نماز اول وقت در کلام آیت الله بهجت (ره)
خواندن نماز اول وقت جماعت، به نوعی امر به معروف عملی است که اگر با خلوص نیت همراه باشد میتواند موجب بیداری قلوب بندگان خدا شود و آنان را به دستورات دینی ترغیب کند.
به گزارش
گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، مراقبت بر نماز اول وقت، روحیهی ایمان را در انسان تقویت نموده و همین مراقبت دایمی هر چند که با حضور قلب همراه نباشد، انسان را به نماز با حضور قلب کامل میرساند و قلب آدمی را سرشار از محبت و معرفت الهی مینماید.
تاثير نماز اول وقت
کسانی که ملتزم به نماز، در اوّل وقتش هستند و ملتزم به «صلات کامله» هستند، اگر قدری مراقب خودشان باشند و ببینند حال بعد از صلاتشان با حال قبل از صلاتشان فرق کرد و این فرق را اختیاراً از دست ندهند، امید است به این که از «ألَّذِینَ هُم عَلَی صَلاتِهِم دَائِمُون؛ همان کسانی که دائماً در حال نماز هستند» باشند؛ همیشه مُصلّی باشند؛ یعنی همیشه متذکّر باشند.
نمازی را که برای تذکّر خوانده است؛ تذکّر، در او ایجاد یک روحیهی قوی میکند، که با واسطهی آن روحیه قوی، همیشه به یاد خدا میباشد و همیشه این قوّت خودش را حفظ میکند.
از فایدههای نماز جماعت اول وقت
این که شب و روز اگر نماز جماعت را اول وقت بخوانند، ثواب زیای دارد، برای این است که علاوه بر این که خودشان جماعت خوانده اند، دیگران را هم به جماعت میاندازند. همین جماعت عدّهای در اوّل وقت، حافظ نماز آخر وقت دیگران است که فرادی میخوانند؛ اگر چه [جماعت را] خیلی هم مختصر بخوانند. همینها محکوم سازی نماز خواندن مردم است.