پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: همزمان شدن آلودگی هوا با کرونا میمون نیست و افراد مستعد در شرایط آلودگی هوا در موقعیتهای شلوغ، نباید حضور داشته باشند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر مصطفی قانعی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شنبه شب شبکه دوم سیما افزود: بر اساس یافتههای قطعی علمی، زمانی که ذرات آلاینده را استنشاق میکنیم قطعی سامانه دفاعی ریه تحت تأثیر قرار میگیرد.
وی ادامه داد: اشغال ریه به آلایندهها و سرکوب ریه، استعداد ابتلا را افزایش میدهد و همچنین اگر فرد مبتلا شود امکان بالا رفتن شدت علائم هم بیشتر میشود.
دکتر قانعی درباره ویروس انگلیسی گفت: نقطه آسیب رسان ویروس انگلیسی؛ شیوع بیش از حد آن است و زمانی که میزان سرایت بیشتر شد؛ سهم مرگ و میر هم بالا میرود.
وی افزود: میزان رعایت دستورالعملهای بهداشتی در کشور ۸۶ درصد است که کلید مقابله با ویروس انگلیسی است.
رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: زمانی که ما دارویی را میدهیم تا خطر تکثیر ژن ویروس را متوقف کند انتظار باید داشته باشیم که جهش در ویروس پیش نیاید.
دکتر قانعی گفت: تنها اقدام پیشگیری از بیماری کرونا؛ رعایت شیوه نامههای بهداشتی است.
وی افزود: اگر بخواهیم با ویروس انگلیسی مقابله کنیم باید فرودگاهها و افرادی که از مرزها وارد میشوند را رصد کنیم و البته باید تعداد تستهای ما هم بسیار بالا برود و باید مرحله به مرحله از جهش ویروس اطلاع داشته باشیم.
دکتر قانعی ادامه داد: معمولاً پیش بینیها بر اساس مدل آنفلوآنزاست، ولی پیش بینی مدلها موفق نبوده است و در صورتی که همین روند ادامه پیدا کند دیگر شاهد اوج بیماری در کشور نخواهیم بود.
ایران تنها کشوریست که سیر بیماری کرونا در آن نزولی است
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور گفت: ایران تنها کشوریست که سیر بیماری کرونا در آن نزولی است.
دکتر شاهین محمدصادقی در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری درباره میزان موفقیت طرح شهید سلیمانی در شناسایی و کنترل کرونا گفت: دستاوردهای این طرح با استعانت از خدا و با تمسک به روح این شهید عزیز و نتیجه زحمات وزارت بهداشت، دانشگاههای علوم پزشکی، شبکههای بهداشت درمان است.
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور افزود: طرح شهید سلیمانی طرح مشترک وزارت بهداشت و سازمان بسیج مستضعفین است که مشترک و با هماهنگی پایگاههای مقاومت بسیج، مردم، مراقبان سلامت و مراکز بهداشتی درمانی در سراسر کشور در حال اجراست.
وی ادامه داد: طرح شهید سلیمانی از اول آذر شروع شد که تعداد مرگ و میر روزانه ۴۷۹ نفر بود که تا ۴۸۶ نفر هم پیش رفت و تا ۱۹ دی این تعداد به ۸۲ نفر رسید که ۸۳ درصد کاهش در مرگ و میر داشتیم.
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور گفت: متوسط هفتگی مرگ ومیر روزانه ۴۷۱ نفر بوده که درحال حاضر به ۱۰۵ نفر رسیده است یعنی ۷۸ درصد کاهش پیدا کرده است.
وی افزود: تعداد بستری روزانه ما ۳۰۴۴ نفر بوده که الان به ۶۰۳ نفر رسیده یعنی ۸۲ درصد کاهش داشته است.
وی ادامه داد: اگر طرح شهید سلیمانی را اجرا نمیکردیم و محدودیتها اعمال نمیشد حتما مانند شبیه کشورهای اروپایی وضع بدتری را داشتیم.
