته آینده روسای کمیته درآمد و مصرف و رئیس کمیسیون تلفیق مجلس جلسهای را با اعضای ستاد اقتصادی دولت داشته باشند تا با گفتگو درباره روشها و اختلاف سلائق، با همکاری و وحدت بیشتری پیش برویم و موضوعات را از کمیسیون تلفیق به صحن ببریم.
وی ابراز اطمینان کرد لایحه بودجه به عنوان سند زندگی ملت و سند مالی دولت به گونهای تنظیم و تصویب شود که معیشت و سلامت مردم را به پیش ببرد.
رئیس مجلس گفت: ما به ویژه بر حمایت از تولید در مجلس و دولت اصرار داریم و همان طور که مد نظر رهبر معظم انقلاب است در نگاه اقتصاد مقاومتی اولویت را به تولید میدهیم.
آقای قالیباف همچنین با اشاره به مباحث مطرح در کمیسیون تلفیق برای اصلاح نظام مالیاتی کشور اظهار داشت: در پیشنهادهایی که در کمیسیون تلفیق به تصویب رسید میخواهیم به گونهای عمل کنیم که حتی مالیات در حوزه تولید کاهش یابد البته این تصمیم نهایی نیست و باید در مجلس به تصویب برسد و پس از تایید در شورای نگهبان به قانون تبدیل میشود.
وی با ابراز تاسف از فرار مالیاتی در بخشهای سوداگرانه در کشور تاکید کرد: در بخشهایی از اقتصاد شامل سوداگری و دلالی؛ شرایط سخت مالیاتی را اعمال خواهیم کرد تا کسانی که با سوء استفاده از این بازار آشفته اقتصادی پول بی زحمت کسب میکنند دیگر اجازه فرار مالیاتی نداشته باشند و بتوانیم به حوزه مالیات توجه کنیم.
رئیس مجلس در بخش دیگری از اظهاراتش با قدردانی از همت مردم بابت رعایت شیوه نامههای بهداشتی گفت: متاسفانه در کمتر از دو ماه قبل روزانه بیش از ۴۰۰ و چند نفر از هموطنان مان را از دست میدادیم، اما با همت مردم و نیز با اجرای غربالگری در طرح شهید سلیمانی همه دست به دست هم دادند و با زحمت دولت و عزیزان بسیج شمار قربانیان دو رقمی شد که امیدوارم این آمار را به صفر برسانیم.
آقای قالیباف با هشدار درباره احتمال به اوج رسیدن دوباره همه گیری کرونا در کشور در صورت بی توجهی به شیوه نامههای بهداشتی افزود: اگر کمترین بی توجهی کنیم امکان بازگشت همه گیری در کمترین زمان ممکن وجود دارد.
وی با اشاره به احتمال شیوع ناشی از ویروس جهش یافته در کشور تاکید کرد: با توجه به انتشار ویروسهای با جهش بیشتر که بعضاً نمونه هایش وارد کشور شد و در دنیا نیز دیدیم که در بخشی از اروپا چه آثاری دارد رعایت این موضوع بسیار مهم و اساسی است تا به ویژه در سرمای زمستان از این مراحل سخت نیز عبور کنیم.
حال بر آن شدیم برای مردم سرزمینمان دلایل مخالفت و راهکار جایگزین ارائه دهیم شاید 290نماینده مجلس شورای اسلامی برای مردم قیام کنند!!!
ابتدا قانون اساسی متذکر میشویم که منابع طبیعی و درآمدهای آن برای مردم آن سرزمین هست!
سپس بیان می کنیم ما برای آینده کشور به ثبات و امید نیاز داریم تا اشتغال و اقتصاد سرپا بگیرد!
در آخر هم می گوییم ما متر مربع و سانتیمتر در کشور نداریم که ببینیم مردم چقدر و چه مقدار با ویژگی های زندگی شون ارز4200و کالای اساسی و حامل انرژی استفاده می کنند!!!
پس طبق شرایط کشور و برای آینده کشور بر حسب نظرات کارشناسی این کار اشتباه و باعث تورم و عدم ثبات میشود!!!
حال نماینده گان استدلال و دلیل می آورند بر حسب همان شرایط کشور به فرض شرایط حاضر ما برای تعادل بودجه به درآمد و کاهش هزینه ها نیاز داریم
پس اینکه عرض می کنیم و کارشناس میاوریم کاهش هزینه و صرفه جویی یعنی ارز4200حذف و حامل انرژی افزایش دهیم تا صرفه جویی حاصل شود و این اصلاح ساختار بودجه برای عدم کسری و تورم هست!!!!
بنده در جواب عرض می کنم حرکت و اقدام شما خود باعث عدم ثبات میشود و این اقدام نه تنها مفید نیست بلکه رکود حاصل از تورم باعث کاهش درآمد ها کشور و سایر هزینه ها برای کشور (معیشت؛پس انداز،؛سرمایه گذاری؛رشد)میشود!!!حال آنها عنوان می کنند جایگزین درآمد برای صرفه نظر کردن ارائه دهید!!!!
بنده عرض می کنم بودجه باید بر حسب راهکارهای جایگزین بندی ارائه شود که اگر اوراق مشارکت؛فروش نفت نشد مشارکت مردمی حاصل از طرح پروژه و مالیات جایگزین شود!!!
پس ابتدا میزان چهار روش نوشته سپس مهلت اتمام قانونی اقدام انجام شود!!!!
اوراق مشارکت و نفت همیشه وجود داشته است پس دلیلی برای زیر ساخت وجود ندارد!!!
اما مطمئنا پروژه بورس یا بانکی و مالیات زیر ساخت نیاز دارد!!!
