غار قلعه کرد قزوین از قدیمیترین سکونت گاههای انسان در ایران
سرپرست گروه کاوش غار قلعه کرد آوج: کشف دندان نئاندرتال در غار قلعه کرد ثابت کرد از ۱۰۰ هزار سال پیش، سکونت انسانی در فلات ایران وجود داشته است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، حامد وحدتی نسب
در گفتگوی ویژه خبری شبکه قزوین با اشاره به اهمیت کشف دندان نئاندرتال در غار قلعه کرد قزوین گفت: این کشف نشان می دهد نه تنها ما از 10 هزار سال پیش بلکه از 100 هزار سال پیش سکونت انسانی را در فلات ایران داشته ایم و می توانیم ادعا کنیم غار قلعه کرد قزوین یکی از قدیمی ترین سکونت گاه های انسان در ایران است.
وی افزود:
این دندان شیری متعلق به یک کودک بین 5 تا 7 سال است و 2 تا 4 درصد ژنتیک ما با انسان های نئاندرتال شبیه است.
سرپرست گروه کاوش غار قلعه کرد آوج با اشاره به اینکه یافته های خیلی ارزشمندتری در سال های آینده با کاوش های بیشتر در این غار کشف خواهیم کرد گفت : با چاپ مقاله با استانداردهای خیلی بالا در مجلات معتبر جهان در این زمینه امیدواریم ابعاد بین المللی این موضوع را تشریح کنیم.
وحدتی نسب افزود : دو فصل کاوش توسط دو گروه از ایران و فرانسه در غار قلعه کرد انجام شده و این دندان یکی از یافته ها ست.
وی گفت : این کاوش بیشتر با حضور گروه ایرانی انجام شده و برای فعالیت های آزمایشگاهی ، آنالیز و سن سنجی از همکاری فرانسوی ها هم استفاده کردیم.
وحدتی نسب درباره انسان نئاندرتال گفت: نوعی از انسان است که قبل از ما در این محدوده جغرافیایی در دستههای کوچک با سختی در یخبندان های متوالی زندگی میکرده و شکارچی بوده اند اما بعد از ورود انسان هوشمند این انسانها منقرض میشوند.
وی افزود : پیدا کردن این بقایا با این قدمت، بسیار حائز اهمیت و نادر است چرا که در طول زمان دندان و استخوان پوسیده و از بین می رود اما ما به دندان آسیای کوچک یک انسان نئاندرتال رسیدیم.
دندان نئاندرتال غار قلعه کرد، قدیمترین یافته انسانی جغرافیای سیاسی فعلی ایران
مدیرکل میراث فرهنگی استان هم گفت: با کشف دندان نئاندرتال، قدیم ترین یافته انسانی جغرافیای سیاسی فعلی ایران را در غار قلعه کرد داریم.
علیرضا خزائلی افزود : غار تاریخی قلعه کرد در دهستان حصار از توابع شهر آبگرم واقع شده و در فهرست آثار ملی طبیعی به ثبت رسیده است.
وی با اشاره به پیشینه مطالعات تاریخی غار قلعه کرد گفت : دو فصل کاوش توسط دو گروه از ایران و فرانسه در غار قلعه کرد انجام شده و این دندان یکی از یافته هاست.
دیرکل میراث فرهنگی استان قزوین افزود : سن قطعات کشف شده از سن کربن ۱۴ که بیش از ۴۵ هزار سال قدمت دارد بیشتر است و در آزمایشگاه تخمین اولیه صدهزار ساله در نظر گرفته شده است.
علیرضا خزائلی گفت : این یافته نیاز به تجهیزات آزمایشگاهی را برای ما بوجود آورده و امیدواریم با افتتاح این چنین آزمایشگاه های در کشور به این سخت افزار تجهیز شویم.
وی به تپه های سگزآباد اشاره کرد و از عزم جدی این اداره برای راهاندازی سایتموزه محوطه پیش از تاریخ سگزآباد در منطقه بوئین زهرا خبر داد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان گفت : با کمک سرمایه گذار محلی تفاهم نامه ای برای احداث این سایت موزه منعقد کرده ایم.
خزائلی افزود : با توجه به شیوع کرونا متاسفانه کاوشی در این منطقه نداشته ایم اما امیدواریم در سال 1400 کاوش ها را از سر بگیریم.
وی گفت: در سال 98، سازه آبی در محوطه دولتخانه صفوی در کاوش ها بدست آمد و باید برای کاوش های دقیق ، مکان های اطراف این محوطه تخلیه شود.