به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ و هنر گروه علمی و فرهنگی
خبرگزاری صدا و سیما، آقای دکتر عطاء الله رفیعی در نشست خبری فراخوان مقاله ششمین همایش بین المللی علوم انسانی- اسلامی گفت: کمیسیون حکمرانی اسلامی و سیاست گذاری عمومی به منظور ارائه راهکارهای کاربردی علوم انسانی - اسلامی در جامعه فعال شده است.
وی افزود: این کمیسیون به صورت شفاف در ششمین همایش علوم انسانی - اسلامی فعال شده است.
دبیرمجمع عالی علوم انسانی - اسلامی گفت: در سه محور مبانی و تعاریف علوم انسانی بر اساس معیارهای اسلامی همچنین نظریه پردازی بر اساس مبانی اسلامی در علوم انسانی و بالاخره سیاست گذاری بر اساس نظریه پردازیهای اسلامی در این حوزه مورد توجه قرار گرفته است.
آقای رفیعی اضافه کرد: سلسله همایشهای بین المللی همین علوم موجب عوام و رشد در این حوزه شده و شبکهای متشکل از سه هزار پژوهشگر، اندیشمند حوزه و دانشگاه در این زمینه فعال شده اند.
وی گفت: این همایش تقریباً به صورت دو سالانه تشکیل میشود و امسال رویکرد اصلی آن ارائه راهکارهایی برای حل مسائل اجتماعی بر اساس نظریه پردازیهای مبتنی بر مبانی اسلامی است.
دبیر مجمع عالی علوم انسانی - اسلامی با اشاره به اینکه فارغ التحصیلان رشتههای علوم انسانی کشور از آنجا که این رشتهها بر اساس ترجمههای متون غربی تدریس میشود توانایی ارائه راهکارهای کاربردی در جامعه اسلامی ندارند افزود: باید بر اساس مبانی اسلامی، نظریههای اسلامی و راهکارهای اسلامی در حوزههای مختلف علوم انسانی ارائه شود تا در جامعه اسلامی راه گشا باشد.
آقای رفیعی یادآور شد: یک نظریه پرداز علوم انسانی باید بتواند مسائل جامعه را تحلیل و بر اساس آن راهبردهایی ارائه دهد که راه گشا باشد و بتواند آن مسائل را مدیریت کند.
وی گفت: به عنوان مثال مشکل اقتصاد کشور را بازار آزاد و بی توجهی به آن اعلام میکنند که بر اساس مبانی دینی مشکل اقتصادی کشور از نظام بانکداری بر اساس ربا است که خواسته و ناخواسته در کشور وجود دارد و بر اساس مبانی اسلامی تأثیرات منفی خود را بر اقتصاد میگذارد.
همکاری ۵۰ دانشگاه و پژوهشکده با مجمع عالی علوم انسانی - اسلامی
دبیر شورای سیاستگذاری مجمع عالی علوم انسانی - اسلامی از همکاری ۵۰ دانشگاه، پژوهشگاه و حوزه علمیه با این مجمع عالی خبر داد.
آقای فرزاد جهان بین در نشست خبری ششمین کنگره بین المللی علوم انسانی - اسلامی گفت: از سال ۱۳۹۰ این کنگره آغاز به کار کرده و به تدریج به سبب گسترش فعالیتها به مجمع عالی علوم انسانی - اسلامی تبدیل شده است.
وی افزود: برگزاری کنفرانس حکمرانی اسلامی و سیاست گذاری عمومی همچنین جایزه بین المللی علوم انسانی - اسلامی از جمله فعالیتهای این مجمع است.
آقای جهان بین گفت: انتشار دهها شماره مجله همچنین ۸۷ کتاب و ۴۰ مجموعه مقالات در کنار ۴ دوره کتاب نظریههای علوم انسانی - اسلامی از دیگر فعالیتهای این مجمع است.
وی افزود: در ۵ دوره قبل کنگره بین المللی علوم انسانی - اسلامی ۲ هزار و ۶۶۵ مقاله از ۲ هزار و ۱۴۳ نفر به دبیرخانه کنگره رسیده است که از این میان ۵۳۰ مقاله برگزیده شده است.
دبیر شورای سیاستگذاری مجمع عالی علوم انسانی - اسلامی گفت: هم اکنون شبکهای حدود ۳ هزار نفری فعال در زمینه علوم انسانی - اسلامی در کشور ایجاد شده است.
آقای جهان بین افزود: ۳۸ سخنران خارجی در ۵ کنگره بین المللی نخست حاضر شده اند.
وی اضافه کرد: ششمین کنگره بین المللی علوم انسانی - اسلامی پاییز ۱۴۰۰ در تهران برگزار خواهد شد.