چطور پرینتر را به اشتراک بگذاریم؟
برای به اشتراک گذاشتن یک پرینتر در شبکه باید تنظیماتی در کامپیوتر متصل به پرینتر و تنظیماتی در سایر کامپیوترهایی که قصد دارند از پرینتر استفاده کنند اعمال کنید.
به گزارش گروه وب گردی
خبرگزاری صدا و سیما؛ اگر در خانه یا محل کار یک چاپگر یا به قول خودمون پرینتر باشد همیشه یه سوال پیش میاد که اون چاپگر به سیستم ما وصل نیست و به سیستم دیگهای متصل هست، چطور پرینتر را در شبکه به اشتراک بگذاریم و کاری کنیم که ما هم بتونیم پرینت بگیریم؟
نحوه به اشتراک گذاشتن چاپگر در شبکه
امروزه اکثر پرینترها دارای وای فای میباشند و با اتصال آنها به وای فای میتوان پرینتر را به اشتراک گذاشت، ولی در صورتی که نتوانستید پرینتر را به وای فای متصل کنید اولین نکتهای که در این روش از اشتراک گذاری پرینتر باید در نظر بگیرید، کانفیگ کردن یا نصب پریتنر روی سیستم است. برای به اشتراک گذاشتن یک پرینتر در شبکه باید تنظیماتی در کامپیوتر متصل به پرینتر و تنظیماتی در سایر کامپیوترهایی که قصد دارند از پرینتر استفاده کنند اعمال کنید.
تنظیمات اشتراک گذاری چاپگر در ویندوز
نصب پرینترهای تحت شبکه در ویندوز
به اشتراک گذاری چاپگر در شبکه وایرلس
تنظیمات اشتراک گذاری چاپگر در ویندوز
در ابتدا شما باید قابلیت اشتراک گذاری پرینتر در شبکه را فعال کنید به اینکار اصطلاحا share کردن چاپگر در ویندوز گفته میشه. مراحل زیر را دنبال کنید:
نکته مهم:جهت به اشتراک گذاری چاپگر در شبکه و این که اتصال بین سیستمها برقرار شود باید Network Profile را در همه سیستمها بر روی Private بگذارید. برای اینکار به آدرس Windows Setting>Network & Internet>Change Connection Properties مراجعه کرده و Network Profile را بر روی حالت Private تنظیم کنید.
جهت به اشتراک گذاری چاپگر در شبکه به کنترل پنل ویندوز بروید.
به قسمت Network and Sharing Center مراجعه کنید.
گزینه Change Advance Sharing Setting را بزنید.
در قسمت File and Printer Sharing گزینه turn on file and printer sharing را رانتخاب کنید.
در ادامه برای به اشتراک گذاری چاپگر در شبکه باید تنظیمات پرینتر را هم تغییر دهید برای اینکار باید:
به قسمت Devices and printers بروید.
روی پرینتر مورد نظر کلیک راست کرده Printer Properties را انتخاب کنید.
در تب Sharing گزینه Share this printer را فعال کنید.
در قسمت Share Name یک نام برای پینتری که در شبکه به اشتراک میگذارید انتخاب کنید.
گزینه Render printer jobs on client computers را فعال کنید.
حالا بر روی گزینه Additional Drivers کلیک کنید.
در پنجره باز شده درایورهای لازم را برای پردازندههای ۳۲ و ۶۴ بیتی جهت نصب را انتخاب میکنیم.
اکنون تنظیمات ابتدایی برای اشتراک گذاری چاپگر در ویندوز ۱۰ و ۸ یا ۷ اعمال شده. این تنظیمات مربوط به کامپیوتر میزبان بود. در کامپیوترهای دیگر از طریق سیم یا وای فای این سیستمها به یکدیگر متصل میشوند سپس میتوان به اشتراک گذاری پرینترها درون شبکه بپردازید و تمامی کامپیوترها را به پرینتر متصل کنید.
نصب پرینترهای تحت شبکه در ویندوز
برای متصل شدن به پرینتری که به کامپیوتر اصلی وصل کردیم کافیست در سایر کامپیوترهای شبکه، گزینه turn on file and printer sharing را همانطور که بالا گفتیم روشن کنید سپس بعد از انجام توضیحات بالا، در کنترل پنل کامپیوتر به قسمت Printers and Scanners بروید و آن چاپگر را در قسمت پرینترها پیدا کنید. اگر پرینتر شما در قسمت پرینترها نبود add a printer or scanner را بزنید. بدین ترتیب پرینتر شما به صورت خودکار به پرینتر متصل میشود. به همین راحتی چاپگر در ویندوز به اشتراک گذاشته شد.
به اشتراک گذاری چاپگر در شبکه وایرلس
روش دیگری برای اشتراک گذاری پرینتر در ویندوز ۱۰ وجود دارد که میتوان از Hub استفاده کرد. این روش برای پرینترهایی که وای فای ندارند استفاده میشود. میتوانید آنها را به Hub وصل کنید و سپس آن را به وای فای متصل کنید و در نهایت ویندوز به صورت خودکار پرینتر را شناسایی میکند. در صورت متصل نشدن پرینتر به شبکه در کنترل پنل ویندوز، توسط گزینه Add printer به اشتراک گذاری پرینتر در شبکه وایرلس بپردازید. به این شیوه خیلی راحت میتوان از طریق وای فای کامپیوتر پرینت گرفت!
به سادگی میتوان نسبت به اشتراک گذاری پرینترها در شبکه LAN یا به اشتراک گذاری چاپگر در شبکه وایرلس بپردازید یا حتی چاپگر را بین دو کامپیوتر اشتراک کنید و از آن بهره ببرید. به این ترتیب نیازی نیست که هر سیستم منابع جداگانه داشته باشه و از تمام تجهیزات بین چندین کامپیوتر استفاده میشه.
نکته مهم: جهت به اشتراک گذاری چاپگر در شبکه و این که اتصال بین سیستمها برقرار شود باید Network Profile را در همه سیستمها بر روی Private بگذارید. برای اینکار به آدرس Windows Setting>Network & Internet>Change Connection Properties مراجعه کرده و Network Profile را بر روی حالت Private تنظیم کنید.