به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای مهرزاد حمیدی در بخش «باسخنگویان» برنامه «رویداد» رادیو گفتگو در خصوص بررسی وضعیت آموزش و پرورش از آغاز برنامه کنترل وزن و چاقی دانش آموزان در سال تحصیلی جاری گفت: در گستره دانش آموزان کشور، توانسته ایم ترکیب بدنی ۱۳ میلیون و ۲۹۰ هزار و ۷۲۰ دانش آموز را سنجش کنیم. در همان هفتههای نخست بازگشایی مدارس ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر را به صورت حضوری مورد سنجش قرار دهیم و باقی این سنجش را با هدایت و حضور معلمین و والدین عزیز انجام دادیم.
وی با اشاره به پایش شاخصهای وزنی و قدی دانش آموزان، افزود: اعدادی که در پی این سنجش به دست آمده است، حرفهای زیادی برای گفتن دارد، زیرا یک هشدار به نسل فعلی کشور و یک هشدار نیز برای آینده کشور دارد. خیلی از دانش آموزان امروز بابت بیماری واگیر کرونا در خانه قرنطینه شده اند، ولی در آینده کم تحرکی و سکون باعث افزایش وزن جهشی خواهد شد.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با اشاره به چاقی دانش آموزان و خطراتی که در آینده دامن گیر خواهد شد، گفت: این موضوع در آینده خانواده و کشور را با افزایش هزینههای هنگفت درمان مواجه خواهد کرد و هم مشکلات عدیدهای در سلامت دانش آموزان و نسل کشور به وجود خواهد آورد.
آقای حمیدی درباره جزئیات پایش صورت گرفته بیان کرد: قریب به ۶ درصد این دانش آموزان در منطقه لاغر قرار دارند. ۱.۹ درصد از آنها خیلی لاغر هستند که احتیاج به رسیدگی کلی از نظر مواد غذایی دارند. ۶۳.۹ درصد دانش آموزان وزن طبیعی دارند. ۱۹ درصد دارای اضافه وزن هستند و باقی دانش آموزان نیز چاق محسوب میشوند.
وی با بیان اینکه از هر سه دانش آموز، یک نفر دچار اضافه وزن یا چاقی است، عنوان کرد: البته وقتی به سنین بالاتر میرسیم این موضوع به ۶۰ درصد میرسد. همچنین بر اساس پیمایشی که وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی انجام داده بود، ۱۴ درصد نو آموزان کلاس اول، دارای اضافه وزن و چاقی هستند که باید به صورت ویژه روی دانش آموزان و خانوادهها کار شود.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: بعد از شناسایی و پایش دانش آموزان دارای اضافه وزن و چاق و همچنین خیلی لاغر در وارد تعامل با خانوادهها میشویم و هم اکنون نیز در حوزه مداخله قرار داریم.