منطقه آزاد اروند
آغاز اختتامیه جشنواره بین المللی رسام با شرکت ۱۰۸ کشور جهان
اختتامیه دومین دوره جشنواره بین المللی رسام به میزبانی منطقه آزاد اروند با آثاری از ۱۰۸ کشور جهان آغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز آبادان، دو هزار و ۷۶۰ اثر از ۱۰۸ کشور جهان به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است. از این تعداد اثر دو هزار و ۲۰۸ اثر هنری برگزیده شده و مورد داوری قرار گرفته است.
آثار ارسالی در قالبهای مستند، داستانی، انیمیشن، نماهنگ،۱۸۰ ثانیهای و فیلمنامه هستند.
این میزان استقبال از جشنواره افزایش ۲۳ درصدی آثار را نسبت به سال ۹۷ نشان میدهد.
بیشترین آثار برگزیده شده از کشورهای هند، استرالیا و ایتالیا هستند.
همچنین ۴۹۸ اثر داخلی از سی استان کشور به دبیرخانه جشنواره رسام ارائه شده و به مراحل پایانی این جشنواره راه یافته اند.
سال ۹۷ برای نخستین بار در جمهوری اسلامی ایران جشنوارهای با عنوان رسام با موضوع دفاع مقدس با شرکت آثاری از ۹۸ کشور و پنج قاره جهان از جمله کشورهای آمریکا، انگلیس، فرانسه، ایتالیا، روسیه و کشورهای اروپایی برگزار کرد.
ادای احترام هنرمندان به مقام شامخ شهدا در بخش جنبی جشنواره بین المللی رسام هنرمندان و مسئولان کشوری و لشکری صبح امروز با حضور در محل باغ موزه دفاع مقدس آبادان به مقام هشت شهید گمنام ادای احترام کردند.
آبادان در جنگ تحمیلی چهار هزار و ۴۰۰ شهید از جمله ۱۰۰ سردار تقدیم کشور کرده است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خوزستان نیز در این آیین با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای ۸ سال دفاع مقدس، مدافعان حرم و شهدای ترور گفت: آبادان و خرمشهر ستونهای اصلی جنگ تحمیلی در کشور بودند و شخصیتهای بزرگی را این دو شهر تقدیم انقلاب اسلامی کرده اند.
سردار یوسفی با بیان اینکه پس از دوران دفاع مقدس تلاشهای زیادی برای گرامیداشت مقام شهدا، جانبازان و ایثارگران انجام شد افزود: برای محفوظ ماندن ارزشهای دفاع مقدس از خطر تحریف، بنیاد حفظ آثار برنامههای گستردهای را در سطح بین المللی اجرایی کرده تا پیام دفاع مقدس به دنیا مخابره شود.
او جشنواره رسام را یکی از همین تلاشها عنوان کرد و گفت: برگزاری چنین جشنوارههایی کمک خواهد کرد تا نام بلند شهدای ۸ سال دفاع مقدس همواره بدرخشد.
دبیر جشنواره رسام با اشاره به هم زمانی برگزاری اختتامیه جشنواره بین المللی رسام با ایام گرامیداشت نخستین سالگرد شهادت سردار دلها و چهلمین روز شهادت شهید فخری زاده گفت: این جشنواره فرصتی است تا عهد و بیعتی دوباره ببندیم با ارزشهایی که شهدا جان خود را برای آن فدا کردند.
طمیمان با بیان اینکه اختتامیه این جشنواره به دلیل شیوع ویروس کرونا به صورت مجازی برگزار میشود افزود: جشنواره بین المللی رسام ترازویی برای ارزیابی هنر هنرمندان جوان کشور و دریچهای برای سینماگران جوان رو به دنیای حرفهای ست.
او ادامه داد: جشنواره رسام با هدف بازشناسی نقش بی بدیل دفاع مقدس در کشور برگزار شد و میتواند آینه تمام نمای تاریخ پرافتخار کشورمان باشد.
دبیر جشنواره رسام تاکید کرد: حفظ این ارزشها میتواند در مسیر رو به جلو ما را یاری کند و باید آن را به نسل آینده منتقل کنیم.
طمیمیان همچین گفت:آ ماده دریافت هرگونه پیشنهاد برای بهتر شدن این جشنواره در سالهای آینده هستیم.
استاندار خوزستان در اختتامیه دومین دوره از جشنواره رسام ضمن قدردانی از تلاشهای انجام گرفته برای برپایی این جشنواره گفت: چنین جشنوارههایی با جایگاه بین المللی میتواند وظیفه انتقال پیام دفاع مقدس را به خوبی و با زبانی متفاوت به انجام رساند.
غلامرضا شریعتی افزود: در ۸ سال دفاع مقدس یکی از عوامل موفقیت وحدت و اتحاد همه اقوام بود به همین دلیل ناگفتهها و خاطرات پنهان فراوانی وجود دارد و این کار هنرمندان است که آنها را کشف کنند و به جهان بشناسانند تا دشمن کمتر خیال خام نسبت به دست اندازی به کشور عزیزمان داشته باشد.
او با بیان اینکه تکنولوژی کمک زیادی به خلق آثار هنری کرده و کار را برای ما آسانتر کرده است ادامه داد: با پژوهش و تحقیق در کنار طراحی نقشه راه میتوانیم پیام مقاومت خود را به جهان مخابره کرده و نسل آینده را از مجاهدت و رشادتهای مردان و زنان سرزمینمان آگاه کنیم.
استاندار خوزستان با اشاره به آنکه فرهنگ شهادت محدود به یک برهه خاص از زمان نیست گفت: تا زمانی که سلطه گری و ظلم باشد بستر شجاعت و شهادت هم محیاست و سینمای شهامت و پایداری هر روز یک دریچه تازه به رویش باز میشود.
شریعتی افزود: ساخت فیلم کوتاه خلاقیت نیاز دارد و کار دشواری ست، و همچنین باید در کوتاهترین زمان ممکن پیامش را منتقل کند و این بسیار با اهمیت است.
او در پایان گفت: ما امیدواریم که جشنواره حرکت رو به جلویی را در سالهای آینده طی کند و آثاری عمیقتر را در آن شاهد باشیم.
این صفحه در حال بروز رسانی است...