هنری هشتاد ساله در انحصار اهالی کویر
خانواده خوش ذوق نوش آبادی تنها وارث هنر گوی بافی
استاد علیاکبر بنایی با ۸۰ سال سابقه هنری، گوی بافی را در نوش آباد استان اصفهان شکل داده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ هرچند از پیشینه این هنر اطلاع دقیقی در دست نیست، اما استاد حاج علی اکبر بنایی میگوید: در روزگار قدیم، بازیچفته در نوش آباد مرسوم بوده که یک بازی شبیه بیسبال آمریکایی است و توپ آن از پارچه ساخته میشد و به خاطر مشکلاتی که در این گویها پیش آمده بود با ابتکار خود این مشکل را رفع کرده و گویهای رنگی را میسازند.
وی افزود: بعد از ساخت گوی که از برهم پیچیدن پارچه ها، درست شده بود، تصمیم میگیرد آن را مقاوم کرده و کیفیتش را بالا ببرد؛ بنابراین با استفاده از امکانات موجود، به ساخت توپی جدید اقدام کرد.
در حال حاضر استاد احمد بنایی تنها وارث هنرگوی بافی است که میگوید: آنچه در ساخت این گویها مورد توجه است، کاربرد انواع رنگهای گلی، سبز، آبی، سورمهای، طلایی و سفید است که رنگبندی زیبایی به دست میدهد و امروز مورد توجه روان شناسان در ساخت اسباب بازی قرار دارد.
دکتر محمد مشهدی عضو هیات علمی دانشگاه کاشان و کارشناس میراث فرهنگی با بیان اینکه این توپ مشتری زیادی داشت و برای بازی کودکان هم به کار میرفت گفت: امروزه این گوی به عنوان صنعتی دستی و زیبا، مشتریان خاص خودش را دارد و بیشتر برای تزئین خریداری میشود.
مشهدی نوش آبادی گفت: هنرگوی بافی، منحصر به خانواده بنایی است که به همت دختر و پسر استاد علی اکبر بنایی، پیگیری میشود و احتیاج به معرفی دارد و میتواند یکی از جاذبههای گردشگری نوشآباد باشد.