بهترین راهکار برای رسیدن به درآمدهای پیش بینی شده در دو مبحث بالا ایجاد زیر ساخت نرم افزاری هست!!!
پس مجلس طبق طرح دولت که امید و ثبات هست مهلت قانونی ایجاد سامانه و زیر ساخت می دهد و مثل قضییه ماسک ما نیاز به بسیج عمومی در تمام وزارت خانه های کشور برای تحقق و اجرا این دو مقوله داریم!!!
وزارت راه و شهرسازی::سامانه املاک و اسکان برای شناسایی و ابراز خانه خالی و سامانه شناسایی بر حسب کارت بلیط سفر
اولین سامانه قانون ابلاغ شده و هدف با بار گذاری اطلاعات سازمان ثبت واسناد و مرکز امار و وزارت نیرو و نفت و بسط با سامانه املاک و مستغلات شناسایی و ایجاد داده برای سازمان امورمالیاتی کشور در حسب وصول پایه مالیات خانه خالی و عایدی بر مسکن هست!!!دومین سامانه مطلوبیت سفر هایی و مالیات از آن بر حسب درآمد ناشی از آن هست:::مطمئن بلیط ده میلیونی هواپیما و سه بار استفاده و یک میلیون مالیات از آن هیچ کس را ناراحت و گدا و عدم ثبات ایجاد نمی کند!!!
وزارت صنعت و معدن::سامانه جامع طلا بر حسب عطف توضیحات قبلی ::مسلما عایدی بر طلا کارایی این سامانه با زیر ساخت های آن در معدن و ابشده و طلا فروش بر حسب کد رهگیری سیستمی هست:::سامانه نمایشگاه داران و اظهارنامه خودرویی سامانه دیگر برای عایدی بر خودرو هست
بانک مرکزی:::سامانه ارز و کد رهگیری سکه برای عایدی بر ارز و سکه راهکار هست
حال ما زیر ساخت لازم برای ایجاد پایه جدید مالیاتی در اختیار داریم و تمام ریز داده ها بازارهای کشور با جنبش نرم افزاری در اختیار سازمان امورمالیاتی کشور هست !!!
به واقع ما کنترل بازارها در اختیار داریم و از نوسان و دلالی جلوگیری کرده ایم و مقداری درآمد مالیاتی برای اهداف بودجه بدون تورم بدون تاثیر گذاری بر جامعه ایجاد کرده ایم!!!
پس هدف جایگزین نفت و اوراق مشارکت با بسیج عمومی و جنبش نرم افزاری در قالب پایه جدید مالیاتی ایجاد شد!
حال به پروژه در قالب مشارکت عمومی و بانک محور میرویم!!!
در بودجه هزینه کرد جاری و عمرانی هست و طبق اصل 44و اقتصاد مقاومتی برای مردمی کردن اقتصاد ما می توانیم در قالب پروژه بورس محور و بانک محور هزینه عمرانی کشور با مشارکت عمومی جایگزین کنیم!!!
ابتدا دوباره بند قانونی و مهلت برای اجرا و سپس بسیج عمومی در وزارت خانه ها و تمام شهرهای ایران برای معرفی سیستمی برای مشارکت عمومی و بانک!!!
متذکر میشود بدون ایجاد بند اول که مالیات هست امکان اجرا این بند وجود ندارد چون با بند اول دلالی و سود بادآورده از بین رفته و جریان نقدینگی به سمت این مشارکت سوق پیدا می کند!!!
مثال:::بهترین مثال و سوداورترین بزرگراه؛قطار و مترو هست که میشود به نام مردم با عرضه عمومی در بورس در قالب شرکت توسعه راه انجام شود
مثال دیگر:::همان مثال گذشته من بنزیین؛خودرو؛کشاورزی و کشتی سازی منتشر شده در همین خبرگزاری هست
مثال دیگر::"مشارکت بانکی در تاسیس شرکت توسعه ای مسکن به جای قیمت گذاری بورسی هست :::
ثبت نام؛اورده؛ساخت و عرضه با سود هیجده درصد بانکی
مثال دیگر که می توانم بیان کنم که در قالب بورس بنا نشده باشه و عرضه عمومی نباشد
مشارکت ورزشی در ساخت و توسعه اردوگاه های تابستانی و زمستانی با همکاری وزارت ورزش ؛بانک توسعه تعاون و عضویت و شراکت در سود بر حسب استفاده و عضویت و توسعه ورزش در سی و یک استان کشور هست
مشارکت بانکی دیگر توسعه و ساخت زنجیره تولید از کاشت ؛داشت؛برداشت؛بسته بندی؛صادرات در یک منطقه روستایی بر حسب سامانه اندازه گیری کشاورزی(قبلا در همین خبرگزاری و ماسبق در سال ۹۴ )بر حسب زمین؛سود؛وام در قالب بانک توسعه تعاون و مردم همان منطقه کشاورزی هست!!!
پس به مجلس شورای اسلامی اعلام می کنم بر حسب امید و ثبات بیاییم بسیج عمومی نرم افزاری؛بسیج عمومی سامانه ها و بسیج عمومی تعریف پروژه و اشتغال زمزمه کنیم و با صدای واحد اعلام کنیم ما برای معیشت مردم و رشد و شکوفایی کشور هم با هم در توسعه کشور سهیم هستیم
این را بگوئیم آنچه ما بیان می کنیم چون در شرایط ثبات و امید ایجاد میشود رشد سرمایه گذاری و اشتغال بدون بی ثباتی در مولفه های اثر گذار اقتصادی تضمین می کند و هر اشتغال بوجود آمده در کشور باعث ایجاد یک درآمد مالیاتی ایجابی برای کشور میشود٪
همه با هم در توسعه کشور سهیم هستیم٪