آقای محمد صادقی گفت: تعداد شهرهای نارنجی درکشور ۲۰۸ شهر بود که الان به ۳۰ شهر رسیده است و تعداد شهرهای زرد ۸۰ بوده که در حال حاضر به ۲۱۹ شهر رسیده است یعنی ۳۶۵ درصد افزایش بهبود در تعداد شهرها را داشته ایم و همچنین هم اکنون ۱۹۲ شهر آبی در کشور داریم.
وی ادامه داد: تناسب اجرای طرح در استانهای مختلف هم متفاوت است چرا که بعضی استانها خیلی خوب در طرح هماهنگ شدند، ولی در بعضی استانهای دیگر مانند مازندران به نظر میرسد یکی از علل مهم روند صعودی بیماری در آن، نبود هماهنگی بین مدیران استان و توجه نکردن به طرح است و اگر هماهنگی در استان ایجاد شود امیدواریم که مازندران به شرایط فعلی کشور بازگردد.
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور گفت: تعداد مرگ و میر روزانه در ایران در هفته اول آذر ۴۷۹ نفر بود و الان به ۸۲ نفر رسیده است و متوسط روزانه مرگ و میر منطقه به جز ایران ۳۸۴ نفر بوده که به ۳۲۵ نفر رسیده که ۱۵ درصد کاهش داشته است و این در حالیست که در ایران ۸۳ درصد کاهش مرگ و میر داشته ایم.
وی افزود: متوسط روزانه تعداد مرگ و میر در اروپا ۴۵۹۵ نفر بوده که به ۵۱۹۶ نفر رسیده است یعنی ۱۳ درصد افزایش مرگ و میر را داشته است و تعداد مرگ و میر در ۵ کشور بزرگ اروپایی (ایتالیا، انگلیس، آلمان، اسپانیا و فرانسه) ۱۰۷۷ نفر بوده که در حال حاضر به ۱۲۲۲۲ نفر رسیده است که ۱۱۰۰ درصدافزایش تعداد مرگ و میر را داشته اند و این در شرایطی است که آلمان، ایتالیا و فرانسه خیلی درگیر ویروس انگلیسی نشده اند.
وی ادامه داد: متوسط روزانه تعداد مرگ و میر در جهان ۹۳۹۵ نفر بوده که الان به ۱۰۹۲۲ نفر رسیده است که ۱۶ درصد افزایش داشته است.
دکتر محمد صادقی گفت: ایران تنها کشوریست که سیر بیماری در آن نزولی است.
وی ادامه داد: در طرح شهید سلیمانی ۱۳۰۰ تیم مراقبتی داشتیم و در هر تیم پزشک، تعدادی کارشناس و بهورز قرار دارد و همچنین حدود ۲۶۸۰۱ تیم حمایتی داریم که بستههای حمایتی را در منازل افراد مبتلا میرسانند و ۱۲۴۲۹ تیم نظارتی داریم که اجرای مقررات بهداشتی را نظارت میکنند.
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور گفت: تعداد بستههای معیشتی ۴۳۸۶۷۷ عدد بود که قیمت این بستهها ۲۴۵ میلیارد تومان شد که بدون کمک از دولت نیز به سرانجام رسید.
وی افزود: تعداد خانوادههای غربالگری شده حدود ۱۲ میلیون بود که کمتر از نصف جمعیت خانواده در کشور است.
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور ادامه داد: در تهران کمتر از دو سوم شهر را غربالگری کرده ایم.
دکتر محمدصادقی گفت: تعداد قرنطینههای خانگی ۱۹۳۲۱۱ نفر بوده است و افرادی که امکان قرنطینه خانگی نداشتند هم نقاهت گاههایی مناسب مانند مهمانسرای صداو سیما، مهمانسرای سپاه و بسیج و دستگاههای دیگر در نظر گرفته شد، ولی خیلی از آن استقبال نشد و حدود ۱۵۰۰ نفر در کل کشور از این نقاهت گاهها استفاده کردند.
