پخش زنده
امروز: -
آبگرمکن عامل بیشتر مسمومیتهای مونوکسیدکربن در اصفهان است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اصفهان؛ سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان گفت: بیشترین دلیل مسمومیتهای مونوکسید کربن و مرگ ناشی از آن در کلانشهر اصفهان بیدقتی در نصب دودکشهای آبگرمکن دیواری است.
فرهاد کاوه آهنگران با بیان اینکه بیشتر مردم در استفاده از وسایل گرمایشی به بخاری توجه می کنند، افزود: این در حالی است که بیشترین حوادث گاز گرفتگی و مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن به آبگرمکن مربوط بوده است.
وی با بیان اینکه هنگام نصب و استفاده از آبگرمکن باید همه موارد ایمنی را رعایت و لوله دودکش را به صورت عمودی نصب کرد، گفت: بسیاری از مردم توجه چندانی به دودکش آبگرمکن نمی کنند؛ در حالی که نصب و استفاده نادرست از آن به ویژه در محیط ها و خانه های کوچک باعث از بین رفتن سریع گاز اکسیژن، انتشار مونوکسید کربن و مسمومیت می شود.
کاوه آهنگران با تاکید بر اینکه بر اساس اصول ایمنی، آبگرمکن و پکیج باید در خارج از خانه مانند تِراس نصب شود، گفت: اما طراحی و معماری خانه ها و آشپزخانه ها به گونه ای است که متاسفانه، در بیشتر موارد شاهد نصب آبگرمکن در داخل خانه هستیم.
وی با اشاره به اینکه دمای هوای اصفهان در چند روز اخیر بسیار کاهش یافته است، تاکید کرد: بسیاری از مردم برای گرم نگه داشتن خانه های خود، درجه بخاری ها و سایر سیستم های گرمایشی را زیاد می کنند، در حالی که باید روزنه ای نیز برای تهویه وجود داشته باشد.
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان با بیان اینکه بهتر است دریچه یکی از کولرهای خانه باز شود، گفت: در نصب دودکش ها در روی پشت بام ها باید دقت کرد که ارتفاع همه آنها یک اندازه بوده و کمتر از یک متر نباشد و نصب کلاهک اِچ (H) بر روی لوله دودکش پشت بام اجباری است.
کاوه آهنگران توصیه کرد که همه خانه ها به سنسور اکسیژن مجهز شود و گفت: با نصب این سنسور، به محض اینکه میزان اکسیژن در خانه کاهش یافت، هشدار داده می شود.
وی با تاکید بر اینکه نصب سنسور اکسیژن در خانه های با مساحت کمتر از ۶۰ متر مربع و منازلی که پایین تر از سطح زمین (منهای ۶۰ متر) قرار دارد، ضروریتر است، تصریح کرد: همه مردم در هر خانه و محیطی که هستند، باید به ایمنی وسایل گرمایشی توجه کنند؛ اما این توجه در خانه های کوچک باید بیشتر باشد.
منوکسیدکربن، گازی بی رنگ و بی بو یا همان قاتل نامرئی است که با شروع فصل سرما میزان مسمومیت با آن افزایش می یابد؛ عمده ترین منبع تولید این گاز سوختن ناقص نفت و گاز است.
استفاده از آبگرمکن یا بخاری های مستعمل یا دارای نقص فنی و بدون دودکش یا دارای دودکش بدون عملکرد مناسب در محل سکونت، بیشترین موارد ابتلا به مسمومیت را تشکیل می دهند.
هرگز نباید دودکش بخاری یا آبگرمکن را از پنجره خارج کرد و رنگ شعله آنها باید آبی باشد؛ همچنین، وسایل گرمایشی اعم از بخاری و دودکش، آبگرمکن و پکیج هنگام نصب و به صورت دوره ای توسط کارشناس فنی مجاز بازرسی شود.