در نشست دیروز العلا برای آشتی با قطر
هیچ یک از شروط عربستان تحقق پیدا نکرد
در بیانیه پایانی نشست سران شورای همکاری خلیج فارس در عربستان، حاوی توافق با قطر، هیچیک از شروط سعودیها برای ازسرگیری روابط با دوحه تحقق پیدا نکرده است.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی العالم، نشست دیروز سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در عربستان سعودی و آشتی قطر و کشورهای تحریم کننده پرسشهای زیادی درباره کم و کیف این آشتی و زمان آن که در واپسین روزهای حضور دونالد ترامپ در کاخ سفید روی میدهد، مطرح کرده است.
سران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در پایان نشست خود در شهر العلا در عربستان سعودی، بیانیه پایانی نشست را امضا کردند.
این بیانیه حاوی توافق آشتی با قطر را نیز شامل میشود و این در حالیست که هیچ یک از شروط عربستان سعودی برای از سرگیری روابط با قطر تحقق پیدا نکرده است.
گزارشگر شبکه همراه با پخش تصاویری از فعالیتهای مربوط به نشست شورای همکاری در عربستان سعودی، به تلاشهای عربستان، مصر، بحرین و امارات عربی متحده برای حل اختلافات با قطر پس از چند سال قطع رابطه اشاره کرد و افزود: سران کشورهای شورای همکاری بیانیه پایانی چهل و یکمین دور نشستهای خود را در شهر العلا عربستان که محمد بن سلمان ولیعهد عربستان هدف از آن را تاکید بر ثبات و همبستگی دانست، امضا کردند؛ اما این گشایش در حالی به دست آمد که هیچ یک از شروط تعیین شده در ریاض برای دوحه جهت احیای روابط دو کشور، تحقق نیافته است. بن سلمان در سخنان خود در این نشست از تلاشهای کویت و آمریکا برای تحقق توافق (با قطر) سخن گفت. در همین حال وزارت خارجه مصر نیز با صدور بیانیهای اعلام کرد قاهره به شدت خواستار همبستگی بین چهار کشور عربی و رویکرد آنها برای حفظ وحدت و از بین بردن همه موانع برای تحقق فعالیتهای مشترک عربی در مقابله با چالشهای بزرگی است که منطقه شاهد آنهاست.
در ادامه گزارش آمده است: پیش از این نشست همه مرزهای زمینی و هوایی عربستان سعودی و قطر که از سال ۲۰۱۷ بسته شده بود، بازگشایی شد. چهار کشور عربی از سال ۲۰۱۷ ضمن متهم کردن قطر به حمایت از تروریسم، روابط خود را با این کشور قطع کردند حال آن که دوحه این اتهامات را رد کرد و هدف از این تحریم را ضربه زدن به حاکمیت خود دانست. جزئیات تحول در روابط قطر و چهار کشور تحریم کننده و مبنایی که مذاکرات براساس آن انجام شده است همچنان در هالهای از ابهام است و علاوه بر این پرسشهای زیادی هم درباره زمان انجام این آشتی که همزمان با پایان دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا روی میدهد، وجود دارد. سئوال مهم این است که آیا تاریخ مصرف سیزده شرطی که کشورهای تحریم کننده برای دوحه تعیین کرده بودند که دوحه همه آنها را رد کرد و بعدا به شش شرط کاهش پیدا کرد، به پایان رسیده است؟