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور افزود: تعداد بیماران شناسایی شده در شروع طرح ۱۲۴۲۰ نفر بود و امروز به ۵۹۲۴ نفر رسیده است و تعداد بیماران بستری شده در شروع طرح از ۴۲۳۰ نفر به ۴۵۶ نفر رسیده است.
رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا هم گفت: علت فروش واکسن از طرف شرکتهای آمریکایی و انگلیسی؛ قیمت و اثربخشی آن است و قرار نیست در واکسیناسیون همگانی از واکسن با قیمت بالا در مرحله اول استفاده کنند.
دکتر مصطفی قانعی ادامه داد: بنابراین به نفع شرکت هاست که اقدام به فروش واکسن کنند، به همین علت FDA و مرحله اورژانس سازمان جهانی بهداشت خیلی سریع این واکسنها را تأیید کرد.
وی افزود: در ایران هم در مرحله حاد و اورژانس باید با یک واکسن شروع کنیم، البته حداکثر ۵۰۰ هزار نفر در روز امکان واکسیناسیون وجود دارد که حدود سه تا چهار ماه زمان خواهد برد و باید واکسنی در اختیار داشته باشیم که در انبارهای ما موجود باشد و از طرفی هم کم هزینهترین و مؤثرترین باشد.
رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: سبد واکسن انگلیس متنوع است و حتی در آمریکا هم امکان واکسیناسیون کامل با فایزر وجود ندارد و شاید از واکسن دیگری استفاده کند.
وی درباره تضمین اثربخشی واکسن از طرف شرکتهای داخلی افزود: مقرر شده تا واکسن کووید در یک سال تولید شود و این یعنی اضطرار؛ که در این شرایط تولیدکننده مسئولیت عوارض را نمیپذیرد و حتی به ما امکان دسترسی به همه دادهها را نمیدهد و همچنین فرصت تست و بررسی واکسن را نداریم.
رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: برنامه واکسیناسیون باید بر اساس نوع، دُز، جمعیت و فواصل تزریق تدوین شود، ولی تأمین کامل واکسن بسیار مهم است.
وی ادامه داد: ایمنی جمعی با ۷۰ درصد جمعیت از طریق واکسن حاصل میشود و اگر واکسن ۷۰ درصد اثربخش باشد هم کفایت میکند و در حال حاضر واکسنها بین ۸۰ تا ۹۰ درصد اثربخشی خود را اعلام کرده اند بنابراین ۷۰ درصد اثربخشی واکسن برای حتی ویروس جهش یافته هم کفایت میکند.
رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره تولید واکسن مشترک ایران و کوبا گفت: در سبد واکسن دنیا قرار است تا شهریور حدود ۲۰ میلیارد دُز واکسن تولید شود که عمده این واکسنها نوترکیب یا پروتئینی هستند.
وی افزود: واکسن مشترک ایران و کوبا از ترکیب پروتئینی است و البته دو واکسن دیگر در کشور هم با همین روش پیش رفتند و سبد واکسن دنیا بر اساس همین واکسن بسته شده است، چون اگر کسی نقص ایمنی هم داشته باشد، این واکسن؛ مشکل ساز نیست.
رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: کوبا در واکسن هپاتیت B همکاری خوبی با ایران داشت و در حال حاضر انتقال فناوری واکسن هپاتیت B در ایران از کوبا انجام شده است.
دکتر قانعی گفت: ایران به هیچ وجه آزمایش مرحله (فاز) سه واکسن به روی ایرانیان را قبول نکرد به غیر از این که فناوری آن در ایران باشد.
وی افزود: به نظر میرسد فاز سه واکسن مشترک بین ایران و کوبا زودتر از واکسن تولید داخل در دسترس قرار گیرد.
رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: واکسنهایی که برای اولین بار در دنیا تجربه میشوند تا فاز سه را تمام نکردند ایران واردات آن را انجام نمیدهد و واکسنی را انتخاب میکنیم که یک بار تجربه جهانی موفق درباره آن وجود داشته باشد.
