پرفسور سلیمانی در مصاحبه خبرگزاری صدا و سیما ؛
عوارض واکسن های امریکایی و انگلیسی ناشناخته است
پرفسور مسعود سلیمانی عضو هیئت علمی دانشگاه و متخصصی خون شناسی: واکسنهای امریکایی و انگلیسی برپایه آر. ان.ای و یا دی. ان.ای تولید شده و فعلا بصورت اورژانسی مراحل آزمایشگاهی را پشت سر گذاشتند و ما نمیدانیم چه عوارضی ممکن است در سالهای آینده ایجاد کنند.
پرفسور مسعود سلیمانی عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس و دارای مدرک دکتری خون شناسی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: در واکسنهایی که به صورت ژنومی تولید شده اند و برپایه آر انای و یا دی انای هستند این امکان وجود دارد که توالیهای خاصی را قرار دهند تا در یک جمعیت هدف عوارضی را بوجود بیاورند.
وی گفت: در سالهای گذشته برای تأیید یک واکسن جدید نزدیک به ۸ تا ۱۰ سال طول میکشید تا مراحل آزمایشهای مختلف سپری شود و به استفاده عموم برسد، اما به دلیل اورژانسی بودن شرایط کرونا در مجوزهایی که به واکسنهای فعلی داده شده ذکر شده است که این مجوزها به صورت اورژانسی تأیید شده و این یعنی ممکن است عوارض مختلفی در سالهای بعد به دنبال داشته باشد.
عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس افزود: در استفاده از واکسنهای ژنومی هر کشوری سعی میکند از محصولات محققین خودش استفاده کند و بر روی این محصولات ژنتیکی نظارت کامل داشته باشد.
پرفسور سلیمانی گفت: براساس لیست سازمان جهانی بهداشت حدود ۱۱ کشور مختلف در حال تولید واکسن هستند که ما میتوانیم به غیر از امریکا و انگلیس از واکسن سایر کشورها که با روشهای امن تری تولید شده استفاده کنیم.