پخش زنده
امروز: -
دادستان کل کشور: تنقیح قوانین یکی از کارها و اقداماتی است که شورای عالی استانها باید انجام دهد و از این ظرفیت قانونی خود استفاده کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری در نشست شورای عالی استانها افزود: در قانون اساسی هشت اصل از اصول اساسی به مساله شوراها پرداخته است که اهمیت جایگاه شورا را در نظام جمهوری اسلامی به ما نشان میدهد.
وی گفت: یکی از پرافتخارترین مسائلی که در نظام جمهوری اسلامی مورد توجه قرار گرفته، اهمیت دادن به شوراهاست و البته هم تشکیل شوراها و هم وظایف و اختیاراتش براساس قانون است و امکان ندارد شوراها بدون ضابطه و قانون حرکت کنند.
دادستان کل کشور افزود: البته این فرصتها زودگذر است و شوراها باید کارها را با برنامه ریزی شروع کنند.
آقای منتظری گفت: در عرصههای مختلف که فرصت خدمت داشتم ثابت شده است که هر گاه انسان برنامه روشن و مشخصی داشته باشد و براساس برنامه حرکت کند، میتواند موفق عمل کند به ویژه که ما در کشور برنامه پنج ساله، چشم انداز و اسناد بالادستی داریم.
وی افزود: متاسفانه برغم اینکه گاهی برنامههای ما جامع و خوب است، اما در اجرا با مشکل مواجه میشویم.
دادستان کل کشور گفت: در مدتی که در دیوان عدالت اداری مسئولیت داشتم از نزدیک بسیار وسیع و گسترده با وظایف شهرداریها و شوراها آشنایی داشتم و با اظهارتاسف میگویم که از این ظرفیت ارزشمند که در سراسر کشور داریم و شاخههای آن در اقصی نقاط پراکنده است و میتوان از آن بهره برد، اما آن گونه که باید و شاید از این ظرفیت استفاده نمیشود.
آقای منتظری با طرح این سوال که از این ظرفیت چقدر استفاده کرده اید؟ گفت: اشکالاتی در قوانین مختلف با شهرداریها شاهد بودیم و این قانون که از سالهای پیش تصویب شده اشکالاتی دارد و نیاز است که اصلاح شود.
وی گفت: این قانون اصلاح نشده است و حاضریم کمک کنیم به ویژه که قوانین پراکنده و درهم و برهم و ناسخ و منسوخ زیاد دارد، بنابراین تنقیح قوانین یکی از کارهایی است که شوراهای عالی استانها باید انجام دهند.
دادستان کل کشور افزود: این ظرفیتی که دارید قوه قضائیه هم ندارد چرا که قوه اگر بخواهد قانونی را تدوین یا نتظیم کند باید از کانال دولت ورود کند و مستقیم نمیتواند آن را به مجلس بدهد، اما شما با آن ظرفیتی که دارید میتوانید لایحهای تنظیم و تقدیم مجلس کنید و در اصل ۱۰۲ قانون اساسی به این مساله تصریح شده است؛ حقی که قوه قضائیه هم ندارد.
آقای منتظری گفت: شما ببینید از زمان شکل گیری شوراها و شورای عالی چقدر لایحه تنظیم و تقدیم مجلس کرده اید؟
وی افزود: هر ماه هم که جلسه داشته باشید باید ببینیم که خروجی کار چیست، بنابراین برای پیگیری یک موضوع نیاز به دبیرخانه دارید و آسیب شناسی کنید.
دادستان کل کشور گفت: نمیخواهم هر آنچه را میدانم در این جلسه مطرح کنم، اما ۱۵ آسیب جدی متوجه شوراها و شورای عالی استانهاست که باید برطرف شود.
آقای منتظری افزود: البته نمیخواهم نیمه خالی لیوان را ببینم بلکه نیمه پر را هم باید دید و شوراها خدمات بسیار ارزشمندی در همه سطح شهر و روستا به مردم دارند، اما این ظرفیت بسیار ارزشمند و گستردهای که شوراها و به ویژه شورای عالی دارد آن چنان که باید و شاید استفاده نمیشود.