به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: ویروسها بدون همکاری و مشارکت بدن میزبان امکان تکثیر و بیماری زایی ندارند. افراد با کمبود مواد مغذی و ضعف سیستم ایمنی بیشتر در معرض ابتلا به عفونتهای ویروسی و نیز تشدید شرایط بیماری پس از ابتلا به آن قرار دارند؛ بنابراین بررسی وضعیت تغذیهای و بر طرف کردن کمبودهای تغذیهای برای پیشگیری از ابتلا به عفونتهای ویروسی و درمان آنها ضروری به نظر میرسد.
مریم مهارت افزود: با توجه به اینکه مواد مغذی در عملکرد مناسب و تقویت سیستم ایمنی نقش بسیاری دارد، توصیه میشود مواد مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی از جمله ویتامین ، A، D، E، B ۶، B ۱۲، C و روی به اندازه کافی مصرف شود.
یکی از ویتامینهای محلول در چربی است که کمبود آن زمینه را برای بروز عفونت فراهم میکند. ویتامین A یک ویتامین ضد التهاب است که در بعضی عملکردهای سیستم ایمنی نقش دارد و کمبود آن منجر به تضعیف سیستم ایمنی میشود.
منابع غنی ویتامین A: جگر، قلوه، زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات، میوهها و سبزیهای زرد رنگ
مطالعات اخیر نشان داده اند که ویتامین D از ابتلا به عفونتهای تنفسی به ویژه عفونتهای ویروسی جلوگیری میکند. دریافت مناسب این ویتامین از منابع غذایی به صورت روزانه منجر به افزایش سطح ایمنی در بدن میشود.
منابع غنی ویتامین D: ماهیهای چرب، لبنبات، زرده تخم مرغ
ویتامین E از جمله ویتامینهای محلول در چربی است که عملکرد آنتی اکسیدانی قوی داشته و به بدن در تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با عوامل بیماری زا مانند باکتریها و ویروسها کمک میکند.
منابع ویتامین E: مغزها مانند بادام، بادام زمینی، فندق و روغنهای گیاهی مانند روغن آفتابگردان، ذرت و سویا
این ویتامین در تولید سلولهای سفید خون نقش دارند.
منابع غنی از ویتامین B ۶: منابع پروتئینی، سبزیجات نشاستهای مانند سیب زمینی، میوهها (غیر از مرکبات)