به گزارش خبرنگار حوزه میراث فرهنگی گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا وسیما، آقای غلامعلی حداد عادل در مراسم ملی شدن شهرها و روستاهای صنایع دستی که امروز با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و استانداران و شهرداران که در مجموعه تاریخی نیاوران برگزار شد با اشاره به اینکه صنایع دستی در اقتصاد مقاومتی میتواند جایگاه شاخصی را به خود اختصاص دهد افزود: صنایع دستی با کمترین میزان سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال در مناطق روستایی و محروم میتواند بیشترین نقش را در اجرای اقتصاد مقاومتی داشته باشد.
وی گفت: هنرمندان صنایع دستی نیازمند توجه بیشتری هستند و هرچه بیشتر تلاش کنیم شاهد شکوفایی اقتصادی در شهرها و روستاهای صنایع دستی و همچنین تقویت همبستگی ملی خواهیم بود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی افزود: باید حوزه صنایع دستی را اقتصادیتر کنیم و به جای کمک یارانه ای، با تقویت و تشویق روستائیان و هنرمندان شهرها و مناطق مختلف کشور به تولید صنایع دستی زمینه رشد اقتصادی و حضور در بازارهای جهانی را فراهم کنیم.
آقای حداد عادل تربیت نیروی انسانی ماهر و انتقال تجربه و هنر از استادکاران را از اولویتهای برنامههای حمایت از صنایع دستی دانست.
وی صنایع و هنرهای دستی را جلوه روح فرهنگ ایرانی - اسلامی دانست و گفت: همانطور که در معماری سنتی احساس انس و نزدیکی میکنیم صنایع دستی نیز زبان هنر ایرانی و زبانی آشنا بین مردم ایران است و مردم با این هنرها احساس نزدیکی و همدلی میکنند بنابراین سبب همدلی و همبستگی مردم در سراسر کشور میشود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: صنایع دستی از طبیعت برخاسته و دوست محیط زیست است، زیرا از اتلاف مواد طبیعی جلوگیری میکند.
آقای حداد عادل هنر گیوه بافی را از نمونه هنرهای دستی سازگار با محیط زیست معرفی کرد و گفت: تخت کف گیوه از پارچههای دورریز تهیه میشود و با این روش شاهد جلوگیری از اتلاف مواد و منابع اولیه طبیعی هستیم.
وی تأکید کرد: صنایع دستی نماد و هویت ملی و فرهنگی ایرانی- اسلامی است و باید برای توسعه و حفاظت از این هنر بومی حمایت کنیم