ابر بحرانها در انگلیس
مشکلات انگلیس پایانی ندارد و شیوع ویروس کرونا، تبعات برگزیت و گسترش میل مردم اسکاتلند، ایرلندشمالی و البته ولز به جدا شدن از انگلیس دولت بوریس جانسون را در وضعیت شکننده ای قرار داده است.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: انگلیس در ماههای گذشته با بحرانهای متعددی روبرو بوده است. رای مثبت مردم به برگزیت را میتوان نقطه آغازی برای بحرانهای سیاسی موجود در انگلیس دانست..
اصل پدیده خروج انگلیس از اتحادیه اروپا مولد بحرانهای پایداری در این کشور است و یکی از آنها همان جدایی اسکاتلند از انگلیس است و میتواند بر تحرکات جدایی طلبان در مناطقی مانند ولز و ایرلند شمالی که اکنون جزء حاکمیت انگلیس هستند، نیز تاثیر بگذارد. مسئله ایرلند شمالی از حساسترین موضوعات مرتبط با پدیده برگزیت است. مختل شدن روابط مرزی میان ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند فاجعهای برای هر دو سوی مرز است.
جمهوری ایرلند و ایرلند شمالی ۴۹۹ کیلومتر مرز مشترک دارند و با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا این مرز یکی از مرزهای خارج از اتحادیه اروپا محسوب میشود و لندن میتواند محدودیتهایی را برای جلوگیری از ورود و خروج آزاد افراد و تجارت میان دو ایرلند ایجاد کند که این مهمترین ترس ساکنان ایرلند شمالی است.
از سوی دیگر دولت انگلیس با بحران ناکارامدی در مواجهه با ویروس کرونا روبروست. دولت متهم است که اولین دور قرنطینه سراسری انگلیس را با تاخیر به اجرا گذاشت و این موجب شد آمار مبتلایان به کرونا در این کشور به بالاترین حد در قاره اروپا برسد. مردم مستاصل و البته سرگردانند. شتاب دوباره همهگیری ویروس کرونا و بیماری کووید۱۹ که با ظهور گونهای جدید و جهش یافته از ویروس در انگلستان همراه شده است این کشور را برای سومین بار به طور کامل در قرنطینه قرار داده است.
بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا اعلام کرده است انگلستان برای شش هفته پیش رو به صورت کامل به قرنطینه میرود. این خبر خوبی برای اقتصاد انگلیس که با رکود اقتصادی مواجه است، نمیباشد. دولت لندن همچنین به تازگی راهبرد عملیات واکسیناسیون کرونا در این کشور را تغییر داده تا شاید بتواند از گسترش پرشتاب ویروس کرونا در این کشور جلوگیری کند. به این ترتیب با طولانی کردن فاصله تزریق واحد دوم واکسن کرونا به یک داوطلب، افراد بیشتری این واکسن را دریافت میکنند.
در نوشتار پیش رو به بحرانهای انگلیس در چند ماه اخیر و شرایط حال حاضر این کشور میپردازیم.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دسترس استپژوهشگر: علی ظریف