وی گفت: زمانی که واکسیناسیون همگانی مطرح میشود، چون واکسنهای خارجی در فاز اضطرار اجازه دسترسی به همه دادها را نمیدهند بنابراین توصیه این است که واکسیناسیون همگانی با واکسن تولید کشور خودمان باشد.
طرح شهید سلیمانی یک طرح دانش بنیان است
دکتر محمد صادقی گفت: طرح شهید سلیمانی یک طرح دانش بنیان است و از یک منطق قوی و اندیشه محکم برخوردار است.
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور افزود: نگرانی فعلی ما؛ عادی انگاری از طرف مردم است و تلاش ما از امروز این است که راهکارهایی را پی ببریم تا طرح را با موفقیت بیشتر و بیماری را به سمت وضع سفید در کشور سوق دهیم.
دکتر محمدرضا صالحی؛ مجری مطالعات بالینی واکسن کرونا نیز در ارتباط تصویری با این برنامه گفت: تقریباً در دو هفته پیش، دُز اول واکسن به سه نفر از داوطلبان تزریق شد و هفته گذشته با تأیید کمیته ایمنی واکسن، چهار نفر دیگر تحت تجویز دُز اول واکسن قرار گرفتند.
وی افزود: با تأیید اطلاعات ۷ داوطلب ابتدایی، از فردا ۷ داوطلب دیگر هم تحت واکسیناسیون دُز اول واکسن قرار میگیرند.
دکتر صالحی درباره حال ۷ داوطلب واکسن کرونا گفت: عوارض جدی اتفاق نیفتاده و حال عمومی آنها خوب است.
مجری مطالعات بالینی واکسن کرونا افزود: دُز دوم واکسن ۳ نفر اول هم؛ روز سه شنبه تزریق خواهد شد.
آقای حسین قاسمی؛ دبیر کمیته امنیتی و اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: کرونا یک بیماری غیرقابل پیش بینی است و تصمیمات، متناسب با روند بیماری اتخاذ میشود.
وی افزود: زمانی که طرح جامع مدیریت هوشمند محدودیتها را در ستاد ملی به تصویب رساندیم و از اول آذر هم اجرا کردیم در شرایط مناسبی از نظر تعداد مرگ و میر، شیوع، ابتلا و بستری نبودیم، ولی امروز با تلاشهایی در طرح جامع و طرح شهید سلیمانی و ۷ راهبرد اصلی مصوبه ستاد ملی در کنار هم کمک کرد تا روند؛ کاهشی شود.
آقای قاسمی ادامه داد: ما شهرهایی را داشتیم که روند بیماری در انجا کمرنگ بود، ولی به علت این که با مشکلاتی مواجه نشوند در رنگ بندیها و قالب زرد طراحی شدند منتها وقتی رفته رفته با روند کاهشی مواجه شدیم حساسیت آنها نسبت به شهرهای زرد کمتر شد و به شهرهای آبی تبدیل شد که بر اساس مصوبه ستاد ملی مقرر شد تا یک سری فعالیتها بر اساس رعایت مقررات و تشخیص ستاد استانی شروع به کار کنند.
وی گفت: در حال حاضر ۶ شهر با وضع قرمز، ۲۳ شهر نارنجی، ۲۱۹ شهر زرد داریم و و مابقی شهرهای کشور نیز آبی هستند.
دبیر کمیته امنیتی و اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: در حال حاضر ترددها بین شهرهای آبی و زرد بلامانع است، ولی همچنان ورود به شهرهای نارنجی و قرمز مشمول ممنوعیت است و در صورتی که خودروی شخصی با پلاک غیربومی وارد شهرهای نارنجی و قرمز شود ۵۰۰ تا یک میلیون تومان جریمه خواهند شد.
آقای قاسمی ادامه داد: اعلان وضع کرونایی شهرها با نظر وزارت بهداشت است.