پیام تسلیت وزیر ارشاد و استاندار مازندران برای درگذشت شاعر مازندرانی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و استاندار مازندران در پیامهایی، درگذشت ایرج اصغری شاعر پیشکسوت مازندرانی را تسلیت گفتند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت مرحوم ایرج اصغری را به اصحاب فرهنگ و هنر به ویژه هنرمندان دیار مازندران تسلیت گفت.
در متن پیام تسلیت سیدعباس صالحی آمده است:
«درگذشت شاعر پیشکسوت ساروی، مرحوم ایرج اصغری را به اصحاب فرهنگ و هنر بویژه هنرمندان دیار مازندران تسلیت میگویم.
آثار ادبی و اشعار مرحوم اصغری گنجینهای ارزشمند برای زبان و ادب فارسی و علاقهمندان تاریخ و فرهنگ این مرزو بوم است.
از خداوند منان برای آن عزیز از دست رفته رحمت و مغفرت آرزومندم.».
احمد حسین زادگان استاندار مازندران هم با صدور پیامی، درگذشت شاعر پیشکسوت ساروی، زنده یاد ایرج اصغری را به جامعه فرهنگ، هنر و ادبیات مازندران تسلیت گفت.
متن این پیام به شرح ذیل است:
درگذشت شاعر پیشکسوت ساروی، معلم، پژوهشگر و مولف آثار ادبی ارزشمند؛ زنده یاد ایرج اصغری موجب تالم و تاثر اینجانب گردید.
هنر و ادبیات، شعله همیشه فروزان فرهنگ یک مرز و بوم است که به هیچ تندبادی به خاموشی نمیگراید و نام کسانی که در این قلمرو قدم برمی دارند، برای همیشه در دفتر تاریخ، یاد و خاطره مردم فرهنگ دوست ثبت خواهد ماند.
درگذشت شاعر پیشکسوت ساروی، روانشاد ایرج اصغری را به جامعه بزرگ هنری، فرهنگی و بویژه شاعران مازندرانی تسلیت میگویم و از خداوند بزرگ، برای آن شاعر فقید سعید، مغفرت و رضوان الهی و برای بازماندگان، عافیت و شکیبایی مسالت دارم.
ایرج اصغری قاجاری فرزند داداشقلی سال ۱۳۲۰ در ساری به دنیا آمد.
وی تا کلاس ششم ابتدایی را در مدرسه سعادت ساری و دبیرستان را نیز تا پایه سوم در دبیرستان پهلوی سابق گذراند. فخرالدین سورتیجی که همسایه دیوار به دیوار و معلم او بود، الگوی خوبی برای تحصیلات ایرج اصغری بود. البته محمدرضا خزائلی نیز جزو معلمانی بود که زحمت زیادی برای ایجاد علاقه مندی به درس در ایرج ایجاد کرد.
او ابتدا در رشته ادبیات با رتبه ۱۹ در کنکور دانشگاه تهران قبول شد و از آنجا که همزمان به شغل معلمی نیز میپرداخت و شاغل به حساب میآمد، این وضعیت او با مخالفت وزیر وقت آموزش و پرورش مواجه شد. سال بعد در همان رشته و در دانشگاه اصفهان پذیرفته شد و از همانجا لیسانس ادبی گرفت.
بعد از دانشگاه نیز به شغل معلمی و گاه تدریس در دانشگاه پرداخت و در سال ۱۳۷۳ از آموزش و پرورش بازنشسته شد.
همکاری با روزنامه قدیمی «اثر» به مدیر مسئولی سیدمحمد میرطاهری از کارهایی است که اصغری در جوانی به آن همت داشت، اما همکاری با فصلنامه علمی - پژوهشی اباختر به صاحب امتیازی و مدیر مسئولی سیروس مهدوی به عنوان عضو هیأت تحریریه جزوکارهای مهم علمی و پژوهشی او محسوب میشود.
مجموعه شعر «باغ آفتاب» (تهران: بهاباد، سال۱۳۷۹) از آثارشعری اوست که شامل گزیده شعرهای اصغری از سال ۴۴تا۷۹ است. مهمترین اثر ایرج اصغری که باید آن را دنباله کار و مکمل تاریخ ادبیات سیدمحمد طاهری شهاب دانست، کتاب «سبوی سخن» (نشر رسانش، ۱۳۹۰) است که به شرح زندگی مستند ۲۵۲ شاعر مازندرانی پرداخته است.
در کنار نخستین جشنواره شعر «شهر من ساری» مجموعه «شاعران ساروی» (ساری: نشر شلفین، ۱۳۹۳) به همت او چاپ شد. اصغری مجموعه شعرهای «لحظههای ناگهان» و همچنین «دلشورههای شیرین» را برای چاپ آماده دارد.
استاد ایرج اصغری بعد از فوت غلامرضا کبیری در سال۱۳۸۹ سمت ریاست انجمن ادبی مازندران را به عهده گرفت که روزهای دوشنبه هر هفته در دفتر مطالعات ایرانی (که به همت سیروس مهدوی اداره میشود) جلسه برگزار میکرد.
استاد ایرج اصغری دیروز در ۷۹سالگی درگذشت. روحش شاد.