پخش زنده
امروز: -
یک سال از سیل دیماه 98 در جنوب سیستان و بلوچستان گذشت .
به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکزسیستان وبلوچستان؛معاون بازسازی ومسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سیستان و بلوچستان گفت : باران سهمگین 20 تا 22 دی ماه سال 98 و بارش نزولات آسمانی تا 217 میلی متر در ساعات اولیه ، منجر به آب گرفتگی و محاصره 720 روستای جنوب استان شد .
عدیلی افزود: در دوهفته اول پس از سیل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اقدام به برآورد و ارزیابی خسارات وارده کرد و تعداد 14 هزارو 100واحد روستایی، 2 هزار و 150 واحد شهری آسیب دیده وحدود 8 هزار واحد مسکونی نیازمند تعمیر ، شناسایی شد.
وی گفت: 10روز پس از مصوبه هیات وزیران، مجموع واحدهای شناسایی شده به بانک مرکزی اعلام و این بانک سهمیه اعتبارات بازسازی را به 6 بانک عامل در سطح استان ابلاغ کرد.
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سیستان و بلوچستان افزود:مجموع تسهیلات و کمک بلاعوض در نظر گرفته شده بازسازی ، 1465 میلیارد تومان بود که از این رقم ، 433 میلیارد تومان بلاعوض و مابقی تسهیلات با کارمزد 4 درصد است.
برای احداث هر واحد مسکونی شهری 50 میلیون تومان تسهیلات و 12 میلیون تومان بلاعوض ، هر واحد مسکونی روستایی 40 میلیون تومان تسهیلات و10 میلیون تومان بلاعوض و برای هر واحد تعمیری ،15 میلیون تومان تسهیلات و 5 میلیون تومان کمک بلاعوض توسط هیات وزیران مصوب شد که از طریق بانک های عامل و بنیاد مسکن در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
|
عدیلی گفت: مجموع واحدهای احداثی روستایی و شهری 16 هزار و250 واحد است که تاکنون برای 9 هزار و 700 واحد انعقاد قرار داد شده است و مجموعا درکل استان در حال حاضر برای بیش از 12 هزار واحد فوندانسیون اجرا شده و حدود 6500 واحد ، مراحل پایانی را طی می کنند.
وی افزود: پراکندگی واحدهای بازسازی ، نیازمند تشکیلات اختصاصی و هدفمندی بود که با تاسیس 6 ستاد بازسازی در مناطق هدف ، این امر محقق شد .
نامبرده تاکید کرد: گستردگی بازسازی روستایی و شهری وهمچنین لزوم نظارت دقیق برکیفیت، سبب شد بنیاد مسکن 140 ناظر( مهندس عمران و معماری) را طی اعلام فراخونی از طریق نظام مهندسی جذب و در 17شهرستان و ستاد بازسازی اقدام به تاسیس کارگاه تولید تیرچه بلوک تاسیس کند.
وی گفت:با ایجاد انبارهایی مصالح ساختمانی ، اسکلت پیچ و مهره ای ، میلگرد، و حمل آنها با بهره گیری از ماشین آلات سنگین بنیاد مسکن به نقاط دورافتاده ، به کمک روستائیان شتافت تا به سرعت و کیفیت کار افزوده شود .
با همکاری و اقدام بجای پژوهشکده سوانح طبیعی ، با مطالعات ژئومتری در مناطق سانحه خیز و با توجه به دوره های 25 و 50 ساله بازگشت سیل کدهای ارتفاعی در اختیار بنیاد مسکن قرار گرفته است وتا با پیاده سازی این کدها و رعایت استانداردهای فنی در احداث واحدهای بازسازی شاهد قطع زنجیره سوانح غیر مترقبه در بلایای طبیعی و کمترین خسارات ممکن باشیم .