رئیس کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی مجلس:
تشکیل شورای جدید اقتصاد در مجلس یازدهم
رئیس کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی مجلس از تشکیل شورای جدید اقتصاد در مجلس یازدهم خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری، سید جواد ساداتینژاد، در جلسه مشترک شورای گفتوگوی بخش خصوصی و دولت و شورای بخش کشاورزی استان، گفت: مشکل کشاورزی کشور مشکل خرید است که در شورای اقتصاد که عموم بحثها صنعتی و کشاورزی است، کشاورزی حضور نداشت و این کار غیرشرعی و غیرقانونی است، لذا این شورا در مجلس یازدهم حذف و شورای قیمتگذاری و سیاستگذاری محصولات اساسی کشاورزی را تشکیل دادیم که سه نفر از کشاورزان، سه نفر از دولت و سه نفر از صنعتداران در آن حضور دارند و در راستای جهش تولید در حوزه کشاورزی فعالیت میکنند که صادرات، واردات و همه اختیارات کشاورزی به رئیس این شورا که وزیر جهاد کشاورزی است داده شد.
وی افزود: زنجیره ارزش شیلات و آبزیان که در چهارمحال و بختیاری وجود دارد، در هیچ کشوری وجود ندارد که این ارزش باید در صنعت بادام و دیگر استانهای کشور هم اتفاق افتد.
ساداتینژاد گفت: هشت طرح کشاورزی چهارمحال و بختیاری در جمع بندی لحاظ خواهند شد و صنایع تبدیلی و فرآوریشده هم مورد حمایت قرار میگیرند.
رئیس کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی مجلس افزود: چهارمحال و بختیاری در حوزه آموزشی و دانش کشاورزی و منابع طبیعی ظرفیت خوبی دارد، همچنین وجود سایت پرتودهی گاما در این منطقه ظرفیت خوبی به شمار میآید، زیرا که ماندگاری محصولات کشاورزی یکی از راههایی پیشرفت این صنعت است.
ساداتینژاد چهارمحال و بختیاری را در حوزه دامپروری ضعیف دانست و گفت: با توجه به اینکه ریشه دامپروری در این استان وجود دارد، باید حداقل خط اعتباری هزار میلیاردی به این بخش تخصیص داده شود تا این استان از اولینهای دامپروری در کشور باشد.
وی با بیان وجود تعارضات در حوزه آب استان، تصریح کرد: آبخیزداری یک حوزه به هم پیوسته است که باید با هم در این حوزه زندگی کرد و استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری از هم جدا نمیشوند، اما از آنجایی که آب به حیات و معیشت مردم وابسته است در دنیا مورد توجه قرار گرفته تا منافع و منابع آبی هم مورد توجه قرار گیرد.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه در کمیسیون کشاورزی آمادگی را داریم تا در فضای سالم و بدون چالش به جمعبندی در مورد آب بپردازیم، افزود: این استان ظرفیت دیم فوقالعاده دارد که در کشور رها شده است و باید این ظرفیت توسعه یابد تا نیاز آبی بالادست و سرابی در این استان دیده شود و اگر بر اساس مطالعات علمی مازاد آب وجود داشت، نیازهای دیگر استانها را هم برطرف کند.
ساداتینژاد گفت: با تعامل و پروتکلها باید همکاری خوبی در فصل نو شروع کرد تا پرخاشها خاتمه یابد که اگر حقوق همه بخشها دیده شود با همکاری تمامی طرحها به بهرهبرداری خواهند رسید.
مسئول کمیته تولیدات گیاهی کمیسیون کشاورزی و عضو شورای عالی آب هم در این جلسه، با بیان اینکه خاک حاصلخیز، منابع آب و سدی فراوان، موقعیت خاص جغرافیایی و نیروهای انسانی متخصص از جمله استعدادهای این سرزمین است، گفت: برنامهریزی و سرمایهگذاری درست نویدبخش تحولی عظیم در این بخش است، البته برخی از این استعدادها بالقوه است که باید بالفعل شود.
پرویز اوسطی افزود: باغات دیم چهارمحال و بختیاری میتواند به عنوان پایلوت بررسی شوند، زیرا باتوجه به میانگین ۵۰۰ میلیمتری بارندگی در این استان جواب میدهد، همچنین طرحهای گلخانه، آبزیپروری و گیاهان دارویی از جمله طرحهای مفید این استان هستند.