روزهای کرونایی و ورزش در خانه
با شیوع ویروس کرونا، باشگاه ورزشی یکی از مکانهایی است که در این شرایط امکان دسترسی به آن وجود ندارد؛
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، امکان ورزش کردن بیرون از خانه وجود ندارد، اما با ورزش در خانه ضمن آنکه سلامت جسم حفظ میشود میتوان روحیهای شاد را نیز به وجود آورد.
تاثیر ورزش و تحرک بدنی در زمان شیوع کرونا ویروس، میتواند نقش پیشگیرانه داشته باشد، البته از مهمترین این اقدامات انجام ورزش منظم است. در حقیقت انجام ورزش منظم یکی از راههای جلوگیری از مضرات و معایب بیحرکتی و فعالیت نکردن طی دوران قرنطینه خانگی است.
کاهش قدرت عضلات و پایین آمدن توان قلبی-عروقی و ریوی به دنبال بیحرکتی خصوصاً در جمعیت مسن و افراد دارای بیماریهای زمینهای از جمله علل افزایش ناتوانی در این قشر آسیب پذیر جامعه است. ورزشهایی مانند دراز نشست، کششیطناب زدن از جمله ورزشهایی است که میتوان آنها را در منزل انجام داد.
ورزش علاوه بر اینکه ابزار ارزشمندی برای حفظ سلامت جسمانی است، رابطه نزدیکی با سلامت و بهداشت روانی و به ویژه پیشگیری از بروز ناهنجاریهای روانی دارد. ورزش از اضطراب و افسردگی میکاهد و اعتماد به نفس را افزایش میدهد.
ورزش در سلامت و آمادگی جسمانی، تعادل و ثبات هیجانی، جلب توجه، رقابت، رشد اعتماد به نفس، تصویر مثبت بدنی و اجتماعی و تأمین نیازهای دوستی، احساس امنیت و تقویت گروهی، تأثیر فراوانی دارد.
اگر سلامت روانی را به معنای احساس راحتی نسبت به خود و دیگران تعریف کنیم، معیارهای آن موفقیت، تعادل هیجانی، سازگاری با محیط، واقع بینی، احساس ارزشمندی و اجتماعی بودن خواهد بود، بنابراین ورزش با فعالسازی چنین معیارهایی نه تنها به بهداشت جسم بلکه به بهداشت روانی هم کمک میکند و همچنین اضطراب افراد با پرداختن به ورزش به میزان بسیار زیادی کاهش مییابد.